back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Την ενόχλησή του εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την ακύρωση από τον Βρετανό ομόλογό του της σημερινής προγραμματισμένης συνάντησής τους στην Ντάουνινγκ Στριτ.

«Πολιτικά απρεπή» χαρακτηρίζουν την κίνηση Σούνακ κυβερνητικές πηγές. Προσθέτουν πως προφανώς ο βρετανός πρωθυπουργός ενοχλήθηκε από όσα είπε ο κ. Μητσοτάκης στο BBC, τα οποία ωστόσο δεν ήταν διαφορετικά από όσα έχει πει μέχρι τώρα και αποτελούν πάγιες ελληνικές θέσεις. Σε κάθε περίπτωση, επισημαίνουν ότι το ζήτημα δεν αφορά στη βρετανική κυβέρνηση, αλλά το Βρετανικό Μουσείο με το οποίο κάνουμε συζητήσεις και θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Είχε προηγηθεί δήλωση του εκπροσώπου του Βρετανού πρωθυπουργού με αφορμή τις δηλώσεις Μητσοτάκη στο ΒΒC. «Το Βρετανικό Μουσείο είναι το «σωστό μέρος» για να παραμείνουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα. Έχουμε μια πάγια θέση και δεν υπάρχουν σχέδια να αλλάξει αυτό ή να αλλάξει ο νόμος», είπε χαρακτηριστικά.

Απαράδεκτη χαρακτηρίζει την απόφαση του Βρετανού Πρωθυπουργού, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. «Η υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα είναι ζήτημα που υπερβαίνει το πρόσωπο του εκάστοτε Έλληνα Πρωθυπουργού και τις κομματικές αντιπαραθέσεις. Είναι εθνική υπόθεση που αφορά την Ιστορία ενός ολόκληρου λαού», αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης και προσθέτει: «Απαιτούμε, λοιπόν, σεβασμό από όλους στους θεσμούς και στα δίκαιά μας».

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις επιβεβαίωσαν νωρίτερα ότι η Χαμάς απελευθέρωσε 11 ομήρους, τους οποίους παρέδωσε στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών του Κατάρ οι 11 Ισραηλινοί έχουν διπλή υπηκοότητα, διευκρινίζοντας ότι πρόκειται για τρεις Γάλλους, δύο Γερμανούς και έξι Αργεντινούς. Παράλληλα, απελευθερώθηκαν 33 Παλαιστίνιοι κρατούμενοι, 30 παιδιά και τρεις γυναίκες.

Αργά το απόγευμα έγινε γνωστό ότι Ισραήλ και Χαμάς συμφώνησαν σε διήμερη παράταση εκεχειρίας στη Λωρίδα της Γάζας. Η εφαρμογή της θα οδηγήσει στην απελευθέρωση περισσότερων ομήρων και κρατουμένων, καθώς και στην προώθηση πρόσθετης ανθρωπιστικής βοήθειας στον παλαιστινιακό θύλακα.

Ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Κίρμπι ανέφερε ότι η Ουάσιγκτον «θα ευχόταν σίγουρα η κατάπαυση του πυρός να παραταθεί περαιτέρω». Επισήμανε ότι «αυτό θα εξαρτηθεί από τις απελευθερώσεις επιπλέον ομήρων από τη Χαμάς» και εξέφρασε την ελπίδα Αμερικανοί πολίτες να βρίσκονται μεταξύ των 20 ομήρων που θα απελευθερωθούν το επόμενο διήμερο.

Για μια αχτίδα ελπίδας και ανθρωπιάς έκανε λόγο ο γγ του ΟΗΕ, προσθέτοντας ωστόσο ότι «δεν επαρκεί προκειμένου να προωθηθεί η αναγκαία βοήθεια στους κατοίκους του θύλακα που την χρειάζονται».

Ισραήλ, Δυτική Όχθη και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, θα επισκεφθεί εντός της εβδομάδας ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.
Σύμφωνα με μη κατονομαζόμενο αξιωματούχο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας θα υπογραμμίσει την ανάγκη να συνεχιστεί η αυξημένη ροή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Γάζα, να εξασφαλιστεί η απελευθέρωση όλων των ομήρων και να διασφαλιστεί η προστασία των αμάχων της Γάζας.
Ο Άντονι Μπλίνκεν θα συζητήσει με τους εταίρους τις θέσεις της Ουάσινγκτον για το μέλλον της Γάζας και την ανάγκη ίδρυσης ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Με διορθώσεις σε επιμέρους σημεία στο τεκμαρτό σύστημα φορολόγησης περίπου 750.000 ελεύθερων επαγγελματιών αναμένεται να κατατεθεί τις προσεχείς ημέρες στη Βουλή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο, καθώς ολοκληρώνεται απόψε η δημόσια διαβούλευση.

Πολιτική σύγχυση καταλόγισε στην αντιπολίτευση ο υπ. Εθνικής Οικονομίας στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων όπου συζητείται το νομοσχέδιο για τα «κόκκινα» δάνεια, καθώς όπως είπε, απορρίπτει θετικές ρυθμίσεις για τους δανειολήπτες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ανακοίνωσε ότι θα καταψηφίσει επί της Αρχής το νομοσχέδιο και θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία επί του συνόλου και επί συγκεκριμένων άρθρων.

Τη συνολική πρόταση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για το θέμα των «κόκκινων» δανείων και του ιδιωτικού χρέους θα παρουσιάσει σήμερα ο Νίκος Ανδρουλάκης, σε ειδική συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματός του.

Τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας παρουσιάζει το μεσημέρι ο υπ. Δικαιοσύνης Γιώργος Φλωρίδης. Το νέο νομοσχέδιο το οποίο θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση προσβλέπει στην αλλαγή του τρόπου έκτισης των ποινών ακόμα και για αδικήματα χαμηλής εγκληματικότητας, στον περιορισμό του αριθμού των αναβολών στα ποινικά δικαστήρια και στη νομοθέτηση μιας σειράς μέτρων με στόχο την αντιμετώπιση της καθυστέρηση στην απονομή της δικαιοσύνης.

«Περισσότερες από 120.000 νέες επιχειρήσεις έχουν ανοίξει την τελευταία πενταετία και μόνο το 2022 άνοιξαν 24.000 νέες επιχειρήσεις κι αυτό σημαίνει ότι μπορούμε να πάμε καλύτερα τα επόμενα χρόνια», τόνισε ο υπ. Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας από το βήμα της εκδήλωσης του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την απονομή των βραβείων «Βιώσιμης – Καινοτόμου και Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας».

«Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για χρηματοδοτικά ταμεία για τους μικρομεσαίους όταν το Ταμείο Ανάκαμψης προορίζεται για μεγαλύτερες επιχειρήσεις», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης από το βήμα της ίδιας εκδήλωσης.

Στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η επιχειρηματικότητα στην πρόσβασή της στην χρηματοδότηση και ιδιαίτερα στα κονδύλια του Ταμείου Ανάκαμψης, έκανε αναφορά ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση.

Με τον πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα Τζορτζ Τσούνη συναντήθηκε χθες ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Ο κ. Κασσελάκης εξέφρασε την στήριξη του κόμματός του στην προώθηση του Στρατηγικού Διαλόγου για τις ελληνοαμερικανικές σχέσεις, με ιδιαίτερη έμφαση στην οικονομία και την ενέργεια. Ανέφερε ότι οι στρατηγικές – αμυντικές σχέσεις των δύο χωρών πρέπει να αναπτύσσονται σε αμοιβαία επωφελή βάση, με απτή στήριξη των θέσεων της Ελλάδας, οι οποίες βασίζονται στο διεθνές δίκαιο, καθώς και της άμυνάς της.

Αντίστροφη μέτρηση για τη συγκρότηση νέας ΚΟ από τους 11 αποχωρήσαντες βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι αναμένεται να συνεδριάσουν στις 8 το βράδυ. Σύμφωνα πληροφορίες, ορόσημο για τους 11 θα αποτελέσει η συζήτηση του προϋπολογισμού στη Βουλή.

Την Διεύθυνση Καθαριότητας του δήμου Αθηναίων, επισκέφθηκε ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, συνοδευόμενος από τη δημοτική σύμβουλο της παράταξής του Ρωξάνη Μπέη, η οποία -όπως ανακοίνωσε ο ίδιος- θα αναλάβει καθήκοντα αντιδημάρχου Καθαριότητας και Ανακύκλωσης. «Θέλουμε μία Αθήνα καθαρή και λαμπερή. Είναι για εμάς ένας εμβληματικός στόχος και είναι στο χέρι όλων μας να τον πετύχουμε. Η πράσινη μετάβαση ξεκινά από εδώ», δήλωσε ο κ. Δούκας, ο οποίος στη συνέχεια επισκέφθηκε το νέο Σταθμό Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων, στην περιοχή του Ελαιώνα.

ΚΑΙΡΟΣ

Νεφώσεις με τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Ανεμοι νότιοι-νοτιοδυτικοί 5 με 6 και στα ανατολικά 7 και πρόσκαιρα τοπικά 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 07 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα