back to top
26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη παραμένει η κίνηση στην παραλιακή από το Ελληνικό μέχρι τον Αλιμο. Κίνηση επίσης στην κάθοδο του Κηφισου από τη Νέα Ιωνία μέχρι τα ΚΤΕΛ και στην κάθοδο της Κηφισιας από το Ψυχικό μέχρι τη Φιλοθεη

 

Αντίστροφη μέτρηση για το «Καλάθι των Χριστουγέννων» που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα για δεύτερη χρονιά, στις 13 Δεκεμβρίου και θα περιλαμβάνει τα απαραίτητα τρόφιμα για το εορταστικό τραπέζι.

Στόχος του υπουργείου Ανάπτυξης, είναι να συγκρατηθούν οι τιμές σε δημοφιλή χριστουγεννιάτικα εδέσματα έτσι ώστε να βοηθηθούν οι πολίτες που είναι αντιμέτωποι με την ακρίβεια.

Σύμφωνα με πληροφορίες θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα προϊόντα σε χαμηλές τιμές, μεταξύ άλλων γαλοπούλα, μοσχάρι, τσουρέκι/βασιλόπιτα και γλυκίσματα όπως σοκολατοειδή και άλλα είδη ενώ σε αυτό δεν αναμένεται να βρίσκονται οι κουραμπιέδες και τα μελομακάρονα.

Η λίστα με τα προϊόντα του καλαθιού θα ανακοινωθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου καθώς στόχος είναι η ισχύς του να ξεκινήσει από την Τέταρτη 12 Δεκεμβρίου και να διαρκέσει έως τις 3 Ιανουαρίου.

Όπως και πέρυσι στο καλάθι υποχρεωτικά θα συμμετέχουν όλα τα σουπερμάρκετ με τζίρο άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ.

Την ίδια στιγμή φαίνεται να έχουν ήδη ξεκινήσει οι συζητήσεις και για το «καλάθι του Άγιου Βασίλη» το οποίο θα περιλαμβάνει παιχνίδια .

 

Ισραήλ και Χαμάς φαίνεται να βρίσκονται πιο κοντά σε συμφωνία για νέα διήμερη επέκταση της εκεχειρίας, η οποία εκπνέει αύριο στις 7 το πρωί.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ γνωστοποίησε πως κάνει προσπάθεια προκειμένου η ανακωχή να παραταθεί.

«Θέλουμε να δούμε ελεύθερους όλους τους ομήρους», είπε ο Τζον Κέρμπι, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας της αμερικανικής προεδρίας.

Υπέρ της παράτασης της «παύσης» των εχθροπραξιών και υπέρ νέων «παύσεων» στο μέλλον τάσσεται η G7 ωστε να διευκολυνθεί η απελευθέρωση «όλων» των ομήρων ττης Χαμάς, αλλά και για να αυξηθεί η ανθρωπιστική βοήθεια που φθάνει στον παλαιστινιακό θύλακο, όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των ΥΠΕΞ των 7 ισχυρότερων χωρών του κόσμου 7.

 

Ενα 4χρονο κοριτσάκι, που σύμφωνα με την αμερικανική κυβέρνηση έχασε τους γονείς του, καθώς σκοτώθηκαν μπροστά στα μάτια του, αφέθηκε ελεύθερο. 7 Αμερικανοί αγνοούνται.

 

Οι ισραηλινές αρχές παρέλαβαν νέο κατάλογο ομήρων που θα αφεθούν ελεύθεροι σήμερα, μεταδίδουν μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για την έκτη ομάδα ομήρων που θα απελευθερωθούν αφότου τέθηκε σε ισχύ ανακωχή. Μέχρι τώρα έχουν αφεθεί ελεύθεροι 81 όμηροι και σε αντάλλαγμα έχουν αποφυλακιστεί 180 Παλαιστίνιοι οι οποίοι κρατούνταν σε ισραηλινές φυλακές.

 

Τηλεφωνική συνομιλία με τον γγ των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, είχε ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας για την κατάσταση στη Γάζα. Σύμφωνα με την τουρκική προεδρία, ο Ερντογάν είπε στον Γκουτέρες ότι «το Ισραήλ συνεχίζει να παραβιάζει θρασύτατα το διεθνές δίκαιο και πρέπει να λογοδοτήσει για τα εγκλήματα που διέπραξε”.

 

Την ανάγκη συνεργασίας για τη διαφύλαξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου και την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων επισήμαναν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας-Βρετανίας, που συναντήθηκαν κατόπιν αιτήματος του Ντειβιντ Κάμερον στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, στη συνάντηση που έγινε στον απόηχο της άρνησης του Βρετανου Πρωθυπουργού Ρίσι Σούνακ να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ. Γεραπετρίτης επισήμανε τη διαφωνία αρχής που υπάρχει στο ζήτημα της επιστροφής των γλυπτών του Παρθενώνα.

 

«Η θέση του Βρετανικού Μουσείου παραμένει αμετάβλητη. Οι συζητήσεις με την Ελλάδα για μια σύμπραξη για τα γλυπτά του Παρθενώνα συνεχίζονται και είναι εποικοδομητικές», δήλωσε εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ», στο απόηχο της κίνησης Σούνακ.

 

Όσον αφορά στην Βρετανική κοινή γνώμη, το 66% των Βρετανών διαφωνεί πλήρως με την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να μη δεχτεί να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 49% απαντά πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι ώρα να γυρίσουν στη χώρα μας.

 

Κατατέθηκε χθες το βράδυ στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με το οποίο αλλάζει ο τρόπος φορολόγησης για 750.000 ελεύθερους επαγγελματίες και ατομικές επιχειρήσεις.

Μετά τη δημόσια διαβούλευση και την υποβολή 2.500 σχολίων από ενδιαφερόμενους το οικονομικό επιτελείο προχώρησε σε βελτιώσεις.

Μεταξύ άλλων, μειώνεται κατά 50% το τέλος επιτηδεύματος για όλους, ενώ ο ελεύθερος επαγγελματίας θα μπορεί να αμφισβητήσει το ποσό που προκύπτει από την εφαρμογή του τεκμηρίου της ελάχιστης αμοιβής, με απαραίτητη προϋπόθεση να ζητήσει την διενέργεια ελέγχου από τις φορολογικές αρχές προκειμένου να αποδειχθεί η ακρίβεια της δήλωσής του για εισόδημα μικρότερο του τεκμαρτού.

Επίσης, περιλαμβάνονται τροποποιήσεις ως προς την προσαύξηση του ύψους του τεκμηρίου με βάση τον τζίρο.

ΜΟΥΣΤΑΚΑ

Φυλάκιση ακόμα και για πλημμελήματα , που δεν θα μένει στα χαρτιά, αυστηροποίηση της τιμωρίας για τα κακουργήματα , αυστηρότερη αντιμετώπιση των εμπρηστών με πρόβλεψη ακόμα και για δήμευση της περιουσίας τους, καθώς και ποινική αναβάθμιση του αδικήματος της παραβίασης του ερυθρού σηματοδότη υπό προϋποθέσεις, είναι μερικές μόνο από τις αλλαγές που περιλαμβάνονται στο νέο σχέδιο του Ποινικού Κώδικα που παρουσίασε χθες η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης. Το νέο πλέγμα των διατάξεων που στοχεύει αφενός στην αντιμετώπιση του φαινομένου της ατιμωρησίας και αφετέρου στην επιτάχυνση της ποινικής διαδικασίας τίθεται σε δημόσια διαβούλευση και αμέσως μετά θα πάρει το δρόμο για την ψήφισή του από τη Βουλή.

 

Δεκτός από την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, θα γίνει σε λίγη ώρα ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Προεδρικό Μέγαρο, στο πλαίσιο των τακτικών μηνιαίων ενημερώσεων.

 

Ο Αλέξης Χαρίτσης ανέλαβε καθήκοντα προέδρου της ΚΟ των 11 βουλευτών που αποχώρησαν από το ΣΥΡΙΖΑ. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος και Γραμματέας η Πέτη Πέρκα. Το όνομα της νέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας θα ανακοινωθεί την προσεχή Δευτέρα.

 

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρά σήμερα και αύριο η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας.

 

Στη διαγραφή οφειλής κατά 65,84% προχώρησε πιστωτικό ίδρυμα, μετά από παρέμβαση της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας για ηλικιωμένο χαμηλοσυνταξιούχο ο οποίος κατοικεί σε παραμεθόριο νησί και αδυνατεί να αποπληρώσει το δάνειό του λόγω της ακρίβειας σε συνάρτηση με το χαμηλό εισόδημά του. Το υπόλοιπο ποσό ρυθμίστηκε σε 120 δόσεις χωρίς την προσημείωσης της πρώτης κατοικίας του καταναλωτή.

 

Έως τον Απρίλιο του 2024 παρατείνεται το πρόγραμμα «Κινούμαι Ηλεκτρικά 2», σύμφωνα με την ΚΥΑ που υπεγράφη, η οποία προβλέπει και αύξηση του προϋπολογισμού του προγράμματος.

 

Συνετρίβη αεροσκάφος των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων με 8 επιβαίνοντες, κοντά στο νησί Γιακουσίμα, σύμφωνα με την ιαπωνική ακτοφυλακή

 

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 20 βαθμούς Κελσίου. 19 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα