back to top
26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Δεν θα επηρεάσει τις ελληνοβρετανικές σχέσεις σε βάθος χρόνου η ακύρωση της συνάντησης με τον Ρίσι Σούνακ, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην καθιερωμένη μηνιαία ενημέρωσή του προς την πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ χαρακτήρισε την απόφαση του Βρετανού πρωθυπουργού ατυχές γεγονός.

Πρόσθεσε ότι η ακύρωση αυτή είχε και μια θετική πλευρά καθώς απέκτησε ακόμη μεγαλύτερη δημοσιότητα όχι μόνο στο Ηνωμένο Βασίλειο αλλά και στην παγκόσμια κοινή γνώμη το δίκαιο αίτημα της Ελλάδας για επανένωση των Γλυπτών του Παρθενώνα.

“Αυτό που βρίσκω σημαντικό είναι ότι το αίτημα έχει βρει την αναγνώριση και την κατανόηση της διεθνούς κοινής γνώμης” είπε από την πλευρά της η ΠτΔ.

Εν τω μεταξύ, την ανάγκη συνεργασίας για τη διαφύλαξη των διμερών σχέσεων Ελλάδας-Ηνωμένου Βασιλείου και την αντιμετώπιση κοινών προκλήσεων επισήμαναν οι υπουργοί Εξωτερικών Ελλάδας-Βρετανίας, που συναντήθηκαν κατόπιν αιτήματος του Ντειβιντ Κάμερον στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ.

«Η θέση του Βρετανικού Μουσείου παραμένει αμετάβλητη. Οι συζητήσεις με την Ελλάδα για μια σύμπραξη για τα γλυπτά του Παρθενώνα συνεχίζονται και είναι εποικοδομητικές», δήλωσε εκπρόσωπος του Βρετανικού Μουσείου στην εφημερίδα τα «ΝΕΑ», στο απόηχο της κίνησης Σούνακ.

Όσον αφορά στην Βρετανική κοινή γνώμη, το 66% των Βρετανών διαφωνεί πλήρως με την απόφαση του Ρίσι Σούνακ να μη δεχτεί να συναντήσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ενώ το 49% απαντά πως τα Γλυπτά του Παρθενώνα είναι ώρα να γυρίσουν στη χώρα μας.

Κλιμακώνονται οι ζυμώσεις για την περαιτέρω παράταση της συμφωνίας για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και ανταλλαγή Ισραηλινών ομήρων με Παλαιστίνιους κρατουμένους, η οποία εισήλθε στην έκτη ημέρα της και εκπνέει αύριο το πρωί.

Το ζήτημα βρίσκεται στο επίκεντρο των συνομιλιών που είχαν χθες στο Κατάρ οι επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών των ΗΠΑ και του Ισραήλ, αλλά και των επαφών που θα έχει στη νέα μεσανατολική περιοδεία του ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν. Θετική σε τετραήμερη παράταση φέρεται κατά το Γαλλικό Πρακτορείο η οργάνωση Χαμάς. Υπέρ της παράτασης τάχθηκαν με κοινή ανακοίνωσή τους και οι υπουργοί Εξωτερικών της G7.

Μετά τη λήξη της εκεχειρίας, «θα συνεχίσουμε τη μάχη. Δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να καταστρέψουμε τη Χαμάς», δηλώνει ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Βενιαμίν Νετανιάχου, την ώρα που ο ακροδεξιός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ απειλεί με αποχώρηση από τον κυβερνητικό συνασπισμό αν δεν υπάρξει επανάληψη των εχθροπραξιών.

Παραμένει η ανθρωπιστική κρίση στη Γάζα. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας ανακοίνωσε πως διαπίστωσε «μαζική αύξηση» ορισμένων μεταδοτικών νόσων, κυρίως 45 φορές περισσότερα του συνήθους κρούσματα διάρροιας στα παιδιά, την ώρα που τα περισσότερα νοσοκομεία της Λωρίδας της Γάζας έχουν πάψει να λειτουργούν.

Aντίστροφη μέτρηση για το «Καλάθι των Χριστουγέννων» που αναμένεται να κάνει πρεμιέρα για δεύτερη χρονιά στις 13 Δεκεμβρίου και θα διαρκέσει έως τις 3 Ιανουαρίου. Θα περιλαμβάνει τα απαραίτητα τρόφιμα για το εορταστικό τραπέζι.

Η λίστα με τα προϊόντα του καλαθιού θα ανακοινωθεί έως τα μέσα Δεκεμβρίου.

Όπως και πέρυσι στο καλάθι υποχρεωτικά θα συμμετέχουν όλα τα σουπερμάρκετ με τζίρο άνω των 90 εκατομμυρίων ευρώ.

Στο συρτάρι για την ώρα το καλάθι του Άι Βασίλη.

Δεν φαίνεται να χρειάζεται φέτος, είπε ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Σκρέκας, επισκεπτόμενος το πρωί μεγάλη αλυσίδα παιχνιδιών.

Ολοκληρώνεται σήμερα η καταβολή των συντάξεων Δεκεμβρίου, ενώ ξεκινά η αντίστροφη μέτρηση για τις διαδοχικές πληρωμές αυξήσεων και έκτακτων ενισχύσεων στους συνταξιούχους εν όψει των Χριστουγέννων.

Κατατέθηκε το βράδυ στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τον νέο τεκμαρτό τρόπο φορολόγησης 750.000 ελεύθερων επαγγελματιών και ατομικών επιχειρήσεων, περιλαμβάνοντας βελτιώσεις μετά τη δημόσια διαβούλευση.

Για σημαντικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση του προβλήματος της φοροδιαφυγής μίλησε ο πρωθυπουργός από το Προεδρικό Μέγαρο, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην πρόβλεψη πως αν κάποιος θεωρεί ότι αδικείται από το τεκμήριο έχει τη δυνατότητα να ζητήσει ο ίδιος φορολογικό έλεγχο για τα τελευταία πέντε χρόνια.

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει μείωση κατά 50% το τέλος επιτηδεύματος για όλους, ενώ περιλαμβάνει τροποποιήσεις ως προς την προσαύξηση του ύψους του τεκμηρίου με βάση τον τζίρο.

Τη Δευτέρα θα ανακοινωθεί το όνομα της Νέας Κοινοβουλευτικής ομάδας που σχημάτισαν οι 11 βουλευτές που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Αλέξη Χαρίτση. Κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι ορίστηκαν οι Ευκλείδης Τσακαλώτος και Νάσος Ηλιόπουλος και Γραμματέας η Πέτη Πέρκα.

Συνεδριάζει το απόγευμα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τη συνεδρίαση θα συζητηθεί το χρονοδιάγραμμα για το συνέδριο του κόμματος.

Σε 48ωρη απεργιακή κινητοποίηση προχωρά σήμερα και αύριο η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας. Με την εκτελεστική γραμματεία της Ομοσπονδίας των νοσοκομειακών γιατρών θα συναντηθεί στις 2 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Και ο καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα στην Αττική. 21 βαθμοί Κελσίου η θερμοκρασία αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα