back to top
32.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

32.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Π. Μαντάς (ΝΔ): Διαφωνώ με κάποια οριζόντια μέτρα του φορολογικού νομοσχεδίου και με τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Διαβάστε επίσης

Για τις αντιδράσεις που έχει προκαλέσει το νέο φορολογικό νομοσχέδιο και οι οποίες σε κάποιες περιπτώσεις προέρχονται ακόμα και από το εσωτερικό της ΝΔ, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο ο βουλευτής Μεσσηνίας της ΝΔ, Περικλής Μαντάς.

Μάλιστα, όπως ανέφερε, είναι και ο ίδιος αντίθετος με την επιβολή οριζόντιων μέτρων, επισημαίνοντας ότι το νομοσχέδιο το οποίο- σύμφωνα με την κυβέρνηση- έχει ως στόχο την πάταξη της φοροδιαφυγής, περιλαμβάνει οριζόντια μέτρα και αδικίες απέναντι σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

«’Όταν έρχεται μια μεταρρύθμιση αυτού του επιπέδου, χρήζει επεξήγησης και πολλές φορές και διορθώσεων. Διαφωνώ με τα οριζόντια μέτρα του φορολογικού νομοσχεδίου το οποίο πρόκειται να ψηφίσουμε τις επόμενες μέρες καθώς, μπορεί να αποκαθίστανται κάποιες αδικίες απέναντι σε επαγγελματίες που κρύβουν τα εισοδήματά τους όμως, την ίδια στιγμή, αδικεί τους συνεπείς καθώς τους πιάνει το τεκμήριο του εισοδήματος με αποτέλεσμα να καλούνται να πληρώσουν φόρο ο οποίος δεν τους αναλογεί», σχολίασε.

«Οι ίδιοι οι βουλευτές έχουμε τοποθετηθεί σχετικά και σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις μας με τον αρμόδιο υπουργό αλλά και δημόσια προκειμένου να υπάρξουν επιπλέον βελτιώσεις και να αρθούν οι όποιες αδικίες. Είναι σημαντικό ότι τόσο ο υπουργός Οικονομικών κ. Χατζηδάκης όσο και ο πρωθυπουργός έχουν αντιληφθεί το πρόβλημα που δημιουργείται και προφανώς θα υπάρξουν αλλαγές», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Μαντά έπειτα από τη χθεσινή παρέμβαση του αρμόδιου υπουργού και μετά από πιέσεις και των βουλευτών, δόθηκε η δυνατότητα της προαιρετικότητας  σε όσους δεν επιθυμούν να φορολογηθούν με το τεκμήριο του εισοδήματος καθώς θα μπορούν- αν θεωρούν ότι αδικούνται – να ζητήσουν οι ίδιοι φορολογικό έλεγχο για τα τελευταία πέντε χρόνια.

«Με τη συγκεκριμένη αλλαγή που προέκυψε χθες κατά την κατάθεση του νομοσχεδίου ομαλοποιήθηκε η κατάσταση», τόνισε, εκτιμώντας ωστόσο, ότι το συγκεκριμένο νομοσχέδιο χρήζει περαιτέρω βελτιώσεων.

Σχετικά με το σχέδιο νόμου που επιδιώκει να φέρει η κυβέρνηση και το οποίο θα προβλέπει τους γάμους των ομόφυλων ζευγαριών και την δυνατότητα τεκνοθεσίας, ο κ. Μαντάς δήλωσε αντίθετος. Υπενθυμίζεται δε ότι ήδη ο Αντώνης Σαμαράς και ο Μάκης Βορίδης έχουν δηλώσουν ότι δεν θα ψηφίσουν τη σχετική ρύθμιση.

«Είναι κάτι που με προβληματίζει και δεν σας κρύβω ότι, προσωπικά, τάσσομαι αρνητικά στο γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, ιδίως για την δυνατότητα της υιοθεσίας και τεκνοθεσίας που προκύπτει αβίαστα μετά την τέλεσή του. Περιμένουμε να δούμε πως θα έρθει το νομοσχέδιο και τι θα περιλαμβάνει. Σέβομαι απόλυτα την προσωπική επιλογή του καθενός για την ιδιωτική του ζωή. Υπάρχει το νομοθετικό πλαίσιο με το σύμφωνο συμβίωσης που καλύπτει σημαντικά ζητήματα που αφορούν στη συμβίωση των ομόφυλων ζευγαριών αλλά ο γάμος είναι κάτι διαφορετικό και θα πρέπει να το δούμε», ξεκαθάρισε.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα