back to top
19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Χονγκ Κονγκ: Ανησυχία για την τύχη δημοσιογράφου – Εξαφανίστηκε αφού παρευρέθηκε σε φόρουμ στο Πεκίνο

Διαβάστε επίσης

Η Ένωση Δημοσιογράφων του Χονγκ Κονγκ εξέφρασε σήμερα “μεγάλη ανησυχία” για την ασφάλεια γνωστής δημοσιογράφου, ειδικής σε θέματα άμυνας και διπλωματίας, η οποία φέρεται να εξαφανίστηκε αφού παρευρέθηκε σε φόρουμ στο Πεκίνο.

“Δεν είναι δυνατή η επικοινωνία” με την Μίνι Τσαν, σύμφωνα με τους φίλους της, τους οποίους επικαλείται το ιαπωνικό πρακτορείο ειδήσεων Kyodo, από τότε που η δημοσιογράφος της εφημερίδας South China Morning Post με έδρα το Χονγκ Κονγκ, η οποία είναι εξειδικευμένη σε θέματα άμυνας και διπλωματίας στην Κίνα, μετέβη στο Πεκίνο για να καλύψει το Φόρουμ Σιανγκσάν (Forum Xiangshan) για την άμυνα, στο οποίο μετείχαν στα τέλη Οκτωβρίου στρατιωτικοί και διπλωμάτες 90 χωρών.

Η εφημερίδα γνωστοποίησε στο Kyodo ότι η Τσαν είναι σε “προσωπική άδεια”, χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες.

“Η Ένωση δημοσιογράφων του Χονγκ Κονγκ ανησυχεί πάρα πολύ για την ασφάλεια της Μίνι Τσαν και ζητεί από την South China Morning Post να μάθει περισσότερα γι’αυτήν”, αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή της η ένωση.

Ζητεί επίσης από τους γονείς και τους φίλους της δημοσιογράφου να δώσουν περισσότερες πληροφορίες.

Το AFP δεν έλαβε απάντηση στα αιτήματα που απηύθυνε για σχολιασμό στην Τσαν, στην South China Morning Post και στο κινεζικό υπουργείο Εξωτερικών.

Στον ιστότοπο της εφημερίδας, τα πιο πρόσφατα άρθρα της Τσαν ήταν αυτά που είχε γράψει για το Forum Xiangshan, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 31 Οκτωβρίου.

Η δημοσιογράφος είχε επίσης γράψει για τον ανασχηματισμό που έγινε τον Ιούλιο στην ηγεσία της μονάδας του κινεζικού στρατού που είναι επιφορτισμένη με τους στρατηγικούς πυραύλους, κυρίως τους πυρηνικούς, όπως και την απομάκρυνση τον Οκτώβριο του υπουργού Άμυνας της Κίνας Λι Σανγκφού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα