back to top
30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

30.1 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζουν οι μεσολαβητές του Κατάρ και της Αιγύπτου την προσπάθεια για νέα κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Γαλλικό Πρακτορείο, παρά την επανέναρξη των εχθροπραξιών από το πρωϊ. Η επταήμερη ανακωχή, είχε επιτρέψει την απελευθέρωση 105 Ισραηλινών και αλλοδαπών ομήρων και 240 Παλαιστίνιων κρατούμενων.

Τριάντα δύο Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και δεκάδες τραυματίσθηκαν από ισραηλινά πλήγματα από αέρος μετά την εκπνοή της εκεχειρίας, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας της Γάζας.

Ο ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποστήριξε πως η οργάνωση Χαμάς δεν συμφώνησε να απελευθερώσει και άλλους ομήρους, παραβιάζοντας τους όρους της εκεχειρίας, και πως το Ισραήλ παραμένει προσηλωμένο στην επίτευξη των στόχων του.

Επιστρέφει τις κατηγορίες η Χαμάς, υποστηρίζοντας ότι το Ισραήλ φέρει την ευθύνη διότι απέρριψε στη διάρκεια της νύκτας όλες τις προτάσεις για την απελευθέρωση και άλλων ομήρων.

Από την πλευρά της, η ένοπλη πτέρυγα του παλαιστινιακού κινήματος Ισλαμική Τζιχάντ ανέλαβε την ευθύνη για την εκτόξευση ρουκετών εναντίον ισραηλινών πόλεων σήμερα το πρωί.

Ισραηλινοί αξιωματούχοι γνώριζαν έναν χρόνο νωρίτερα πως η Χαμάς σχεδίαζε να εξαπολύσει επίθεση εναντίον του Ισραήλ, όμως δεν θεωρούσαν το σενάριο ρεαλιστικό, αναφέρει η εφημερίδα New York Times, επικαλούμενη άκρως απόρρητο έγγραφο με την κωδική ονομασία “Τείχος της Ιεριχούς”.

Στη σύνοδο της 28ης Διάσκεψης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή (COP28) που πραγματοποιείται στο Ντουμπάι θα συμμετάσχει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Στις 11:30 ο κ. Μητσοτάκης θα παραχωρήσει συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg και στις 12:15 θα εγκαινιάσει το ελληνικό περίπτερο. Βασικός στόχος της Ελλάδας η ενίσχυση των προσπαθειών σε παγκόσμιο επίπεδο, για μία κλιματικά ανθεκτική και βιώσιμη ανάπτυξη, που θα συγκρατεί την αύξηση της θερμοκρασίας ως τον 1,5 βαθμό C.

Με το τετράπτυχο «φορολογική δικαιοσύνη, διαβίωση του πολίτη, ασφάλεια του πολίτη και στεγαστική πολιτική» θα πορευτεί το επόμενο διάστημα ο ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ., με τον Στέφανο Κασσελάκη να προαναγγέλλει στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος νομοθετικές πρωτοβουλίες, καθιστώντας διακριτές τις διαχωριστικές του γραμμές από την κυβέρνηση αλλά και τις προτεραιότητες της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Κατά τη χθεσινή του ομιλία ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ εξαπέλυσε εφ’ όλης της ύλης επίθεση εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη, ενώ άφησε αιχμές κατά των βουλευτών που αποχώρησαν από το κόμμα χωρίς να παραδώσουν τις έδρες τους λέγοντας χαρακτηριστικά «είμαστε μεν συρρικνωμένοι, αλλά πιο ενωμένοι από ποτέ».

Εν μέσω αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης συζητείται και ψηφίζεται σήμερα από την ολομέλεια της βουλής το νομοσχέδιο για τα κόκκινα δάνεια και τους servicers.

Στην κατάθεση τεσσάρων τροπολογιών προχώρησε η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ- Κινήματος Αλλαγής, με πρώτο υπογράφοντα τον Νίκο Ανδρουλάκη. Προβλέπουν, όπως αναφέρεται, βιώσιμη ρύθμιση οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση, τους ασφαλιστικούς φορείς και τους Δήμους με 120 μηνιαίες δόσεις, προστασία των εγγυητών τραπεζικών δανείων και πιστώσεων, προστασία της κύριας κατοικίας της αγροτικής ιδιοκτησίας και το δικαίωμα προαίρεσης του δανειολήπτη στην αγορά του δανείου του και τέλος προστασία των δανειοληπτών σε ελβετικό φράγκο από τις ακραίες διακυμάνσεις της συναλλαγματικής ισοτιμίας.

Σημαντικές αλλαγές έρχονται από το νέο έτος στα τιμολόγια ρεύματος. Από την 1η Ιανουαρίου του 2024 τίθενται σε ισχύ τα νέα χρωματιστά τιμολόγια ρεύματος με τους καταναλωτές να καλούνται να επιλέξουν το χρώμα του δικού τους τιμολογίου.

Ενόψει της αλλαγής το ΙΝΚΑ ενημερώνει πως εάν δεν έχει γίνει καμία αλλαγή στο συμβόλαιο του καταναλωτή, δεν είναι υποχρεωμένος ο πάροχος να ενημερώσει και εάν λήξει ή έχει ήδη λήξει αυτομάτως θα τον εντάξουν στο πράσινο κυμαινόμενο τιμολόγιο. Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι ο καταναλωτής είναι υποχρεωμένος να το ακολουθήσει. Θα μπορεί στη συνέχεια, αφού αποφασίσει ότι δεν είναι το τιμολόγιο που επιθυμεί, να το αλλάξει. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας athina984.gr.

Συνεχίζουν επ’ αόριστον τις κινητοποιήσεις τους οι συμβολαιογράφοι Αθήνας, Πειραιά, Αιγαίου και Δωδεκανήσου, με βασικό αίτημα την ανάκληση της διακήρυξης για τον Ηλεκτρονικό Φάκελο Μεταβίβασης Ακινήτων ή την απαλοιφή από αυτήν του τμήματος που αναφέρεται στο ψηφιακό συμβόλαιο. Στις 11 Δεκεμβρίου θα συγκληθεί η Γενική Συνέλευσή τους.

Δύο ανήλικοι μαθητές γυμνασίου συνελήφθησαν στην Ναύπακτο, κατηγορούμενοι για πορνογραφία ανηλίκων, εκδικητική πορνογραφία και προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την αστυνομία, οι συλληφθέντες φέρονται να έβαζαν, μέσω εφαρμογής, πρόσωπα κοριτσιών σε γυμνά σώματα ή δημιουργούσαν άλλο πορνογραφικό υλικό, που δεν ήταν πραγματικό, και στη συνέχεια το διακινούσαν σε άλλους μαθητές και τρίτα πρόσωπα.

Η υπόθεση άρχισε να αποκαλύπτεται έπειτα από καταγγελία που έκανε στην αστυνομία ένας διευθυντής σχολείου και ένας γονέας. Συνελήφθησαν και οι γονείς των δύο ανήλικων.

Στοιχεία από την πλατφόρμα AirBNB θέλουν την Αθήνα μέσα στις πρώτες προτιμήσεις των γυναικών για διακοπές.

ΚΑΙΡΟΣ

Αραιές νεφώσεις κυρίως από το μεσημέρι προβλέπονται σήμερα στην Αττική. Άνεμοι δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία στην Αθήνα έως 22 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα