back to top
25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Στην προσπάθεια της Τουρκίας να κάνει «περισσότερους φίλους και λιγότερους εχθρούς» αναφέρθηκε ο πρόεδρος της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με αφορμή την επικείμενη επίσημη επίσκεψή του στη χώρα μας ενόψει του ελληνοτουρκικού Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας που θα γίνει στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου.

«Δεν είναι σωστό για δύο χώρες, που είναι τόσο κοντά και τόσο στενά συνδεδεμένες, να συνεχίζουν να βαδίζουν με φωνές που υποκινούν την εχθρότητα», είπε μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Την ίδια στιγμή συνάντηση με αφορμή την επικείμενη διεξαγωγή του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας, στην Αθήνα, είχαν η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου και ο υπουργός εξωτερικών , Γιώργος Γεραπετρίτης. Σε μήνυμά της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας ανέφερε ότι η ελληνική εξωτερική πολιτική είναι πολιτική αρχών και ότι δεν χρειάζεται υπερβολική ρητορική, αλλά σεβασμός στο διεθνές δίκαιο. Από την πλευρά του, ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, σημείωσε ότι με βάση ακριβώς αυτές τις αρχές και προσηλωμένη στο διεθνές δίκαιο, η χώρα θα προσέλθει στη συζήτηση και μάλιστα «με φρόνηση και σοβαρότητα».

“Παρά τις κλιματικές καταστροφές που υπέστη η χώρα μας, αναδύεται μια νέα Ελλάδα” τόνισε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην παρέμβασή του στην 28η Διάσκεψη των Μερών της Σύμβασης του ΟΗΕ για την Κλιματική Αλλαγή, στο Ντουμπάι. Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε στις ενέργειες της χώρας μας απέναντι στην κλιματική αλλαγή, ενώ έκανε λόγο για την ανάγκη προστασίας της πολιτιστικής κληρονομιάς των κοινωνιών.

Στο μεταξύ περισσότερες από 20 χώρες, μεταξύ των οποίων οι Ηνωμένες Πολιτείες, η Γαλλία, το Βέλγιο και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ζήτησαν σήμερα, με κοινή διακήρυξη στην Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ για το Κλίμα, να τριπλασιαστεί η δυναμικότητα παραγωγής πυρηνικής ενέργειας στον πλανήτη έως το 2050, συγκριτικά με το 2020, για να μειωθεί η εξάρτηση από τον άνθρακα και το αέριο. Η Κίνα και η Ρωσία, σημαντικοί κατασκευαστές πυρηνικών σταθμών στον κόσμο, δεν περιλαμβάνονται στις υπογράφουσες χώρες.

Τα πρώτα φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια μετά την κατάρρευση της εκεχειρίας στη Γάζα εισήλθαν σήμερα μέσω της αιγυπτιακής πλευράς από το πέρασμα της Ράφα καθ’ οδόν προς το πέρασμα Αούτζα για επιθεώρηση προτού συνεχίσουν την πορεία τους προς τη Λωρίδα της Γάζας, όπως είπαν στο Reuters οι αιγυπτιακές αρχές ασφαλείας και πηγές της Ερυθράς Ημισελήνου. Δύο βυτιοφόρα και 50 φορτηγά με ανθρωπιστική βοήθεια διέσχισαν την αιγυπτιακή πλευρά κατευθυνόμενα προς την Αούτζα για έλεγχο, πρόσθεσαν οι πηγές.

Σοβαρά προβλήματα στις συγκοινωνίες έχει προκαλέσει η κακοκαιρία που πλήττει τη Γερμανία. Οι πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο του Μονάχου έχουν διακοπεί έως -το νωρίτερο- τις 6:00 (τοπική ώρα) το πρωί της Κυριακής, λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης. Τα σοβαρότερα προβλήματα διαπιστώνονται στην περιοχή της Βαυαρίας. Στο αεροδρόμιο του Μονάχου εκτιμάται ότι θα ακυρωθούν συνολικά περισσότερες από 760 αναχωρήσεις και αφίξεις αεροσκαφών. Καθυστερήσεις σημειώνονται και στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν: στις 5 και μισή: Παναιτωλικός – Κηφισιά και στις 8: Αστέρας Τρίπολης – Πανσερραϊκός.

Και ο καιρός

Όπου σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο που εξέδωσε η ΕΜΥ πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός στην ανατολική και νότια χώρα από αργά το απόγευμα της Κυριακής (03-12-2023) έως και τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (04-12-2023) με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους κατά τη διάρκεια των φαινομένων.

Αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα