back to top
25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Πρόσκαιρη επιδείνωση θα παρουσιάσει από τις επόμενες ώρες και ως αύριο ο καιρός.

Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο, έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, αναμένονται ισχυρές βροχές και καταιγίδες, μεγάλη συχνότητα κεραυνών, χαλαζοπτώσεις και ισχυροί άνεμοι αρχικά στην ανατολική Μακεδονία, Θράκη και νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου. Αύριο τα φαινόμενα θα επεκταθούν σε ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική και νότια Πελοπόννησο και ανατολική νησιωτική χώρα. Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Ιστορική πολιτική μεταρρύθμιση και δημοκρατική κοινωνική κατάκτηση, που μας φέρνει πιο κοντά στην Ευρώπη, χαρακτηρίζει την επιστολική ψήφο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην εβδομαδιαία καθιερωμένη ανασκόπηση του κυβερνητικού έργου, μέσω ανάρτησης στο Facebook. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μεταξύ άλλων κάνει ειδική αναφορά στην αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας από τον οίκο Fitch, τις δράσεις για την αντιμετώπιση της ακρίβειας αλλά και τις προωθούμενες αλλαγές στον ποινικό κώδικα.

Όσο δεν επενδύουμε στην προετοιμασία και προστασία, το κόστος αποκατάστασης θα είναι πολλαπλάσιο, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας σε εκδήλωση στην Αλεξανδρούπολη για την αντιμετώπιση καταστροφών στο φυσικό περιβάλλον. Μεταξύ άλλων πρότεινε την αύξηση των κονδυλίων πρόληψης στο 50%, αλλαγή στο μοντέλο αντιμετώπισης με συμμετοχή και επιτελικό ρόλο της δασικής υπηρεσίας στην κατάσβεση των πυρκαγιών. Παράλληλα, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η κλιματική αλλαγή δεν μπορεί να είναι άλλοθι για την κρατική αδυναμία.

Σε εξέλιξη είναι έρευνα της ΕΛΑΣ σχετικά με την απανθρακωμένη σορό άνδρα που βρέθηκε σε σταθμευμένο όχημα στο Μενίδι. Η σορός φέρεται να ανήκει σε 44χρονο άνδρα τουρκικής καταγωγής. Σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές το καμένο αμάξι αναγνωρίστηκε από την επίσης τουρκικής καταγωγής 42χρονη σύζυγο του θύματος η οποία δύο ώρες πριν το τραγικό συμβάν μετέβη στο Αστυνομικό Τμήμα Αχαρνών όπου τον κατήγγειλε για ενδοοικογενειακή βία. Η ΕΛΑΣ εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα ενώ αναμένονται τα αποτελέσματα των εξετάσεων dna για να ταυτοποιηθεί και επίσημα η σορός.

Τριανταπεντάχρονη γυναίκα από την Κίνα νοσηλεύεται στο ΚΑΤ με τραύματα στο δεξί πόδι και στο κεφάλι μετά από πτώση που είχε από μπαλκόνι του 3ου ορόφου πολυκατοικίας στον Νέο Κόσμο. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το περιστατικό σημειώθηκε χθες το απόγευμα, όταν η 35χρονη, μετά από επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας, έπεσε από τον 3ο όροφο του διαμερίσματος που διαμένει με τον 40χρονο κινέζο σύντροφο της και προσγειώθηκε στο μπαλκόνι πρώτου ορόφου της πολυκατοικίας, που βρίσκεται επί της οδού Σφίγγος. Η 35χρονη κατήγγειλε στους αστυνομικούς ότι ο 40χρονος την είχε δέσει από τα χέρια και τα πόδια και την κρατούσε μέσα στο σπίτι επί μια μέρα. Ο 40χρονος διέφυγε από το σπίτι πριν φτάσουν οι αστυνομικοί και γίνονται έρευνες για τον εντοπισμό του.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 13η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν: 4 και μισή: Βόλος – Ολυμπιακός. Πέντε και μισή: Ατρόμητος – ΠΑΣ Γιάννινα. Επτά και μισή: Παναθηναϊκός – ΟΦΗ.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κυρίως τις πρωινές και μεσημβρινές ώρες για αύριο στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα