back to top
19.9 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

19.9 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

ΔΥΠΑ: Και οι κινηματογράφοι στο πρόγραμμα χορήγησης επιταγών θεάματος

Διαβάστε επίσης

Την ένταξη των κινηματογράφων στο πρόγραμμα χορήγησης επιταγών θεάματος για την χειμερινή περίοδο 2023-2024, περιλαμβάνει ο σχεδιασμός της ΔΥΠΑ.

Για τις θεατρικές παραστάσεις, η αξία των επιταγών ανέρχεται κατά μέγιστο όριο στα 15 ευρώ για τις κεντρικές σκηνές και στα 12 ευρώ για τις παιδικές σκηνές.

Για τις κινηματογραφικές προβολές η αξία των επιταγών προσδιορίζεται στα 6 ευρώ για γενική είσοδο και στα 5 ευρώ για τις παιδικές ταινίες, ενώ για κινηματογραφικές προβολές τρισδιάστατων ταινιών σε 10 ευρώ για γενική είσοδο και σε 9 ευρώ για τις παιδικές ταινίες.

Οι αιτήσεις, θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Ελληνικού Δημοσίου gov.gr, ενώ αναμένονται οι σχετικές ανακοινώσεις από τη ΔΥΠΑ.

Δικαιούχοι του προγράμματος, είναι:

– Εργαζόμενοι με εξαρτημένη σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου κατά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων,

– Ασφαλισμένοι λόγω εξαρτημένης σχέσης εργασίας ιδιωτικού δικαίου στον e-ΕΦΚΑ στην επαγγελματική τους κατηγορία με εισφορές υπέρ του κλάδου ανεργίας της Δ.ΥΠ.Α. οποτεδήποτε στο διάστημα από την 1η Ιανουαρίου 2022 έως την προηγουμένη της λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων και

– άνεργοι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α., με συνεχόμενο χρονικό διάστημα ανεργίας κατά την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων τουλάχιστον τριών μηνών.

Ως προς τα εισοδηματικά κριτήρια, α) το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημα, ανεξαρτήτως από την πηγή προέλευσής του, πραγματικό και τεκμαρτό, του φορολογικού έτους 2022 δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 30.000 ευρω, ενώ β) για τους εγγεγραμμένους ανέργους άνω των 12 μηνών στο Ψηφιακό Μητρώο της Δ.ΥΠ.Α. δεν πρέπει να υπερβαίνει το όριο που έχει τεθεί για την χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης

Το πρόγραμμα, καλύπτει:

– Τα παιδιά των δικαιούχων ηλικίας πέντε ετών και άνω, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών ή του άλλου γονέα (ως ημερομηνία συμπλήρωσης του 5ου έτους θεωρείται η 1η Ιανουαρίου 2023).

– Οι σύζυγοι των δικαιούχων, όταν είναι έμμεσα ασφαλισμένα μέλη αυτών και

– κάθε φυσικό, νομιμοποιηθέν ή νομίμως αναγνωρισθέν ή υιοθετημένο τέκνο και γενικά κάθε τέκνο του οποίου οι δικαιούχοι έχουν τη γονική μέριμνα και επιμέλεια.

Η επιλογή γίνεται με μοριοδότηση και γνώμονα την ενδεχόμενη ύπαρξη αναπηρίας, την οικογενειακή κατάσταση (πολύτεκνος, μονογονέας κά) και το εισόδημα του εμδιαφερομένου.

Δημήτρης Κωστάκος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα