back to top
27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

27.5 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σε μία ώρα, στα Προπύλαια, η νέα κινητοποίηση για τη 15η επέτειο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Κλειστός από το πρωί ο σταθμός “Πανεπιστήμιο”, ενώ κλείνει και πάλι στις 6:00 ο σταθμός “Μοναστηράκι”. Μετά το τέλος της μαθητικής και φοιτητικής πορείας, στην οποία συμμετείχαν και συλλογικότητες, ομάδα αγνώστων προκάλεσε φθορές στον σταθμό του Μετρό στην Ομόνοια σε ακυρωτικά μηχανήματα και εκδοτήρια εισιτηρίων.

…Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στην Αθήνα, με περίπου 4.000 αστυνομικούς στους δρόμους, ενόψει και της άφιξης αύριο του Ταγίπ Ερντογάν, για το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας. Απαγόρευση κάθε δημόσιας συνάθροισης από τις 6:00 αύριο το πρωί ως τις 6:00 το απόγευμα.

…”Κυριάκο φίλε μου! Δεν σας απειλούμε, αν δεν μας απειλήσετε. Δεν υπάρχει θέμα που δεν μπορούμε να λύσουμε μέσω του διαλόγου στη βάση της αμοιβαίας καλής θέλησης”, δηλώνει ο Τούρκος Πρόεδρος σε αποκλειστική του συνέντευξη στην “Καθημερινή”. Ερωτηθείς εάν πιστεύει ότι η Τουρκία και η Ελλάδα μπορούν να συμφωνήσουν στην παραπομπή του ζητήματος της υφαλοκρηπίδας στο Διεθνές Δικαστήριο, ο Ταγίπ Ερντογάν σημειώνει, ωστόσο, ότι “υπάρχουν πολλά αλληλένδετα θέματα που πρέπει να λυθούν εκτός από την υφαλοκρηπίδα, τα οποία θα πρέπει να εξεταστούν ως σύνολο”, καθώς, όπως υποστηρίζει, “δεν είναι σωστή η επιλεκτική προσέγγιση”. Και θέτει μεταξύ των θεμάτων που πρέπει να συνεξεταστούν, το Αιγαίο, την κοινή καταπολέμηση της παράτυπης μετανάστευσης, αλλά και τα συνεχιζόμενα, όπως αναφέρει, “προβλήματα της τουρκικής μειονότητας στην Ελλάδα”. Όσον αφορά τους ενεργειακούς πόρους της Ανατολικής Μεσογείου, βάζει στο κάδρο και το ψευδοκράτος στην Κύπρο, λέγοντας ότι “είχε προτείνει κοινή επεξεργασία αποθεμάτων και κατανομή των εσόδων, έως ότου επιτευχθεί συνολική λύση στο νησί. Εμείς υποστηρίζουμε αυτή την πρόταση”. Σχετικά με τη δήλωσή του ότι “μπορεί να έρθουμε μια νύχτα ξαφνικά”, ο Τούρκος Πρόεδρος υποστηρίζει ότι αφορούσε “τρομοκρατικά στοιχεία” που απειλούν την ασφάλεια της χώρας του.

…”Η διαφορά μας με την Τουρκία είναι η ΑΟΖ και η υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο”, υπογράμμισε στο OPEN ο υποδιευθυντής του Γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού, Δημήτρης Τσιόδρας, σχολιάζοντας τη συνέντευξη Ερντογάν.

Σε εξέλιξη η διήμερη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής για το φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης. “Αυτή η μάχη κατά της φοροδιαφυγής ούτε σύντομη ούτε εύκολη είναι, αλλά η ισονομία απέναντι στους φόρους μας βοηθά να μειώνουμε τους φόρους απέναντι σε όλους”, δήλωσε στην ομιλία του ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. “Δυστυχώς”, πρόσθεσε, “συγκροτείται πάλι μια αντιπολίτευση, του όχι σε όλα και ναι στο τίποτα”.

…”Το φορολογικό νομοσχέδιο όχι μόνο δεν καταπολεμά, αλλά αντίθετα συντηρεί και ωθεί στη φοροδιαφυγή”, ανέφερε ο Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, κατηγορώντας την κυβέρνηση ότι “αυτό που θέλει να κάνει είναι να “τιμωρήσει” τους ελεύθερους επαγγελματίες, και να τους οδηγήσει προς τη μισθωτή εργασία στις μεγάλες εταιρείες”. Επικριτικός και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. “Δεν μιλάμε για φορολογική μεταρρύθμιση, αλλά για φορολογικές διευθετήσεις”, δήλωσε ο Νίκος Ανδρουλάκης, εγκαλώντας την κυβέρνηση για κρυφή ατζέντα , που ουδέποτε ετέθη προεκλογικά. “Απαράδεκτο” χαρακτήρισε το φορολογικό νομοσχέδιο, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, σημειώνοντας ότι “η κυβέρνηση νομοθετεί όχι για τα συμφέροντα των πολιτών αλλά των τραπεζιτών”. Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος της Νίκης, Δημήτρης Νατσιός, πρότεινε στην κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της ακρίβειας να προχωρήσει στον μηδενισμό του ΦΠΑ, επιλεκτικά και στοχευμένα σε είδη πρώτης ανάγκης για τον βιοπορισμό της λαϊκής οικογένειας”. Για εκδικητικό νομοσχέδιο, που επιβάλλει αναδρομικό φόρο, έκανε λόγο η Πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Στη Μ. Ανατολή, άγριες μάχες μαίνονται στη Λωρίδα της Γάζας, όπου ο ισραηλινός στρατός ζήτησε την εκκένωση μεγάλων τμημάτων της πόλης Χαν Γιουνίς, της μεγαλύτερης στο νότιο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, όπου είναι εκτοπισμένοι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι από το βόρειο τμήμα. Ανέφικτη χαρακτηρίζει την ισραηλινή εντολή ο ΟΗΕ, που αναφέρει ότι πλέον η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας εντός της Λωρίδας της Γάζας δεν είναι δυνατή – 16.248 οι νεκροί Παλαιστίνιοι από τις 7 Οκτωβρίου, μεταξύ τους 7.112 παιδιά – 43.610 οι τραυματίες, σύμφωνα με το υπ. Υγείας της Χαμάς. Στο μεταξύ, το σχέδιο να πλημμυρίσει τις σήραγγες της Χαμάς φέρεται να έχει θέσει σε εφαρμογή το Ισραήλ, καθώς βίντεο δείχνουν την άντληση θαλασσινού νερού από τον ισραηλινό στρατό. Σε δεύτερο βίντεο που έχει δημοσιεύσει χρήστης στο Χ ισχυρίζεται ότι, ο ισραηλινός στρατός έχει αρχίσει ήδη να πλημμυρίζει τα τουνελ της Χαμάς.

…”Αν το Ισραήλ τολμήσει να εξουδετερώσει μέλη της Χαμάς εντός της Τουρκίας, θα πληρώσει βαρύ τίμημα”, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος, απαντώντας σε δημοσιεύματα που θέλουν το Ισραήλ να επιχειρεί εντός της Τουρκίας με σκοπό να εξουδετερώσει μέλη της Χαμάς που πιθανότατα να έχουν βρει καταφύγιο σε χώρες εκτός Παλαιστίνης. Παράλληλα, ο Τούρκος Πρόεδρος υπογράμμισε ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα πρέπει να προχωρήσει στην πώληση F-16 ώστε η Τουρκία να κάνει ταυτόχρονα τα βήματα για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Παρατείνεται έως την επόμενη Τρίτη, 12 Δεκεμβρίου, η υποβολή αιτήσεων για το Youth pass.

Προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου έλαβε από την εισαγγελία Πειραιά ο 71 ετών άνδρας που συνελήφθη στο Κερατσίνι για τη δολοφονία χθες, με καραμπίνα, της 43χρονης πρώην συντρόφου του, στη Σαλαμίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες, στον άνδρα, που έχει ομολογήσει την πράξη του, αναμένεται το δικαστήριο να ορίσει δικηγόρο, ενώ στην κατάθεσή του φέρεται να ισχυρίστηκε ότι σκότωσε τη γυναίκα λόγω ερωτικής αντιζηλίας.

Στη διεθνή επικαιρότητα: Η Κίνα έθεσε σήμερα σε λειτουργία τον πρώτο στον κόσμο πυρηνικό σταθμό τέταρτης γενιάς, σε μια σημαντική πρόοδο που σημειώνει ο ασιατικός γίγαντας στην κούρσα για τους αντιδραστήρες του μέλλοντος.
Οι παραδοσιακοί αντιδραστήρες επιτρέπουν την παραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος από την πυρηνική ενέργεια. Αλλά τα προηγμένα μοντέλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και για άλλες εφαρμογές, όπως κυρίως η θέρμανση, η αφαλάτωση θαλασσινού νερού ή ακόμη ο ατμός για τις ανάγκες της βιομηχανίας. Η Κίνα, η οποία επιδιώκει να απαλλαγεί από τον άνθρακα για την τροφοδοσία των ηλεκτροπαραγωγικών σταθμών της, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή στην κούρσα για τους νέους αντιδραστήρες.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Προς αναβολή οδηγείται η 14η αγωνιστική της Σουπερλίγκας μετά την οριστική απόφαση των Ελλήνων διαιτητών να απέχουν από τα καθήκοντά τους.

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με πιθανότητα για λίγες τοπικές βροχές, αύριο, στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου – 17 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα