back to top
32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 19:00

Διαβάστε επίσης

Με πολλή υπομονή θα πρέπει να οπλιστούν οι οδηγοί που κινούνται στο κεντρικό και περιφερειακό οδικό δίκτυο. Αυτή την ώρα τα σοβαρότερα προβλήματα εντοπίζονται στην άνοδο της Κηφισού από παραλιακή έως Περιστέρι και στην κάθοδο από Κηφισιά έως Νέα Ιωνία. Επίσης, έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα παρατηρούνται στην Κηφισίας, στον Καρέα, στην άνοδο της Συγγρού, τη Βασ. Κωνσταντίνου, την Πειραιώς, την Ιερά Οδό, την Κωσταντινουπόλεως, τη Βασ. Σοφίας και στη Λένορμαν.

Έκτακτη σύσκεψη με αντικείμενο την οπαδική βία συγκαλείται αύριο στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στη σκιά των χθεσινών επεισοδίων έξω από το κλειστό γήπεδο του Ρέντη όπου διεξαγόταν ο αγώνας βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού και είχε ως αποτέλεσμα τον βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού. Στη σύσκεψη αναμένεται να συμμετάσχουν μεταξύ άλλων οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης Γιάννης Οικονόμου και Γιώργος Φλωρίδης, καθώς και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος παραμένει σε καταστολή στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Η χθεσινή δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών προκάλεσε την παρέμβαση της της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη η οποία παρήγγειλε τη διενέργεια έρευνας για τον εντοπισμό των δραστών και την εποπτεία της προανάκρισης, ενώ ζητεί να ερευνηθεί, μεταξύ άλλων, και το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Να διακοπούν άμεσα όλα τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα ζητεί από τον πρωθυπουργό με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ενώ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 2.30μμ στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης στο Γουδή.

Τουλάχιστον 80 από τους 424 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, η αστυνομία προχώρησε και σε νέες προσαγωγές. Σε εξέλιξη η διαδικασία λήψης δειγμάτων με σκοπό την ανίχνευση πυρίτιδας.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε τα επεισόδια ωστόσο εγκαλεί την κυβέρνηση ότι δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της.

Στη Μέση Ανατολή

Την αντίδραση της Χαμάς προκάλεσε η προβολή από την ισραηλινή τηλεόραση ενός βίντεο που δείχνει ημίγυμνους αιχμάλωτους Παλαιστίνιους, ζητώντας από τις οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων να παρέμβουν άμεσα. Παράλληλα, το υπουργείο Υγείας της Γάζας ανακοίνωσε νέο απολογισμό νεκρών και μεγάλες ελλείψεις στα νοσοκομεία.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα

Στη Χάγη ο πρωθυπουργός, ο οποίος αυτή την ώρα συναντάται με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε. Νωρίτερα, από τη Θεσσαλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σχέδιο μετεγκατάστασης του χωριού Μεταμόρφωση το οποίο είχε βουλιάξει από την κακοκαιρία “Daniel”.

Συνεδριάζει αύριο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργασίες της συνεδρίασης θα ανοίξουν με ομιλία του Προέδρου του κόμματος Στέφανου Κασσελάκη στις 11:30 το πρωί.

Οριστικά 3% θα είναι η αύξηση στις συντάξεις, από την 1η Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι και τις 5 Ιανουαρίου 2024 αποφάσισε η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της Χώρας. Επίσης, η Ολομέλεια αποφάσισε να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια κατά των διατάξεων του νέου φορολογικού νόμου που ψηφίστηκε χθες.

Εύσημα για τον προϋπολογισμό, έγκριση της αναθεώρησης του Ταμείου Ανάκαμψης και εξαίρεση των αμυντικών δαπανών από το υπερβολικό έλλειμμα, οι θετικές ειδήσεις για τη χώρα μας στο Eurogroup και το Ecofin. Όπως δήλωσε ο υπ. Οικονομικών, Κωστής Χατζηδάκης, σημειώθηκε πρόοδος ως προς τη διαμόρφωση ενός νέου Συμφώνου Σταθερότητας, το οποίο θα λαμβάνει ειδική μέριμνα για τις χώρες με υψηλές αμυντικές δαπάνες, με εξαίρεσή τους από τη διαδικασία υπολογισμού του υπερβολικού ελλείμματος, ένα πάγιο αίτημα της χώρας μας.

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι, προβλέπονται αύριο στην Αττική. Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. – 10 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα