back to top
26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Τουλάχιστον 200 από τους 424 προσαχθέντες από τα χθεσινοβραδινά επεισόδια έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη, που είχαν ως αποτέλεσμα το βαρύτατο τραυματισμό του 31χρονου αστυνομικού έχουν αφεθεί ελεύθεροι, ενώ τις επόμενες ώρες αναμένεται να αποχωρήσουν και οι υπόλοιποι. Η αστυνομία υποστηρίζει πως υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις ότι ο δράστης της επίθεσης κατά του αστυνομικού βρίσκεται ανάμεσα στους προσαχθέντες.

Εν τω μεταξύ, για «αχρεία απόπειρα επίρριψης ευθυνών στην ΕΛ.ΑΣ», κάνει λόγο ο υπ. Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, απαντώντας στον Ερασιτέχνη Ολυμπιακό για τα όσα περί «χούντας και αντιποίνων των Ναζί», αναφέρει σε ανακοίνωσή του. Ο κ. Οικονόμου τονίζει ότι οι στιγμές επιβάλλουν τον σεβασμό στο έργο των Αρχών και την ομόθυμη στήριξη της κοινωνίας, τόσο για να αποδοθεί δικαιοσύνη όσο και για να μην κυκλοφορούν ανάμεσά μας άνθρωποι με δολοφονική διάθεση.

Έκτακτη διυπουργική σύσκεψη συγκαλείται αύριο στις 11 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, στη σκιά των χθεσινών επεισοδίων. Στη σύσκεψη με αντικείμενο την οπαδική βία αναμένεται να συμμετάσχουν -μεταξύ άλλων- οι υπουργοί Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης Γιάννης Οικονόμου και Γιώργος Φλωρίδης, καθώς και ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης.

Μάχη να κρατηθεί στη ζωή δίνει ο 31χρονος αστυνομικός, ο οποίος παραμένει σε καταστολή στη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Νίκαιας.

Η χθεσινή δολοφονική επίθεση σε βάρος αστυνομικών προκάλεσε την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη η οποία ζητεί να ερευνηθεί, μεταξύ άλλων, και το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης.

Να διακοπούν άμεσα όλα τα πρωταθλήματα σε κάθε άθλημα ζητεί από τον πρωθυπουργό με ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων, ενώ η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών καλεί σε παράσταση διαμαρτυρίας τη Δευτέρα στις 2.30μμ στην έδρα της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης στο Γουδή.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση καταδίκασε τα επεισόδια ωστόσο ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση κατηγορώντας την ότι δεν υλοποίησε τις δεσμεύσεις της.

Στη Μέση Ανατολή

Ξεπερνούν τις 17.400 οι νεκροί στη Λωρίδα της Γάζας και στη Δυτική Όχθη, σύμφωνα με το υπ. Υγείας της Χαμάς. Στην πλειοψηφία τους πρόκειται για παιδιά και γυναίκες. Το σύστημα υγείας στη Γάζα έχει γονατίσει και δεν μπορούμε να αφήσουμε να χαθεί ούτε ασθενοφόρο ή κρεβάτι νοσοκομείου, προειδοποιεί ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ζητώντας την άμεση επιβολή εκεχειρίας.

Ένα μεγάλο μέρος της Λωρίδας της Γάζας έχει μετατραπεί σε ερείπια. Σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το 80% του πληθυσμού έχει εκτοπιστεί, και υφίσταται τις ελλείψεις σε νερό, καύσιμα, τρόφιμα και φάρμακα, πέραν του κινδύνου των μεταδοτικών νοσημάτων.

Ουάσιγκτον και Τελ Αβίβ αντιτίθενται σε μια κατάπαυση του πυρός, καθώς όπως αναφέρουν αυτό θα ωφελούσε μόνο τη Χαμάς. Αντιθέτως, η Ουάσινγκτον στηρίζει τις παύσεις των εχθροπραξιών για την προστασία των αμάχων και για να επιτραπεί η απελευθέρωση ομήρων που κρατούνται από τη Χαμάς.

Αναβλήθηκε για μετά τα μεσάνυχτα -ώρα Ελλάδος- η ψηφοφορία στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ επί ενός σχεδίου ψηφίσματος που ετοίμασαν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετά την επίκληση του άρθρου 99 από τον Αντόνιο Γκουτέρες. Η ψηφοφορία αναμένεται να διεξαχθεί μετά τη συνάντηση υπουργών αραβικών χωρών με τον υπ. Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν.

Έκκληση στα κράτη μέλη να προβούν σε άμεσες ενέργειες για την εφαρμογή άμεσης ανθρωπιστικής εκεχειρίας απηύθυνε και ο επικεφαλής της υπηρεσίας του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες Φιλίπ Λαζαρινί.

Η Χαμάς καλεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας να σταματήσει τον βάναυσο πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Την ίδια ώρα, ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς, σε συνέντευξή του στο Reuters, τόνισε την ανάγκη διοργάνωσης μιας διεθνούς ειρηνευτικής διάσκεψης με σκοπό τον τερματισμό του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς και την εξεύρεση πολιτικής λύσης που θα οδηγήσει στην ίδρυση ανεξάρτητου παλαιστινιακού κράτους.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα

Τα νέα τιμολόγια ρεύματος, που θα ισχύουν από την 1η Ιανουαρίου, «προάγουν τη διαφανή και απλοποιημένη πληροφόρηση, προς όφελος των καταναλωτών, για τις τιμές των παρόχων» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, καθώς «για πρώτη φορά, κάθε καταναλωτής θα ξέρει με ακρίβεια τι πληρώνει στον πάροχο ηλεκτρικής ενέργειας και σε ποιο είδος τιμολογίου βρίσκεται». Στην ανακοίνωση το υπουργείο απαντά σε βασικά ερωτήματα για τα νέα τιμολόγια. Λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Έως και τις 5 Ιανουαρίου συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των δικηγόρων. Η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας αποφάσισε να προσφύγει στα αρμόδια δικαστήρια κατά των διατάξεων του νέου φορολογικού νόμου.

Στη Χάγη ο πρωθυπουργός, όπου συναντάται με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε. Νωρίτερα, από τη Θεσσαλία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε σχέδιο μετεγκατάστασης του χωριού Μεταμόρφωση το οποίο είχε βουλιάξει από την κακοκαιρία “Daniel”.

Στις 11.30 με ομιλία του Στέφανου Κασσελάκη ξεκινούν αύριο οι εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ.

Οριστικοποιήθηκε στο 3% η αύξηση στις συντάξεις, από την 1η Ιανουαρίου 2024, σύμφωνα με την Κοινή Υπουργική Απόφαση, η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Στον δήμο Αθηναίων και στο υπ. Πολιτισμού περνάει ο Χώρος Ιστορικής Μνήμης «Κοραή 4», καθώς ολοκληρώθηκε η διαδικασία δωρεάς από την Εθνική Τράπεζα και την Εθνική Ασφαλιστική. Για ένα από τα «ισχυρότερα τοπόσημα της Αθήνας, όπου διατηρείται ακέραιη η εθνική ιστορική και συλλογική μνήμη» έκανε λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, στη διάρκεια ειδικής εκδήλωσης.

ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με ασθενείς τοπικές βροχές κυρίως στα βόρεια μέχρι το μεσημέρι, προβλέπονται αύριο στην Αττική. Ανεμοι από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και πρόσκαιρα στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 06 έως 14 βαθμούς Κελσίου. – 10 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα