back to top
35.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

35.5 C
Athens
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024

Ν. Βούτσης: ‘Ολοι θα κριθούν επί της ουσίας, επί του ύφους και ήθους της πολιτικής που θα ασκήσουν

Διαβάστε επίσης

Για τη «Νέα Αριστερά» -Κοινοβουλευτική Ομάδα των 11 που αποχώρησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ- μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο ο τέως πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης.

«Είναι μια σημαντική προσπάθεια, μια εν κινήσει πρωτοβουλία κι όχι κόμμα, την οποία παρακολουθούμε οι εκτός Βουλής αλλά και άλλος κόσμος. Ήδη, η κοινοβουλευτική ομάδα άφησε το πρώτο αποτύπωμα, ουσιώδες και στρατηγικής άποψης, για το φορολογικό νομοσχέδιο» τόνισε και πρόσθεσε:

«Εγώ θα είμαι εδώ όπου χρειαστεί, στο πλαίσιο των Τμημάτων, των Επιτροπών που θα διαμορφωθούν, όχι πάντως εντός του κοινοβουλίου, αλλά στη γενικότερη προσπάθεια που θα γίνει για τη διαμόρφωση θέσεων και με την επικοινωνία με τον κόσμο της Αριστεράς»

Επανέλαβε ότι η “Νέα Αριστερά” δεν είναι κόμμα και δεν θα γίνει κόμμα τουλάχιστον το  αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

«Διαμορφώνεται μια πρωτοβουλία η οποία στην ατζέντα της έχει το θέμα της διακριτής πολιτικής παρουσίας, ενδεχομένως με κάποιες συμμαχίες ενόψει των Ευρωεκλογών. Δεν υπάρχει μία προπέτεια να μορφοποιηθεί κάποιος κομματικός χώρος με τα τυπικά γραφειοκρατικά του χαρακτηριστικά».

Κι ο ΣΥΡΙΖΑ πιά κάθε μέρα διαμορφώνεται, τόνισε ο κ Βούτσης υπογραμμίζοντας ότι: «Ανάλογα με την πορεία διαμόρφωσης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το τι θα γίνει στο Συνέδριο καθώς κάποιοι είναι πολύ πιθανόν, κατά μόνας ή συλλογικά,  να διαλέξουν έναν διαφορετικό δρόμο. Εμείς δεν κάναμε καμία πρόσκληση για κάτι τέτοιο, καμία πρόκληση, υπάρχει ωριμότητα και ο καθένας ας αναλάβει το μερίδιο της ευθύνης που του αναλογεί. ‘Ολοι κρίνουν και κρίνονται». 

Τέλος ξεκαθάρισε ότι πολεμικό κλίμα αναμεταξύ μας δεν υπάρχει:
«Δεν υπάρχει μία κάθετη πολεμική ατμόσφαιρα η οποία τροφοδοτήθηκε στην αρχή από ορισμένες πλευρές με μια εχθροπάθεια, τώρα αυτό έχει κατασιγάσει. Έτσι κι αλλιώς όλοι θα κριθούν επί της ουσίας, επί των θέσεων, της συμπεριφοράς και επί του ύφους και ήθους της πολιτικής που θα ασκήσουν».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα