back to top
29.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

29.8 C
Athens
Παρασκευή, 26 Ιουλίου, 2024

Π. Ξυπολητάς: Διαλύουν την απεξάρτηση, ζητάμε την απόσυρση του νομοσχεδίου

Διαβάστε επίσης

«Ζητάμε την απόσυρση όλου του νομοσχεδίου για την απεξάρτηση, τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει προηγηθεί καν διάλογος με τους αρμόδιους» τόνισε, μεταξύ άλλων, στον Αθήνα 9.84 και στον Μιχάλη Λεάνη, ο Γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ, Παντελής Ξυπολητάς.

Με το νομοσχέδιο καταργείται η αυτοτέλεια και η ανεξαρτησία όλων των φορέων απεξάρτησης ανεξαρτήτως θεραπευτικού μοντέλου, υπογράμμισε.

«Το νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση, ουσιαστικά συγχωνεύει, σε έναν οργανισμό, όλες τις δωρεάν δομές που υπάρχουν στην Ελλάδα και επί της ουσίας καταργεί την ποικιλομορφία των θεραπευτικών προγραμμάτων καθώς υπάρχουν πάρα πολλές δομές και πάρα πολλά “στεγνά” προγράμματα που λειτουργούν με διαφορετική φιλοσοφία και μεθοδολογία. Διαφορετικές δομές, διαφορετικοί τρόποι λειτουργίας, διαφορετική φιλοσοφία σε ολόκληρη τη θεραπευτική διαδικασία, όλα αυτά καλούνται να μπουν σε έναν τελείως αμφίβολο οργανισμό με τελείως αμφίβολα αποτελέσματα».

‘Όπως επεσήμανε ο γ.γ της Ομοσπονδίας Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ, κανένας από την ηγεσία της χώρας δεν ασχολήθηκε και δεν ζήτησε την βοήθεια των επιστημόνων του τομέα.

«Είναι ανεπίτρεπτο να μην έχουν ακούσει τους επιστήμονες, που εκτός από εμπειρία -έχουμε 40 χρόνια “στεγνά” προγράμματα- έχουμε βιώσει και την αποτελεσματικότητα αυτών των προγραμμάτων». 

Τέλος, ο κ. Ξυπολητάς έκανε λόγο για προσπάθεια ιδιωτικοποίησης της απεξάρτησης:   Ενώνοντας όλα τα προγράμματα ουσιαστικά σπάνε τις δομές, διαλύουν όλη την απεξάρτηση και δημιουργούν ένα τεράστιο αποσταθεροποιητικό κλίμα, το οποίο με τη σειρά του  δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους ανθρώπους που θέλουν να προχωρήσουν στην απεξάρτηση. Από τη στιγμή λοιπόν που διαλύεται όλο το σύστημα ανοίγει ο δρόμος για ιδιωτικές εταιρίες στο χώρο της απεξάρτησης».

 

 

 

 

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα