back to top
25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Τη Δευτέρα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για όσα αποφασίστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την οπαδική βία στον απόηχο των επεισοδίων στου Ρέντη που οδήγησαν στον σοβαρό τραυματισμό του αστυνομικού ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν ο 31χρονος αστυνομικός παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση με διάχυτη αιμορραγία στον μηρό, νοσηλευόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Στο μεταξύ στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχει αποσταλεί ένα πλαστικό κομμάτι της φωτοβολίδας που βρέθηκε στις έρευνες έξω από το γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” στου Ρέντη. Πρόκειται για το πλαστικό μέρος της φωτοβολίδας που μένει πάνω στο χέρι όταν αυτή ενεργοποιείται. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν πρόκειται για κομμάτι από τη φωτοβολίδα που χτύπησε τον αστυνομικό, αφού στον τόπο των επεισοδίων βρέθηκαν συνολικά τρεις.

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 424 οπαδοί που προσήχθησαν το βράδυ της Πέμπτης στο γήπεδο στου Ρέντη, όμως οι έρευνες των Αρχών για να βρεθεί το άτομο που έκανε τη δολοφονική επίθεση στον αστυνομικό είναι σε πλήρη εξέλιξη. Τουλάχιστον έξι από τους προσαχθέντες αρνήθηκαν να δώσουν αποτυπώματα, δείγμα DNA η ακόμα και δείγμα για ανίχνευση πυρίτιδας στα χέρια τους και έχει ενημερωθεί σχετικά ο αρμόδιος Εισαγγελέας. Την ίδια στιγμή, στο μικροσκόπιο φαίνεται να έχουν μπει 25 άτομα που θεωρούνται «σεσημασμένοι χούλιγκαν». Ένας εκ των προσαχθέντων κρατείται ακόμα, καθώς εκκρεμούσε σε βάρος του υπόθεση για διακίνηση μεταναστών.

Η σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που θα διεξαχθεί από τις 22-25 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους, αποφασίστηκε στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου που θα αντικαταστήσει την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στην πορεία προς το Συνέδριο μετέχουν 29 άτομα. Εξάλλου ορίστηκε και η Επιτροπή Θέσεων – Απόφασης. Νωρίτερα στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασελάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Θέλουμε να αλλάξουμε την χώρα μας και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Αν αυτό παραμείνει η πυξίδα μας θα πετύχουμε». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια μετέβη στο Γενικό κρατικό της Νίκαιας προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του αστυνομικού που τραυματίσθηκε από ναυτική φωτοβολίδα στο γήπεδο του Ρέντη.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας αγρότης 53 ετών, ο οποίος έκανε εργασίες σε κτήμα με ελιές στο Τραγάκι της Ζακύνθου, όταν το τρακτέρ που χειριζόταν ανετράπη και τον καταπλάκωσε. Ο 53χρονος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ζακύνθου, όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Και ο καιρός

Νεφώσεις από αύριο το απόγευμα στην Αττική όπου θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Θερμοκρασία από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα