back to top
19.9 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

19.9 C
Athens
Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

Υπολείμματα από εμπρηστικούς μηχανισμούς, πέτρες, καδρόνια, μισοκαμένα ρούχα, κροτίδες και πολλά άλλα αντικείμενα που μπορούν να οδηγήσουν στην άκρη του νήματος εντόπισαν οι αστυνομικοί στο κλειστό γυμναστήριο «Μελίνα Μερκούρη».

Όλα τα ευρήματα οδηγήθηκαν στα εγκληματολογικά εργαστήρια και αναμένεται να φέρουν στο φως στοιχεία που θα δώσουν σημαντικές πληροφορίες γύρω από τον βαρύτατο τραυματισμό του 31ος ετών αστυνομικού.

Στο μεταξύ στα εγκληματολογικά εργαστήρια έχει αποσταλεί ένα πλαστικό κομμάτι της φωτοβολίδας που βρέθηκε στις έρευνες έξω από το γήπεδο “Μελίνα Μερκούρη” στου Ρέντη. Πρόκειται για το πλαστικό μέρος της φωτοβολίδας που μένει πάνω στο χέρι όταν αυτή ενεργοποιείται. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να ξέρει αν πρόκειται για κομμάτι από τη φωτοβολίδα που χτύπησε τον αστυνομικό, αφού στον τόπο των επεισοδίων βρέθηκαν συνολικά τρεις.

Την ίδια ώρα μάχη για τη ζωή του δίνει ο αστυνομικός. Σύμφωνα με το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν ο 31χρονος αστυνομικός παραμένει σε κρίσιμη κατάσταση με διάχυτη αιμορραγία στον μηρό, νοσηλευόμενος στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας.

Τη Δευτέρα αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις για όσα αποφασίστηκαν στην έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για την οπαδική βία στον απόηχο των επεισοδίων στου Ρέντη

Η σύνθεση της Κεντρικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, που θα διεξαχθεί από τις 22-25 Φεβρουαρίου του επόμενου έτους, αποφασίστηκε στην σημερινή συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής.

Στην Κεντρική Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου που θα αντικαταστήσει την Κεντρική Επιτροπή του κόμματος στην πορεία προς το Συνέδριο μετέχουν 29 άτομα. Εξάλλου ορίστηκε και η Επιτροπή Θέσεων – Απόφασης. Νωρίτερα στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασελάκης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «Θέλουμε να αλλάξουμε την χώρα μας και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας. Αν αυτό παραμείνει η πυξίδα μας θα πετύχουμε». Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη συνέχεια μετέβη στο Γενικό κρατικό της Νίκαιας προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υγείας του αστυνομικού.

Στο μεταξύ 51 συνδικαλιστές εγκαταλείποντας το κόμμα εξέδωσαν ανακοίνωση με βολές κατά της νέας ηγεσίας. Στο κείμενο αποχώρησής τους, οι συνδικαλιστές κατηγορούν τον Στέφανο Κασσελάκη ότι «διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ και τον μετατρέπει σε ένα άμορφο κόμμα».

Τουλάχιστον 17.700 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και 48.780 έχουν τραυματιστεί από ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας από την έναρξη του πολέμου στις 7 Οκτωβρίου, ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας της παλαιστινιακής οργάνωσης μαχητών Χαμάς, με νεότερο του απολογισμό.

Στόχος των ανταρτών Χούθι της Υεμένης θα γίνουν τα πλοία των εταιρειών που συνεργάζονται με το Ισραήλ και περνούν την Ερυθρά θάλασσα. Σε σημερινή τους ανακοίνωση αναφέρουν ότι «Αν η Γάζα δεν λάβει τα τρόφιμα και τα φάρμακα που χρειάζεται, όλα τα πλοία στην Ερυθρά Θάλασσα με προορισμό ισραηλινά λιμάνια, ανεξάρτητα από την εθνικότητα τους, θα γίνουν στόχος για τις ένοπλες δυνάμεις μας»,

Επεισόδια σημειώθηκαν νωρίς το απόγευμα του Σαββάτου κατά την προσπάθεια ανακατάληψης του χώρου Άνω – Κάτω Πατησίων στην συμβολή των οδών Νάξου και Κρασσά που είχε εκκενωθεί από τις Αρχές. Ειδικότερα, ένταση επικράτησε επί της οδού Νάξου, κοντά στις φοιτητικές εστίες, με τις δυνάμεις της αστυνομίας να απαντούν με χημικά και κρότου λάμψης σε ομάδα αντιεξουσιαστών που προσπαθούσαν να στήσουν οδοφράγματα.

Μέχρι τώρα έχουν γίνει πάνω από 10 προσαγωγές.

Και ο καιρός

Νεφώσεις αύριο στην Αττική όπου θα αυξηθούν και τις βραδινές ώρες θα σημειωθούν τοπικές βροχές οι οποίες βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Θερμοκρασία: Από 07 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα