back to top
26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

26 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Στη σύλληψη του δράστη του βαρύτατου τραυματισμού του αστυνομικού στα επεισόδια της Πέμπτης στου Ρέντη προχώρησε η ΕΛΑΣ.

Πρόκειται για έναν 18χρονο που έχει ήδη ομολογήσει την πράξη του. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 18χρονος ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες και εντοπίστηκε από την πυρίτιδα που βρέθηκε στο χέρι του. Ο 18χρονος κρατείται στη ΓΑΔΑ και αναμένεται αύριο να οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πειραιά.

Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ έδωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, μέσω ανάρτησής του στα social media. Συγκεκριμένα ο κ. Οικονόμου έγραψε: “Συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ., που κατάφερε πολύ γρήγορα -με οργανωμένο σχέδιο και άψογη μεθοδικότητα- να εντοπίσει, να προσαγάγει, να ανακρίνει, και να αποσπάσει ομολογία από τον δράστη της δολοφονικής επίθεσης εναντίον του 31χρονου αστυνομικού στην περιοχή του Ρέντη. Συγχαρητήρια, και για την επιχείρηση μαζικής προσαγωγής το βράδυ της επίθεσης. Από την επιχείρηση αυτή υπάρχουν πλέον πλήθος στοιχείων που θα βοηθήσουν τις Αρχές στην αντιμετώπιση των εγκληματικών οργανώσεων χούλιγκαν αλλά και όσων τους ανέχονται και τους υποκινούν”. Ο κ. Οικονόμου ολοκλήρωσε την ανάρτησή του γράφοντας ότι “ Προσευχόμαστε και ελπίζουμε το καλύτερο για τον τραυματία αστυνομικό, που δίνει τη μάχη της ζωής στο νοσοκομείο”.

Στο μεταξύ η κατάσταση της υγείας του αστυνομικού των ΜΑΤ, παραμένει κρίσιμη. Νοσηλεύεται σε καταστολή και διασωληνωμένος στην Εντατική του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας μετά τον σοβαρότατο τραυματισμό του στον μηρό από ναυτική φωτοβολίδα.

Την οργή του για την οπαδική βία εξέφρασε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανάρτησή του στο Facebook. Ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στα επεισόδια στου Ρέντη διαβεβαιώνει τους πολίτες ότι “όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της λεγόμενης οπαδικής βίας, εμείς θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και τον αγώνα για να νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται”. “Το οφείλουμε στον αστυνομικό που παλεύει για τη ζωή του, αλλά και στον Άλκη, στον Μιχάλη, και σε όλα τα θύματα της οπαδικής βίας”, υπογραμμίζει ο πρωθυπουργός.

Αύριο αναμένονται οι επίσημες ανακοινώσεις των μέτρων για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, που αποφασίστηκαν κατά τη χθεσινή έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Τη λύπη του για την «παράλυση» των Ηνωμένων Εθνών μπροστά στον πόλεμο ανάμεσα στο Ισραήλ και την παλαιστινιακή Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας, εξέφρασε σήμερα ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, λέγοντας πως λυπάται επειδή το Συμβούλιο Ασφαλείας δεν ψήφισε υπέρ μιας κατάπαυσης του πυρός.

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει στην Τουρκία η είδηση ότι ο γιος του προέδρου της Σομαλίας, που κατηγορείται για ανθρωποκτονία εξ αμελείας από τις τουρκικές αρχές, έφυγε ανενόχλητος από τη χώρα και εκδόθηκε διεθνές ένταλμα σύλληψης σε βάρος του. Ο Μοχάμεντ Χασάν Σέιχ Μοχάμουντ, χτύπησε με το αυτοκίνητό του διανομέα με μηχανάκι στην Κωνσταντινούπολη, πατέρα δύο παιδιών, ο οποίος υπέκυψε αργότερα σε νοσοκομείο. Ο κατηγορούμενος αφέθηκε ελεύθερος χωρίς κανέναν περιοριστικό όρο έπειτα από την πρώτη αστυνομική αναφορά, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα Cumhuriyet. Την υπόθεση αναδεικνύει και ο δήμαρχος Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου, γράφοντας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης πως «η επικρατούσα νοοτροπία να κλείνουμε τα μάτια» όταν πρόκειται για ισχυρούς δεν επιτρέπει «την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πολιτών της ίδιας μας της χώρας».

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική με τοπικές βροχές τις βραδινές ώρες και σποραδικές καταιγίδες. Θερμοκρασία έως 15 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα