back to top
17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

17.8 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Προθεσμία για να απολογηθεί την Πέμπτη στις 11 το πρωί έλαβε από την ανακρίτρια Πειραιά ο 18χρονος που συνελήφθη για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στη διάρκεια επεισοδίων στο γήπεδο Μελίνα Μερκούρη του Ρέντη.

Ο συνήγορός του Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στους δημοσιογράφους, επανέλαβε ότι ο πελάτης του υποστηρίζει πως τη φωτοβολίδα του έδωσε κάποιος από τους οργανωμένους οπαδούς με καλυμμένα χαρακτηριστικά προκειμένου όταν βγουν από το γήπεδο να πραγματοποιήσουν επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Τονίζει επίσης ότι την ώρα που σημειώθηκε το αιματηρό περιστατικό εναντίον του αστυνομικού είχε εκτοξευθεί και δεύτερη φωτοβολίδα χωρίς ωστόσο ο ίδιος να μπορεί να γνωρίζει αν η δική του είναι αυτή που προκάλεσε τον τραυματισμό.

 

Ο 18χρονος αντιμετωπίζει βαριά αδικήματα για απόπειρα ανθρωποκτονίας και έκρηξη σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου για την αθλητική βία. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει και το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας για άγνωστους δράστες, οι οποίοι φέρονται να είχαν ρόλο καθοδηγητή.

Θέμα ωρών είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, η έκδοση εντάλματος για τη σύλληψη ενός ακόμη ατόμου. Στο στόχαστρο των ερευνών της Αστυνομίας έχουν μπει άλλα 3 με 4 άτομα.

 

Σε μισή ώρα αναμένεται να ανακοινωθεί επίσημα από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο η δέσμη μέτρων για την καταστολή της οπαδικής βίας. Τα μέτρα αποφασίστηκαν το περασμένο Σάββατο κατά την έκτακτη σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό.

«Όσο δύσκολη κι αν είναι η καταπολέμηση της οπαδικής βίας, θα νικήσουμε σε αυτήν την μάχη. Όσο ψηλά κι αν βρίσκονται αυτοί που την υποκινούν ή έστω την ανέχονται», έγραψε σε ανάρτησή του στο facebook ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

 

Συγκεντρώσεις αστυνομικών στις 2.00 το μεσημέρι στις αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας. Η ΠΟΑΣΥ θα προχωρήσει στις 2.30 σε παράσταση διαμαρτυρίας στην έδρα των ΜΑΤ στην Καισαριανή.

 

Τέσσερα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια στα γήπεδα πρότεινε μέσω social media ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης. Πρόκειται για την ουσιαστική λειτουργία των συστημάτων εποπτείας με κάμερες υψηλής ευκρίνειας, είσοδο στα γήπεδα μόνο με ταυτοποίηση, υποχρεωτική αρίθμηση θέσεων στα εισιτήρια και υποχρεωτική έκδοση ετήσιου πιστοποιητικού ασφαλείας με παράλληλο έλεγχο λειτουργίας πριν από κάθε αναμέτρηση.

 

Σφοδρές είναι οι αντιδράσεις του αθλητικού κόσμου στις πληροφορίες που έχουν έρθει στο φως της δημοσιότητας και αναφέρουν πως ενδεχομένως να αποφασιστεί η διεξαγωγή αγώνων χωρίς θεατές στις εξέδρες.
Ήδη πάντως η ΟΥΕΦΑ έχει ενημερώσει τις αντιπάλους των ελληνικών ομάδων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις την Πέμπτη πως είναι πολύ πιθανό οι αναμετρήσεις να διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών.

 

Στην αυριανή Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ για το μεσανατολικό στρέφονται τα βλέμματα, ενώ σφοδρές μάχες συνεχίζονται στη Λωρίδα της Γάζας.

 

Να προσδιοριστεί άμεσα, χωρίς άλλη καθυστέρηση, νέα συνεδρίαση της Εξεταστικής Επιτροπής για την διερεύνηση τυχόν πολιτικών ευθυνών για το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών, ζητά το ΚΚΕ, με πρωτοβουλία του οποίου συγκροτήθηκε η συγκεκριμένη Επιτροπή.

Οι βουλευτές, Νίκος Καραθανασόπουλος και Μαρία Κομνηνάκα,με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Εξεταστικής Δημήτρη Μαρκόπουλο, επισημαίνουν ότι η Επιτροπή «οφείλει να προχωρήσει τη διαδικασία εξέτασης μαρτύρων προκειμένου να εισέλθει στην ουσία της ερευνώμενης υπόθεσης».

 

Συνεχίζεται η αντιπαράθεση των εκπαιδευτικών με το υπουργείο Παιδείας με αφορμή την αξιολόγηση. Δάσκαλοι και καθηγητές ανακοίνωσαν ότι προχωρούνσε καθημερινές τρίωρες στάσεις εργασίας έως το κλείσιμο των σχολείων για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

 

Σε εορταστικό ωράριο από αύριο τα εμπορικά καταστήματα. Θα εξυπηρετούν το κοινό καθημερινά από τις 9 το πρωί ως τις 9 το βράδυ, ενώ θα μείνουν ανοιχτά τις επόμενες τρεις Κυριακές 17, 24 και 31 Δεκεμβρίου.

 

Παρατάθηκε εως τα μεσάνυχτα η υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων από τους δικαιούχους του προγράμματος Πολιτισμού και Θεάματος της ΔΥΠΑ. Οι αιτήσεις των δικαιούχων υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω gov.gr

ΚΑΙΡΟΣ

Βελτιώνεται ο καιρός στην Αττική. Από τις μεσημβρινές ώρες θα είναι σχεδόν αίθριος ενώ από αύριο αναμένεται σταδιακή άνοδος του υδράργυρου. Θερμοκρασία σήμερα στην Αθήνα έως 17 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα