back to top
32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Στην εισαγγελία του Αρείου Πάγου θα μεταβούν αύριο ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Οικονόμου και ο αν. υπ. Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης. θα ζητήσουν εκ μέρους της κυβέρνησης την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς με σκοπό την αναζήτηση φυσικών και ηθικών αυτουργών όλων των εγκλημάτων που έχουν τελεστεί και την αναζήτηση ύπαρξης τυχόν εγκληματικών οργανώσεων στον χώρο.

Η κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα την διεξαγωγή των αγώνων της Super League 1 κεκλεισμένων των θυρών έως και τις 12 Φεβρουαρίου. Το μέτρο θα ισχύσει και για τους αγώνες Κυπέλλου καθώς και φιλικών αγώνων, εφόσον η γηπεδούχος ομάδα συμμετέχει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών. Χωρίς φιλάθλους θα γίνει ο αγώνας Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα, κάτι που δεν ισχύει για τις ευρωπαϊκές αναμετρήσεις του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Όπως έγινε γνωστό οι αποφάσεις τελούν σε γνώση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Η κυβέρνηση διαμηνύει ότι οι παρεμβάσεις της θα επανεξετάζονται με βάση τα αποτελέσματά τους.

«Αυτά τα μέτρα είναι μόνο η αρχή», σχολίασε ο υπ. Δικαιοσύνης. Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο Γιώργος Φλωρίδης έκανε λόγο για «τεράστιες οι ευθύνες των ιδιοκτητών των ΠΑΕ.

Κριτκή στην κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Για «τιμωρητική πολιτική παντού, χωρίς στόχευση και αποτέλεσμα» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Επίθεση στην κυβέρνηση από το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ για τη μη εφαρμογή ψηφισμένων νόμων, ενώ χαρακτηρίζει «κίνηση εντυπωσιασμού» τα μέτρα για την οπαδική βία.

«Το πολύ-πολύ η βία να “μετακομίσει” λίγα μέτρα έξω από τα γήπεδα ή σε άλλα αθλήματα πλην ποδοσφαίρου, όπως άλλωστε βλέπουμε να συμβαίνει», σχολιάζει το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι δεν θίγεται ο πυρήνας του προβλήματος.

Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο 18χρονος που συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στη διάρκεια των επεισοδίων στο Ρέντη. Αντιμετωπίζει απόπειρα ανθρωποκτονίας και έκρηξη σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου για την αθλητική βία.

Κρίσιμη παραμένει η κατάσταση της υγείας του 31χρονου αστυνομικού ο οποίος παραμένει σε ΜΕΘ στο γενικό κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας.

Εξελίξεις και στα θεσμικά όργανα στο χώρο του ποδοσφαίρου. Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης κατέθεσαν πρόταση μομφής κατά του προέδρου της Σούπερ Λίγκ Βαγγέλη Μαρινάκη για τους χειρισμούς του στην υπόθεση των επεισοδίων και των γεγονότων που απασχολούν το πανελλήνιο με την αθλητική βία. Η διοργανώτρια αρχή έχει συγκαλέσει έκτακτο Δ.Σ. αύριο στις 3:00μμ. Σε περίπτωση που υπάρξει πλειοψηφία, τότε ο ισχυρός άνδρας της ΠΑΕ Ολυμπιακός θα τεθεί εκτός προεδρίας της Super League.

Περισσότεροι από 3.000 αστυνομικοί απέκλεισαν το μεσημέρι την είσοδο του υπ. Προστασίας του Πολίτη, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας, χαρακτηρίζοντάς τα «χάδια», ενώ επισήμαναν ότι «χάθηκε το μέτρο της σκληρότητας».

Στη Μέση Ανατολή

Συνεχίζονται και σήμερα οι επιχειρήσεις των ισραληνών από ξηράς και αέρος σε όλη τη Γάζα, ενώ εντείνονται οι εκκλήσεις για μια νέα ανθρωπιστική παύση πυρός. Τα βλέμματα στρέφονται πλέον στην αυριανή γενική συνέλευση του ΟΗΕ. Η κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακα είναι τραγική για τους, καθώς, η πλειονότητα των αμάχων έχει συγκεντρωθεί στον νότο, σε περιοχές κοντά στη Ράφα.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα

Απορρίφθηκε νωρίτερα από το Ειδικό Δικαστήριο κατά της Διαφθοράς στα Τίρανα το αίτημα του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρας Φρέντι Μπελέρη για χορήγηση ειδικής άδειας ορκωμοσίας.

Με αντικείμενο την διαμόρφωση της λίστας των μαρτύρων, την Τετάρτη η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής που διερευνά τυχόν πολιτικές ευθύνες για το δυστύχημα των Τεμπών. Την παραίτησή του από μέλος της Επιτροπής υπέβαλε σήμερα ο βουλευτής της ΝΔ Θάνος Πλεύρης, καθώς το όνομά του περιλαμβάνεται στη μήνυση που κατέθεσε ο σύλλογος συγγενών θυμάτων των Τεμπών. Μετά από αυτή την εξέλιξη αναμένεται και η οικειοθελής αποχώρηση, της Ζωής Ράπτη από τη ΝΔ, το όνομα της οποίας περιλαμβάνεται στη μηνυτήρια αναφορά. Επίσης, έγινε γνωστό ότι η βουλευτής της Πλεύσης Ελευθερίας Ελένη Καραγεωργοπούλου, θα αντικαταστήσει την πρόεδρο του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου στις εργασίες της Επιτροπής.

Στο Παρίσι από σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας, στο πλαίσιο της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης, η οποία θα εστιάσει στους πολέμους στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία, στη μετανάστευση και στα Δυτικά Βαλκάνια. Θα συναντηθεί με τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, καθώς και τους οικονομολόγους Τομά Πικετί και Γκάμπριελ Ζούκμαν με τους οποίους θα συζητήσει για το κοινωνικό κράτος, την αντιμετώπιση των ανισοτήτων και την προοδευτική οικονομική διακυβέρνηση. Επίσης, θα συνομιλήσει με 30 γάλλους ακτιβιστές και ακτιβίστριες στο forum ‘”Académie des Futurs Leaders”.

Το κοινοβούλιο της Πολωνίας αρνήθηκε σήμερα να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στη λαϊκιστική, εθνικιστική κυβέρνηση του Ματέους Μοραβιέτσκι, ανοίγοντας τον δρόμο για τον σχηματισμό νέας κυβέρνησης από τα φιλοευρωπαϊκά κόμματα της χώρας. Οι βουλευτές αναμένεται να εκλέξουν απόψε νέο πρωθυπουργό τον Ντόναλντ Τουσκ, πρώην πρόεδρο τους Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Στην Ελβετία συνελήφθη ο 36χρονος ο οποίος σκότωσε δύο ανθρώπους και τραυμάτισε άλλον ένα το πρωί στην πόλη Σιόν. Τα θύματα είναι μια 34χρονη γυναίκα την οποία, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης είχε παρενοχλήσει πολλές φορές και ένας 41χρονος, ο προϊστάμενος μιας εταιρείας για την οποία εργαζόταν ο δράστης. Επίσης, τραυματίστηκε η 49χρονη γραμματέας της εταιρείας, η οποία επιχείρησε να σημάνει συναγερμό.

ΚΑΙΡΟΣ: Σχεδόν αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί. Ανεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα δυτικά έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. – 13 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα