back to top
25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

25.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Την ποινική αναβάθμιση της έρευνας για όλες τις υποθέσεις αθλητικής βίας και διαφθοράς θα ζητήσουν ο υπ. Προστασίας του Πολίτη, και ο αν. υπ. Αθλητισμού, οι οποίοι θα επισκεφθούν αύριο την εισαγγελία του Αρείου Πάγου.

Νωρίτερα η κυβέρνηση ανακοίνωσε πακέτο μέτρων για την αντιμετώπιση του φαινομένου της αθλητικής βίας. Μεταξύ άλλων οι αγώνες της Super League 1 και του Κυπέλλου θα διεξαχθούν κεκλεισμένων των θυρών έως και τις 12 Φεβρουαρίου, ενώ το μέτρο θα ισχύσει και για τους φιλικούς αγώνες εφόσον η γηπεδούχος συμμετέχει στο επαγγελματικό πρωτάθλημα της Α1 εθνικής κατηγορίας ανδρών. Χωρίς φιλάθλους ο αγώνας Ολυμπιακός-Μπάτσκα Τόπολα, κάτι που δεν ισχύει για τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ. Όπως έγινε γνωστό οι αποφάσεις τελούν σε γνώση της ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου. Κεκλεισμένων των θυρών και το ντέρμπι Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού στις 16 Δεκεμβρίου στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής στη Volley League Ανδρών, που στάθηκε αφορμή για τα βίαια επεισόδια στου Ρέντη.

«Δεν είναι δυνατόν να μην υπάρχει αστυνομική παρουσία» στα γήπεδα, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Κάλεσε τις ΠΑΕ «να εφαρμόσουν ότι έχει ψηφιστεί». Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γωστό απόψε η κυβέρνηση με διάταξη σε πολυνομοσχέδιο, εισάγει τη χορήγηση ειδικής αποζημίωσης στους αστυνομικούς, που απασχολούνται σε μέτρα τάξης στα γήπεδα.

Κριτική στην κυβέρνηση από τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Για «τιμωρητική πολιτική παντού, χωρίς στόχευση και αποτέλεσμα» έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Για τη μη εφαρμογή ψηφισμένων νόμων κατηγορεί την κυβέρνηση το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ενώ χαρακτηρίζει «κίνηση εντυπωσιασμού» τα μέτρα.

«Το πολύ-πολύ η βία να “μετακομίσει” λίγα μέτρα έξω από τα γήπεδα ή σε άλλα αθλήματα πλην ποδοσφαίρου, όπως άλλωστε βλέπουμε να συμβαίνει», σχολιάζει το ΚΚΕ, επισημαίνοντας ότι δεν θίγεται ο πυρήνας του προβλήματος.

Την Πέμπτη αναμένεται να απολογηθεί ενώπιον του ανακριτή ο 18χρονος που συνελήφθη για την επίθεση σε βάρος του αστυνομικού στα επεισόδια στου Ρέντη, ο οποίος εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση σε ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού Νίκαιας.

Αύριο αναμένεται να ψηφίσουν οι διαιτητές της Σούπερ Λίγκας για το αν θα επανέλθουν στα καθήκοντά τους το προσεχές Σαββατοκύριακο για τους αγώνες του πρωταθλήματος ή αν θα συνεχίσουν την αποχή τους. Οι ίδιοι πάντως εμφανίζονται ανικανοποίητοι από τις δεσμεύσεις της ΕΠΟ σχετικά με τα αιτήματά τους.

Ραγδαίες εξελίξεις και στα θεσμικά όργανα του ποδοσφαίρου, μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσαν Παναθηναϊκός, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Άρης εναντίον του Βαγγέλη Μαρινάκη από την προεδρία της Super League.
Το θέμα θα τεθεί υπό συζήτηση στο αυριανό δσ.

Στη Μέση Ανατολή

Υπό πλήρη ισραηλινό αποκλεισμό η Λωρίδα της Γάζας, η οποία σφυροκοπείται από ξηράς και αέρος. Ξεπερνούν τις 18.200 οι νεκροί και τις 49.600 οι τραυματίες στον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με νεώτερο απολογισμό.

Οι περισσότεροι από τα 2,3 εκ. κατοίκων που εκτοπίστηκαν βρίσκονται παγιδευμένοι και αναφέρουν πως είναι αδύνατο να βρουν καταφύγιο ή τρόφιμα.

Η Αίγυπτος έχει προειδοποιήσει πως δεν θα επιτρέψει στους κατοίκους της Γάζας να εισέλθουν στο έδαφός της.

Το Ισραήλ δεν σκοπεύει να διατηρήσει μόνιμη στρατιωτική παρουσία στη Λωρίδα της Γάζας, είπε σήμερα ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ. Ερωτηθείς για την πιθανότητα νέας συμφωνίας εκεχειρίας για την απελευθέρωση περισσότερων ομήρων, εκτίμησε ότι εάν ενταθεί η στρατιωτική πίεση, θα υπάρξουν προσφορές για περαιτέρω συμφωνίες απελευθέρωσης ομήρων. Επανέλαβε πάντως ότι «ο πόλεμος θα τελειώσει όταν επιτευχθούν οι στόχοι» που έχει θέσει το Ισραήλ.

Στην αυριανή γενική συνέλευση του ΟΗΕ στρέφονται όλα τα βλέμματα, καθώς είναι πιθανό να υιοθετήσει ψήφισμα για άμεση ανθρωπιστική παύση πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα

Νέα θλιβερή πρωτιά για τη χώρα μας, καθώς το 16,7% των πολιτών δεν μπόρεσαν το 2022 να κάνουν ιατρικές εξετάσεις είτε λόγω κόστους, είτε λόγω μεγάλης λίστας αναμονής, σύμφωνα με τη Eurostat. Ακολουθούν η Φινλανδία, η Ρουμανία και η Λετονία. Στον αντίποδα, Γερμανία, Τσεχία και Κύπρος καταγράφουν τα χαμηλότερα ποσοστά από 0,5 έως 0,1%.

«Χρειαζόμαστε μια ισχυρή, οικονομικά ανεξάρτητη τοπική αυτοδιοίκηση, που θα αξιοποιεί και θα αναδεικνύει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε περιοχής και θα διαμορφώνει μια νέα σχέση με τον πολίτη», ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στην εκδήλωση για την αυτοδιοίκηση, που διοργάνωσε απόψε το Ινστιτούτο «In Social».

Ο κ. Ανδρουλάκης επέκρινε τον πρωθυπουργό για τη στρατηγική που ακολούθησε η κυβέρνηση και η ΝΔ στις πρόσφατες αυτοδιοικητικές εκλογές, τονίζοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης θεωρούσε δημόσια ως προαπαιτούμενο την πολιτική συγγένεια περιφερειαρχών και δημάρχων με τη ΝΔ για να εξασφαλίζεται, όπως έλεγε κυνικά, ο καλύτερος συντονισμός κεντρικού κράτους και αυτοδιοίκησης.

Το ΚΚΕ «μπαίνει μπροστά στον αγώνα για αυξήσεις στους μισθούς, για τη συλλογική σύμβαση σε όλους τους κλάδους, τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση στο ΣΕΦ.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, επισήμανε ότι, παρά το «κλίμα εφησυχασμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση, τα παζάρια πραγματοποιούνται πάνω στο πολύ επικίνδυνο πλαίσιο που διαμορφώνουν οι ΝΑΤΟϊκοί σχεδιασμοί, που οδηγούν σε οδυνηρές διευθετήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο».

Στο διεθνή χώρο και πάλι

Στην Πολωνία, η Κάτω Βουλή εξέλεξε απόψε νέο πρωθυπουργό τον Ντόναλντ Τουσκ, με 248 ψήφους υπέρ και 201 κατά. Ο πρώην πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου αναμένεται να παρουσιάσει αύριο στο κοινοβούλιο το πολιτικό πρόγραμμα της κυβέρνησής του.

«Ανεπαρκές» χαρακτήρισε οι ΕΕ το προσχέδιο συμφωνίας που πρότειναν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα στην 28η Σύνοδο του ΟΗΕ για το Κλίμα. ΟΙ ΗΠΑ ζήτησαν να ενισχυθεί ουσιαστικά, ενώ τα μικρά νησιά που απειλούνται από την άνοδο της στάθμης των ωκεανών απαίτησαν να απορριφθεί.

Το προσχέδιο αφήνει ελευθερία δράσης στις χώρες ώστε να επιλέξουν μόνες τους τον τρόπο με τον οποίο θα μειώσουν τη ρύπανση από τα ορυκτά καύσιμα, χωρίς να τίθεται ένας κοινός στόχος «εξόδου» από τη χρήση πετρελαίου, φυσικού αερίου και άνθρακα.

Οι επικεφαλής των αντιπροσωπειών των 194 χωρών, που έχουν υπογράψει τη Συμφωνία του Παρισιού συνεδριάζουν απόψε κεκλεισμένων των θυρών.

ΚΑΙΡΟΣ: Σχεδόν αίθριος προβλέπεται αύριο στην Αττική, με λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες το πρωί. Ανεμοι δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 4 και στα δυτικά έως 5 μποφόρ, με εξασθένηση από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. – 11 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα