back to top
19.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

19.9 C
Athens
Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Φορολογικό νομοσχέδιο: Συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ την Παρασκευή στο Σύνταγμα

Διαβάστε επίσης

Σε συλλαλητήριο την Παρασκευή 15 του μηνός, στις 7 το απόγευμα, στο Σύνταγμα, προχωρά το ΠΑΜΕ αντιδρώντας στις προβλέψεις του νέου προϋπολογισμού και το φορολογικό νομοσχέδιο.

Όπως επισημαίνουν οι συνδικαλιστές, το 95% των φόρων επιβαρύνει εργαζόμενους, μικρομεσαίους επιχειρηματίες και συνταξιούχους, όταν η αύξηση των τιμών στα τρόφιμα έφτασε 28,8% και στη στέγαση 18,7%, ενώ το κοινωνικό κράτος υποβαθμίζεται διαρκώς.
Την ίδια ώρα, μόνο οι 150 εισηγμένες εταιρείες στο χρηματιστήριο είχαν αύξηση κερδών 302% σε έναν χρόνο, που αναλογεί στο μισό ΑΕΠ της χώρας.

Το ΠΑΜΕ, διεκδικεί:

– Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Ενίσχυση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Επαναφορά των Δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα στους δημοσίους υπαλλήλους και στους συνταξιούχους.

– Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στην ενέργεια καθώς και του ΦΠΑ στην ενέργεια και σε όλα τα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

– Δραστική μείωση και πλαφόν στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος, φυσικού αερίου, πετρελαίου θέρμανσης καθώς και στα βασικά είδη λαϊκής κατανάλωσης όπως τα τρόφιμα.

– Αφορολόγητο όριο 12.000€ προσαυξημένο κατά 3.000€ για κάθε παιδί.

– Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.

– Αποφασιστική ενίσχυση της κρατικής χρηματοδότησης για Υγεία, Παιδεία, Πρόνοια, για την προστασία από φυσικές καταστροφές. Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλους αυτούς τους κρίσιμους τομείς.

– Να σταματήσει, εδώ και τώρα, το αίσχος των πλειστηριασμών των λαϊκών κατοικιών και της μικρής επαγγελματικής στέγης.

– Επιδότηση ενοικίου για εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά, τους φοιτητές και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις, διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης και αύξηση της επιδότησης.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα