back to top
27.3 C
Athens
Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

27.3 C
Athens
Πέμπτη, 6 Ιουνίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Κλειστή είναι αυτή την ώρα η κάθοδος της λεωφόρου Γαλατσίου, μετά από σύγκρουση αυτοκινήτου με σταθμευμένο όχημα. Το ΙΧ ύστερα από τη σύγκρουση, ανατράπηκε. Δεν υπάρχουν αναφορές για τραυματίες.

Ιστορική ημέρα για τον λαό της Ουκρανίας. Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία και τη Μολδαβία, αναφέρει σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ ο Σαρλ Μισέλ. Επίσης, ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου σημειώνει ότι το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αποφάσισε να χορηγήσει καθεστώς υποψήφιας χώρας στη Γεωργία, καθώς και ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη μόλις επιτευχθεί ο απαραίτητος βαθμός συμμόρφωσής της με τα κριτήρια ένταξης, ενώ έχει καλέσει την Κομισιόν να υποβάλει έκθεση έως τον Μάρτιο με σκοπό τη λήψη απόφασης.

Ο Σαρλ Μισέλ κάνει λόγο για «ένα σαφές μήνυμα ελπίδας για τους λαούς τους και για την ήπειρό μας».

Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν, ο οποίος επέμενε στο βέτο, αποχώρησε από τη συζήτηση, διευκολύντας την απόφαση των ηγετών της ΕΕ. «Η Ουγγαρία δεν θέλει να φέρει μέρος της ευθύνης» για αυτήν την «παράλογη» απόφαση. Όμως ήταν ανένδοτες και έτσι η Ουγγαρία αποφάσισε ότι εάν οι 26 το αποφασίσουν, θα πρέπει να το κάνουν μόνες τους», ανέφερε ο Όρμπαν σε βίντεο που ανήρτησε σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Υψηλοί τόνοι και έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της ΝΔ, Θάνου Πλεύρη και του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Παύλου Πολάκη, με αφορμή τα όσα υποστήριξε ο υπ. Δικαιοσύνης, Γιώργος Φλωρίδης, για τους ποινικές κώδικες που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, το 2019.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Θάνος Πλεύρης, χαρακτήρισε απαράδεκτες και προκλητικές τις επικρίσεις βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ εναντίον του κ. Φλωρίδη, στον οποίο καταλόγισαν ακροδεξιό λόγο. Από την πλευρά του ο κ. Πολάκης τον κατηγόρησε για αισχρά ψεύδη εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ.

Τηλεφωνική επικοινωνία Μπάιντεν – Ερντογάν. Σύμφωνα με πληροφορίες συζήτησαν για τις ισραηλινές επιθέσεις στα παλαιστινιακά εδάφη, τις διμερείς σχέσεις, τα F16 και την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ.

Στη Μέση Ανατολή

Το Ισραήλ θα συνεχίσει τον πόλεμο εναντίον της Χαμάς «μέχρι την απόλυτη νίκη», δήλωσε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου στον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας του Λευκού Οίκου Τζέικ Σάλιβαν, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στην περιοχή για να συζητήσει την κατάσταση στη Λωρίδα της Γάζας.

Ο Νετανιάχου ανέφερε ότι μίλησε με τον Σάλιβαν για τις περιφερειακές απειλές, όπως είναι η Χεζμπολάχ του Λιβάνου και οι αντάρτες Χούθι της Υεμένης. Συζήτησαν επίσης για την επιστροφή των ομήρων που κρατά η Χαμάς και τη συνέχιση της παροχής ανθρωπιστικής βοήθειας για τους αμάχους στη Γάζα.

Πριν από την επίσκεψή του, ο Σάλιβαν είπε στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι θα συζητήσει ένα χρονοδιάγραμμα για τον τερματισμό του πολέμου και θα προτρέψει τους Ισραηλινούς αξιωματούχους να περάσουν «σε μια διαφορετική φάση» των επιχειρήσεών τους στη Γάζα. Ωστόσο ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στη Γάζα «θα διαρκέσει περισσότερο από μερικούς μήνες».

Την παρέμβαση της διεθνούς κοινότητας προκειμένου να τεθεί τέλος στη σύγκρουση ζήτησε για ακόμα μια φορά ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Στάγεχ σε συνέντευξή του στο Reuters. Επίσης, απηύθυνε έκκληση για άμεση κατάπαυση του πυρός, λέγοντας πως οι κάτοικοι της Γάζας αντιμετωπίζουν λιμοκτονία, ενώ επισήμανε πως η επείγουσα ρίψη από αέρος τροφίμων είναι απαραίτητη προκειμένου να αποφευχθεί η καταστροφή.

Το Ισραήλ συνεχίζει να πλήττει ολόκληρη τη Λωρίδα της Γάζας, στην προσπάθειά του να καταστρέψει τη Χαμάς και η σύρραξη καθιστά σχεδόν αδύνατη την προώθηση της ανθρωπιστικής βοήθειας.

Στην υπόλοιπη επικαιρότητα

Διαψεύδει κατηγορηματικά ο υπ. Περιβάλλοντος και Ενέργειας τους ισχυρισμούς για ιδιωτικοποίηση του νερού, χαρακτηρίζοντας «παραμύθια» τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

«Αυτό που θέλουμε είναι να εξασφαλίσουμε καλύτερη ποιότητα παροχής νερού και αυτό θα δούμε πώς θα το πετύχουμε συζητώντας με τους παρόχους και εξασφαλίζοντας ότι τα χρήματα των φορολογουμένων, θα επενδυθούν σωστά», τόνισε ο Θόδωρος Σκυλακάκης. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης αντιδρούν κάνοντας λόγο, μεταξύ άλλων, για σχέδιο ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ύδρευσης και αποχέτευσης της Αυτοδιοίκησης, για ιδιωτικοποίηση του νερού από την πίσω πόρτα και για παραχώρηση του νερού σε επιχειρηματικούς ομίλους – αρπακτικά.

Προφυλακίστηκε μετά την απολογία του ο 18χρονος ο οποίος κατηγορείται για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα σε βάρος του 31χρονου αστυνομικού στου Ρέντη, ο οποίος εξακολουθεί να δίνει μάχη για τη ζωή του νοσηλευόμενος σε ΜΕΘ. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος ζήτησε, ετεροχρονισμένα, να ενταχθεί σε πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων, αίτημα που απορρίφθηκε, καθώς πλέον έχει καταστεί κατηγορούμενος.

Ένα νέο σύγχρονο νομοθετικό πλαίσιο για τις κάμερες στα γήπεδα και την ταυτοπροσωπεία φιλάθλων προανήγγειλε από το βήμα της Βουλής ο αναπληρωτής υπ. Αθλητισμού Γιάννης Βρούτσης χαρακτηρίζοντας ανεπαρκές και πλημμελές το υφιστάμενο νομοθετικό πλαίσιο.

Δεύτερη από το τέλος η Ελλάδα με ποσοστό που υπολείπεται κατά 33% από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο σε ό,τι αφορά στα εισοδήματα των πολιτών, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat για το κατά κεφαλήν ΑΕΠ των χωρών της ΕΕ το 2022. Επίσης, κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου κινήθηκε την ίδια χρονιά και η πραγματική ατομική κανάλωση στη χώρα μας. Το υψηλότερο κατά κεφαλήν ΑΕΠ καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο και την Ιρλανδία.

Νωρίτερα, λόγω των εορτών, θα καταβληθούν οι συντάξεις Ιανουαρίου. Οι αυξημένες κατά 3% συντάξεις και τα ειδικά επιδόματα θα καταβληθούν από την Δευτέρα 18 έως και την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου. Την Τετάρτη 20 Δεκεμβρίου θα πιστωθεί το επίδομα προσωπικής διαφοράς με ποσά που κυμαίνονται από 100 – 200 ευρώ.

Έφυγε ξαφνικά από τη ζωή σε ηλικία 58 ετών ο ντράμερ του θρυλικού συγκροτήματος «Τρύπες» Γιώργος Τόλιος. Γεννημένος στη Θεσσαλονίκη όπως και τα υπόλοιπα μέλη του συγκροτήματος, συμμετείχε στις ηχογραφήσεις όλων των δίσκων, εκτός από τον πρώτο, που κυκλοφόρησε το 1985.

Στην αθλητική σας ενημέρωση: Ισόπαλος 1-1 ο ΠΑΟΚ που υποδέχεται στην Τούμπα το Ελσίνκι. 0-1 χάνει στο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός από την Μακάμπι Χάιφα, στην τελευταία φάση του Europa League.

Στις 10 οι αναμετρήσεις Άγιαξ-ΑΕΚ και Ολυμπιακός – Μπάτσκα Τόπολα.

Τέλος, για την Ευρωλίγκα στο μπάσκετ, στις 10, Βιλερμπάν- Παναθηναϊκός για τη 14η αγωνιστική της διοργάνωσης.

ΚΑΙΡΟΣ: Αραιές νεφώσεις προβλέπονται αύριο στην Αττική. Βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το απόγευμα σποραδικές καταιγίδες. Ανεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ και το βράδυ βόρειοι με την ίδια ένταση. η θερμοκρασία από 09 έως 19 βαθμούς Κελσίου. – 18 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα