back to top
28.2 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

28.2 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Δ. Καιρίδης: Όχι στο παράνομο, ναι στο λελογισμένα νόμιμο

Διαβάστε επίσης

Εκ του πονηρού χαρακτήρισε τον ισχυρισμό ότι η τροπολογία για άδεια τριετούς διαμονής σε μετανάστες που βρίσκονται ήδη στην χώρα μας και θέλουν πάλι να εργαστούν, νομιμοποιεί την παράνομη μετανάστευση,ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Δημήτρης Καιρίδης.

Όπως εξήγησε ο υπουργός στη Βουλή, η ρύθμιση δεν αφορά νεοεισελθόντες, αλλά κυρίως ανθρώπους που εισήλθαν πριν από χρόνια νόμιμα στην χώρα μας, έχουν λευκό ποινικό μητρώο και πιστοποιημένη εργασία, διευκρινίζοντας παράλληλα, ότι στους ωφελημένους από την τροπολογία δεν παρέχεται κανένα άλλο δικαίωμα, όπως αυτό της οικογενειακής επανένωσης , ή της μόνιμης διαμονής ή της ιθαγένειας.

Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο όποιος με χθεσινή δήλωσή του, εξέφρασε την άποψη ότι «η χώρα μας γίνεται με τη ρύθμιση αυτή φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών», ο κ.Καιρίδης, είπε ότι η χώρα μας δεν αλλάζει μεταναστευτική πολιτική, μια πολιτική που λέει όχι στο παράνομο και ναι στο λελογισμένα νόμιμο.

«Είναι απολύτως αναληθές, για να μην πω αστείο, μία κυβέρνηση που έχει κατηγορηθεί για pushback να εγκαλείται ότι χαλαρώνει την μεταναστευτική της πολιτική και ανοίγει σύνορα», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο υπουργός.

Επί της ουσίας της τροπολογίας, παρατήρησε ότι «αυτή αφορά κυρίως νόμιμους μετανάστες από την Αλβανία, τη Γεωργία και τις Φιλιππίνες που οι άδειες παραμονής τους δεν ανανεώθηκαν».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, είπε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει την τροπολογία, λέγοντας ότι η εισήγηση του κ. Καιρίδη είχε ως αποδέκτη τον απόντα, εννοώντας τον Αντώνη Σαμαρά.

Πάντως, ο κ. Καιρίδης, υπεραμύνθηκε της συνεργασίας του με τον υπουργό Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη, την οποία χαρακτήρισε παράδειγμα προς μίμηση και πλέκοντας το εγκώμιο του συναδέλφου του, είπε ότι παρά τις αυστηρές απόψεις του,βαδίζει πάνω στις ράγες του ορθού λόγου, αποφεύγοντας τους λαϊκισμούς και τα λόγια τα ψεύτικα, τα μεγάλα.

Δημήτρης Ράντος 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα