back to top
31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για τον εντοπισμό του μαύρου τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι δράστες που άνοιξαν πυρ στις 7 το πρωί, έξω από κλαμπ, στην οδό Ιάκχου, στο Γκάζι.

Από τα πυρά των δραστών τραυματίστηκαν σοβαρά τρία άτομα, δύο αδέλφια και ένας φίλος τους. Οι τρεις τραυματίες, έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο “Γεννηματάς”. Στο σημείο του αιματηρού περιστατικού έχουν εντοπιστεί 4 κάλυκες. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, των πυροβολισμών, προηγήθηκε διαπληκτισμός μεταξύ των δύο επιβαινόντων στο μαύρο τζιπ και των τριών ανδρών από την Κρήτη που τραυματίστηκαν.

Με ομιλίες υπουργών και βουλευτών συνεχίζεται για τέταρτη ημέρα στην Ολομέλεια της Βουλής, η συζήτηση επί του κρατικού προϋπολογισμού. Νωρίτερα, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Δημήτρης Καιρίδης, χαρακτήρισε εκ του πονηρού τον ισχυρισμό ότι η τροπολογία για άδεια τριετούς διαμονής σε μετανάστες που βρίσκονται ήδη στη χώρα μας και θέλουν πάλι να εργαστούν, νομιμοποιεί την παράνομη μετανάστευση. Εξήγησε ότι η ρύθμιση αφορά κυρίως νόμιμους μετανάστες, που οι άδειες παραμονής τους δεν ανανεώθηκαν, έχουν λευκό ποινικό μητρώο και πιστοποιημένη εργασία. Απαντώντας εμμέσως πλην σαφώς στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο όποιος εξέφρασε την άποψη ότι με τη ρύθμιση αυτή η χώρα μας γίνεται φάρος προσέλκυσης λαθρομεταναστών, ο κ. Καιρίδης, τόνισε ότι η χώρα μας δεν αλλάζει μεταναστευτική πολιτική, “λέει όχι στο παράνομο και ναι στο λελογισμένα νόμιμο”. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, είπε ότι το κόμμα του θα υπερψηφίσει την τροπολογία.

Αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Ράμα, αλλά και γενικότερα προς τους εταίρους μας στην ΕΕ, ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας περνάει μέσα από την ορκωμοσία του Φρέντυ Μπελέρη ως δημάρχου Χειμάρρας, έστειλε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης. Τόνισε ότι δεν πρόκειται για διμερές ζήτημα αλλά ανάγεται στο κράτος δικαίου και στη διεθνή προστασία των μειονοτήτων.

Δεκάδες Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν σήμερα στη Γάζα σε αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, μετέδωσαν παλαιστινιακά μέσα ενημέρωσης. Τουλάχιστον 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν από επιδρομές που έπληξαν δύο σπίτια στην Παλιά Οδό Γάζας στην Τζαμπαλίγια και δεκάδες σκοτώθηκαν σε πλήγμα σε άλλο σπίτι στην Τζαμπαλίγια, μετέδωσε το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA. Σύμφωνα με το πρακτορείο, μεγάλος αριθμός πολιτών βρίσκεται παγιδευμένος στα συντρίμμια. Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι τα αεροσκάφη του στοχοθέτησαν κτίριο στην Τζαμπαλίγια, χωρίς προς το παρόν να έχει διευκρινιστεί αν το κτίριο αυτό ήταν ένα από αυτά που μετέδωσε το WAFA ότι επλήγησαν.

Έφυγε από τη ζωή, σε ηλικία 85 ετών, ο σπουδαίος ηθοποιός και σκηνοθέτης Γιώργος Μιχαλακόπουλος. Είχε τιμηθεί με το Α’ Βραβείο Ανδρικού ρόλου Καρόλου Κουν και το βραβείο «Αιμίλιος Βεάκης» Στην τηλεόραση, κορυφαία ήταν η ερμηνεία του τη δεκαετία του ’70 στην τηλεοπτική σειρά «Εκείνος κι εκείνος» με τον Βασίλη Διαμαντόπουλο. Επίσης, είχε διατελέσει Δημοτικός Σύμβουλος Αθηναίων (1974-1986) και αντιπρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

Ο δήμος Αθηναίων, σε κοινή δράση με όλους τους δήμους της Αττικής και σε συνεργασία με το “Όλοι μαζί Μπορούμε”, συγκεντρώνει χριστουγεννιάτικα δώρα για τα παιδιά οικονομικά αδύναμων οικογενειών. Στον δήμο Αθηναίων τα δώρα συγκεντρώνονται ως τις δύο μετά το μεσημέρι στο Δημαρχείο (Αθηνάς 63) και στον Κόμβο Αλληλοβοήθειας Πολιτών -Δομοκού 2 και Φιλαδελφείας, απέναντι από τον Σταθμό Λαρίσης.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και την 14η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στις 5 και μισή παίζουν Κηφισιά – ΠΑΣ Γιάννινα.

Και ο καιρός

Τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες στην Αττική. Χιονοπτώσεις στην Πάρνηθα και την Πεντέλη. Θερμοκρασία έως 13 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα