back to top
30.7 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

30.7 C
Athens
Κυριακή, 18 Αυγούστου, 2024

Γεραπετρίτης: Η Ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας περνά μέσα από την ανάληψη των καθηκόντων Μπελέρη

Διαβάστε επίσης

Αυστηρό μήνυμα στην κυβέρνηση Ράμα αλλά και γενικότερα προς τους εταίρους μας στην ΕΕ, ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Αλβανίας περνάει μέσα από την ορκομωσία του Φρέντυ Μπελέρη ως δημάρχου Χειμάρρας, έστειλε από το βήμα της Βουλής, ο υπουργός Εξωτερικών ΓιώργοςΓεραπετρίτης, λέγοντας ότι «δεν πρόκειται για διμερές ζήτημα αλλά ανάγεται στο κράτος δικαίου και στη διεθνή προστασία των μειονοτήτων και της προστασίας των πολιτικών δικαιωμάτων ενός μέλους της ελληνικής μειονότητας».

Ο κ. Γεραπετρίτης, επεσήμανε ότι σκληρή στάση της επίκλησης της αρνησικυρίας είναι αυτή που πονάει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο, λέγοντας ότι «η δική του αίσθηση είναι πως αυτή είναι η στάση που θα φέρει αποτελέσματα».

Αναφερόμενος στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας τόνισε ότι αποτελεί κοινή παραδοχή ότι πρέπει να προχωρήσουμε με νηνεμία και να διαιωνίσουμε το καλό κλίμα, χωρίς αερομαχίες και επιθετική ρητορική.

«Βήμα βήμα θα προχωρήσουμε στην σχέση μας με την γείτονα», ανέφερε ο κ. Γεραπετρίτης, ο οποίος γνωστοποίησε ότι την ερχόμενη εβδομάδα θα ενημερώσει την Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Δημήτρης Ράντος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα