back to top
25.9 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

25.9 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Α. Γλαβίνας: Με το δόγμα “τάξη και ασφάλεια” η κυβέρνηση δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την αύξηση της εγκληματικότητας

Διαβάστε επίσης

«Από τον προϋπολογισμό του 2024 απουσιάζει η έννοια της  κοινωνικής συνοχής που για εμάς είναι κομβικής σημασίας. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι μας κάνει χάρη που αύξησε τις δαπάνες στη υγεία και στην παιδεία όταν όλοι εμείς, ως απλοί πολίτες, βιώνουμε καθημερινά τεράστια προβλήματα και στους δύο αυτούς τομείς», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ, Αθανάσιος Γλαβίνας, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στον Μιχάλη Λεάνη, μια ημέρα μετά την υπερψήφισή του από τη Βουλή με τις 158 θετικές ψήφους της πλειοψηφίας έναντι 142 κατά από τα υπόλοιπα κόμματα του Κοινοβουλίου μεταξύ του οποίου και του ΠΑΣΟΚ.
 
«Αντί να υπάρξουν  πρωτοβουλίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των δημόσιων πανεπιστημίων, αυτό που ενδιαφέρει τη ΝΔ είναι να προχωρήσει στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων κάτι το οποίο δεν χρειάζεται αυτή τη στιγμή η Ελλάδα», σημείωσε.
Έκανε δε ιδιαίτερη αναφορά στο ζήτημα της στεγαστικής κρίσης το οποίο χαρακτήρισε ως ένα από τα βασικότερα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό, δεν ακούσαμε ούτε μια απάντηση για το ζήτημα της στεγαστικής κρίσης. Εμείς, έχουμε κάνει τις προτάσεις μας για την αντιμετώπισή της, όμως, δεν έχουμε δει τίποτα μέχρι σήμερα από την κυβέρνηση. Για αυτό και καταψηφίσαμε  τον προϋπολογισμό, εκτός από το κομμάτι που αφορά τις αμυντικές δαπάνες».
Σχετικά με την ανακοίνωση- απάντηση του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην αναφορά του Πρωθυπουργού από το βήμα της Βουλής ότι η χώρα χρεοκόπησε το 2010 επί Πρωθυπουργίας Γιώργου Παπανδρέου, ο κ. Γλαβίνας υπογράμμισε ότι αν το 2010 οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ είχαν ψηφίσει όπως ο κ. Μητσοτάκης, η επενδυτική βαθμίδα θα ήταν όνειρο θερινής νυκτός.
«Ο κ. Μητσοτάκης παραμένει αμετανόητος για τις αιτίες που μας οδήγησαν ως εδώ. Για να έχουμε σήμερα την επενδυτική βαθμίδα κάποιοι άνθρωποι έβαλαν πλάτη στα δύσκολα και θυσιάστηκαν πολιτικά. Δεν είναι σημερινή κατάκτηση αλλά αποτέλεσμα  πολλών χρόνων και διαρκούς προσπάθειας όλης της ελληνικής κοινωνίας με μεγάλες οικονομικές θυσίες. Τότε, ο κ. Μητσοτάκης ήταν απέναντι και αν δεν υπήρχε το ΠΑΣΟΚ, σήμερα δεν θα είχαμε την επενδυτική βαθμίδα», υπογράμμισε.
Παράλληλα, ο κ. Γλαβίνας, εξέφρασε τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του 29χρονου αστυνομικού ο οποίος έχασε τη ζωή του τα ξημερώματα μετά από καταδίωξη ΙΧ στην εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο ύψος της λίμνης Κουμουνδούρου και με αφορμή και τους πρόσφατους πυροβολισμούς έξω από νυχτερινό κέντρο στο Γκάζι, σχολίασε: «Δυστυχώς, το τελευταίο διάστημα επικρατεί ένα γενικότερο αίσθημα ανασφάλειας με έντονη αύξηση της εγκληματικότητας, περιστατικά οπαδικής βίας,  βία μεταξύ ανηλίκων. Με το δόγμα “τάξη και ασφάλεια” η κυβέρνηση δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει την κατάσταση. Αυτό  πρέπει να αλλάξει, να δούμε πώς θα καταπολεμήσουμε τη βία από τη βάση της, να υπάρξουν αποτελεσματικά μέτρα πρόληψης».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα