back to top
32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

32.9 C
Athens
Σάββατο, 27 Ιουλίου, 2024

Ν. Παπαθανάσης: Ο Αντώνης Σαμαράς έχει δικαίωμα να πει την άποψή του, οι βουλευτές αποφασίζουν με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας

Διαβάστε επίσης

Ψηφίζεται εντός της ημέρας στη Βουλή η τροπολογία για την άδεια διαμονής για εξαρτημένη εργασία  σε μετανάστες που βρίσκονται στην Ελλάδα τουλάχιστον τα τρία τελευταία χρόνια.

«Πρόκειται για μια διάταξη η οποία έρχεται και ρυθμίζει, χωρίς να αλλάζει τη μεταναστευτική πολιτική. Οι άνθρωποι αυτοί βρίσκονται στην Ελλάδα και εργάζονται με μαύρα», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Νίκος Παπαθανάσης.

Κληθείς να σχολιάσει τη στάση του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος με δήλωση του εξέφρασε την διαφωνία του για την συγκεκριμένη τροπολογία, ο κ. Παπαθανάσης τόνισε ότι «έχει δικαίωμα να πει την άποψή του», σημειώνοντας, ωστόσο, πως «στο τέλος της ημέρας οι βουλευτές αποφασίζουν με βάση τις ανάγκες της κοινωνίας».

Αναφερόμενος στον προϋπολογισμό του 2024, ο κ. Παπαθανάσης, υπογράμμισε ότι στόχος αποτελεί η ενίσχυση του κοινωνικού χαρακτήρα της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση και η δημοσιονομική σταθερότητα με αναπτυξιακό πρόσημο.

«Το ξεπάγωμα των τριετιών είναι μια πραγματικότητα, η αύξηση στους συνταξιούχους επίσης. Φυσικά, κανείς μας δεν πανηγυρίζει. Υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες λόγω της ακρίβειας την οποία δεν μπορούμε να καλύψουμε πλήρως.  Νομοθετήσαμε τα 4,5 δισ. ευρώ άμεσα για να βοηθήσουμε», επισήμανε και πρόσθεσε «Το δημόσιο ταμείο δεν έχει ατελείωτους πόρους και πρέπει να καλύψεις και έκτακτες ανάγκες που προκύπτουν όπως οι καταστροφές στη Θεσσαλία»,  συμπληρώνοντας ότι μια οικονομία πρέπει να πατάει στα πόδια της για να αντιμετωπίζει τέτοιες προκλήσεις.

«Την προηγούμενη τετραετία μειώθηκαν 50 φόροι. Ότι υποσχεθήκαμε το κάναμε πράξη και τα επιπλέον έσοδα ύψους περίπου 2 δισ. ευρώ, διοχετεύονται σε μόνιμες αυξήσεις και στήριξη της κοινωνίας. Το φορολογικό νομοσχέδιο αποδίδει φορολογική δικαιοσύνη και τα χρήματα τα γυρίζουμε στην κοινωνία. Έχει βελτιωθεί γενικότερα η εικόνα της χώρας, η ανεργία υποχώρησε κάτω από το 10% και σταδιακά η κατάσταση γίνεται ακόμα καλύτερη. Πατάμε γερά και σταθερά και μέσα στην τετραετία θέλουμε να φτάσουμε τον κατώτατο μισθό στα 1500 ευρώ», σημείωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα