back to top
28.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

28.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024

Στις 15/2 η δίκη για την υπόθεση εγκλωβισμού χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδό λόγω χιονιού

Διαβάστε επίσης

Σε δίκη ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών που έχει προσδιοριστεί να γίνει στις 15 Φεβρουαρίου 2024 παραπέμπονται να δικαστούν με απευθείας κλήση έξι στελέχη δύο εταιρειών που είχαν την ευθύνη για την εύρυθμη λειτουργία της Αττικής Οδού σχετικά με τον εγκλωβισμό επί 24 ώρες τουλάχιστον 3.000 αυτοκινήτων και χιλιάδων οδηγών λόγω της κακοκαιρίας “Ελπίδα” που εκδηλώθηκε στις 24 Ιανουαρίου 2022.

Δύο χρόνια μετά τον εγκλωβισμό χιλιάδων οδηγών στην Αττική Οδο προσδιορίστηκε να ξεκινήσει η δίκη, στις 15 Φεβρουαρίου 2024.

Η έρευνα αρχικα αφορούσε και τις καταγγελίες για το κακούργημα της έκθεσης σε κίνδυνο, αλλά κρίθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, πως δεν προκύπτει δόλος εκ μέρους των υπευθύνων, κατά συνέπεια κατά αυτό το σκέλος , η υπόθεση αρχειοθετήθηκε. Αντιθέτως κρίθηκε από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών πως υπάρχουν επαρκείς ενδείξεις για τη διάπραξη του πλημμελήματος των “επικίνδυνων παρεμβάσεων στην οδική συγκοινωνία από αμέλεια”, αδίκημα τιμωρείται με ποινές φυλάκισης έως 2 χρόνια. Όπως επισημαίνεται στο κατηγορητήριο οι παραλείψεις τους «σε συνδυασμό με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, που συνίστατο σε πυκνή χιονόπτωση και χαμηλές θερμοκρασίες, μπορούσε να προκύψει κοινός κίνδυνος για ξένα πράγματα και για άνθρωπο». Οι σοβαρότερες παραλείψεις κατά το κατηγορητήριο αφορούν στη συντήρηση του οδοστρώματος και στην έγκαιρη απαγόρευση της κυκλοφορίας στην Αττική Οδό λόγω της κακοκαιρίας.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα