back to top
34.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

34.9 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Σ. Παραστατίδης: Η κυβέρνηση πορεύτηκε στο ζήτημα της λειτουργίας των μη κρατικών πανεπιστημίων χωρίς εθνικό διάλογο

Διαβάστε επίσης

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση για τους χειρισμούς της στο ζήτημα της λειτουργίας των μη κρατικών πανεπιστημίων στην Ελλάδα άσκησε ο βουλευτής Κιλκίς και Τομεάρχης Παιδείας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Στέφανος Παραστατίδης, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στον Γιάννη Λαυράνο.

Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τη ΝΔ ότι αποφάσισε επί ενός τόσο κρίσιμου ζητήματος χωρίς να έχει προηγηθεί εθνικός διάλογος με τα υπόλοιπα κόμματα και επισήμανε μία μεγάλη μεταρρύθμιση στον τομέα της παιδείας απαιτεί εξαντλητικό διάλογο.

«Η ύπαρξη εθνικού διαλόγου πρέπει να είναι δεδομένη στις μεγάλες μεταρρυθμίσεις, όπως συμβαίνει σε όλες τις προηγμένες ευρωπαϊκές δημοκρατίες. Ο διάλογος οφείλει να είναι εξαντλητικός και να αποσκοπεί στις μέγιστες δυνατές συναινέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Χαρακτήρισε δε ιδιαιτέρως προβληματικό το γεγονός ότι ουδείς ενημερώθηκε αρμοδίως από τον Υπουργό Παιδείας για την εν λόγω μεταρρύθμιση και έθεσε ζήτημα συνταγματικότητάς της, λέγοντας:« Πρέπει να κινούμαστε με βάση το Σύνταγμα. Αυτό το βεβιασμένο προσπέρασμα που γίνεται τώρα, μας έχει αιφνιδιάσει και προβληματίσει όλους και κυρίως την ελληνική κοινωνία».

Πρόσθεσε δε ότι «θα πρέπει να δούμε προσεχτικά το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Το γεγονός ότι έχει ξεκινήσει μια συζήτηση χωρίς να έχουμε τα ελάχιστα δεδομένα, είναι επί της αρχής είναι προβληματικό. Δική μας πρόθεση είναι να επικεντρωθούμε στην αναβάθμιση του δημόσιου πανεπιστήμιου. Επί αυτής θα κρίνουμε, θα αξιολογήσουμε και θα καθορίσουμε τη θέση και τη στάση μας».

Κλείνοντας, συμπλήρωσε: «Σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να αποτελεί πρωταρχικό μέλημα εάν η Παιδεία θα συμβάλει στην αύξηση ή στη μείωση του ΑΕΠ. Η Παιδεία δεν είναι επιχείρηση. Το ζητούμενο είναι αν θα βοηθήσει στη διαμόρφωση μια καλύτερης κοινωνίας».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα