back to top
36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

36.7 C
Athens
Τετάρτη, 14 Αυγούστου, 2024

Το μήνυμα του Τόμας Μπαχ για το 2024: «Να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο μέσω του αθλητισμού»

Διαβάστε επίσης

«Στεκόμαστε ενωμένοι για την αποστολή μας να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο μέσω του αθλητισμού». Αυτό μεταξύ άλλων ανέφερε στο μήνυμά του για το 2024 -που δημοσίευσε η ιστοσελίδα της ΔΟΕ-, ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Τόμας Μπαχ.

Το μήνυμα του Τόμας Μπαχ:

«Αγαπητοί φίλοι Ολυμπιακοί,

Στην αρχή αυτής της πολύ ιδιαίτερης Ολυμπιακής χρονιάς, υπάρχουν τόσα πολλά για τα οποία πρέπει να είμαστε ευγνώμονες και τόσα πολλά να περιμένουμε.

Η έναρξη αυτού του Ολυμπιακού έτους θα είναι οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες Νέων 2024 στην πόλη Γκάνγουον. Με βάση τη μεγάλη κληρονομιά των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων 2018 στην Πιόνγκτσανγκ, θα γιορτάσουμε μια νέα γενιά αθλητών στο Γκάνγουον – «Μεγαλώνουμε μαζί και λάμπουμε για πάντα» είναι το σύνθημα.

Με τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 μόλις μήνες μακριά, οι αθλητές, οι φίλαθλοι, ολόκληρη η Ολυμπιακή κοινότητα -όλοι εμείς- προσβλέπουμε σε μια νέα εποχή Ολυμπιακών Αγώνων: νεότεροι, χωρίς αποκλεισμούς, πιο αστικοί, πιο βιώσιμοι. Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες με πλήρη ισότητα των φύλων. Οι πρώτοι Ολυμπιακοί Αγώνες ευθυγραμμίστηκαν με την Ολυμπιακή Ατζέντα από την αρχή μέχρι το τέλος.

Είναι εμπνευσμένο να βλέπεις όλους στο Ολυμπιακό Κίνημα να κάνουν πραγματικότητα αυτή τη νέα εποχή των Ολυμπιακών Αγώνων. Ως εκ τούτου, μπορούμε να προσβλέπουμε με μεγάλη εμπιστοσύνη στους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 ως σύμβολο παγκόσμιας ενότητας και ειρήνης.

Τις προσδοκίες μας για αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες συμμερίζονται δισεκατομμύρια άνθρωποι. Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, οι άνθρωποι παντού είναι εξαντλημένοι και κουρασμένοι από κάθε ανταγωνισμό, την εχθρότητα, το μίσος που αντιμετωπίζουν σε κάθε τομέα της ζωής τους.

Βαθιά στην καρδιά μας, όλοι λαχταρούμε κάτι ενωτικό. Κάτι που μας ενώνει, παρά τις διαφορές που έχουμε. Κάτι που μας δίνει ελπίδα. Κάτι που μας εμπνέει να αντιμετωπίζουμε τα προβλήματα με ειρηνικό τρόπο. Κάτι που βγάζει το καλύτερο μέσα μας. Λαχταράμε τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024 να ενώσουν ολόκληρο τον κόσμο σε ειρηνικό ανταγωνισμό.

Αυτά τα συναισθήματα συμμερίζεται και η διεθνής κοινότητα. Η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών ενέκρινε το ψήφισμα της Ολυμπιακής Εκεχειρίας για το Παρίσι με συντριπτική πλειοψηφία και χωρίς ψήφους κατά – μια αξιοσημείωτη επίδειξη ενότητας σε αυτούς τους διχαστικούς καιρούς.

Είμαστε πολύ ευγνώμονες για αυτήν την ισχυρή παγκόσμια υποστήριξη. Ταυτόχρονα, όλες οι μεγάλες προσδοκίες για το Παρίσι σημαίνουν μια μεγάλη ευθύνη για όλους μας – την ευθύνη να ανταποκριθούμε σε αυτές τις προσδοκίες.

Αυτό μπορούμε να το πετύχουμε μόνο αν στο Ολυμπιακό Κίνημα είμαστε ενωμένοι. Ως εκ τούτου, πρέπει να σταθούμε ενάντια στις προσπάθειες κατακερματισμού του παγκόσμιου αθλητισμού σύμφωνα με πολιτικές γραμμές – και πρέπει να σταθούμε μαζί για την ενωτική δύναμη του αθλητισμού.

Πέρα από τους Ολυμπιακούς Αγώνες Παρίσι 2024, στεκόμαστε ενωμένοι για την αποστολή μας να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο μέσω του αθλητισμού. Με την Ολυμπιακή Ατζέντα 2020+5, ενισχύουμε τον ρόλο του αθλητισμού στην κοινωνία. προώθηση των Ολυμπιακών αξιών σε κοινότητες παντού· βελτίωση της ζωής με τη δύναμη του αθλητισμού. και με αυτόν τον τρόπο, συμβάλλοντας στην επίτευξη των Στόχων Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ σε τομείς όπως η υγεία, η εκπαίδευση, η ισότητα των φύλων, η δράση για το κλίμα, η ειρήνη και πολλά άλλα.

Με την Ολυμπιακή Ατζέντα, προωθούμε επίσης την ψηφιοποίηση του Ολυμπιακού Κινήματος. Η ψηφιακή επανάσταση, και συγκεκριμένα η τεχνητή νοημοσύνη και τα esports, μας προσφέρουν τεράστιες ευκαιρίες. Πρέπει να τους πιάσουμε τώρα. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η Επιτροπή Esports της ΔΟΕ μελετά τη δημιουργία Ολυμπιακών Αγώνων Esports. Αυτή η νέα προσπάθεια έγινε δεκτή με ενθουσιασμό από την κοινότητα των esports. Πραγματικά ανοίγουμε νέους δρόμους. Η ισχυρή δυναμική επιβεβαιώνει τις μεγάλες δυνατότητες που αντιπροσωπεύει αυτό το συναρπαστικό ψηφιακό έργο για εμάς. Όποια μορφή κι αν πάρουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες Αθλητισμού, οι παράμετροι και οι προϋποθέσεις μας είναι καθορισμένες. Θα παραμείνουμε πιστοί στις αξίες μας, τις Ολυμπιακές αξίες της ειρήνης, του σεβασμού, της μη διάκρισης και της αλληλεγγύης.

Όταν πρόκειται για την τεχνητή νοημοσύνη, η επιταγή «αλλαγή» αποκτά νέο νόημα. Θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε τη μεταμορφωτική δύναμη της τεχνητής νοημοσύνης για να υποστηρίξουμε τους αθλητές και να προωθήσουμε την ανάπτυξη του αθλητισμού. Πρόκειται για τον εντοπισμό ταλέντων. δημιουργία εξατομικευμένων μεθόδων εκπαίδευσης· καθιστώντας την κρίση πιο αντικειμενική. προσαρμόζοντας την ατομική εμπειρία θέασης δισεκατομμυρίων οπαδών του Ολυμπιακού. Οι ευκαιρίες είναι απεριόριστες και θα πρέπει να μετριάζουμε τους κινδύνους.

Χτίζοντας σε αυτήν την ορμή και την ενέργεια, μπορούμε να κοιτάξουμε το μέλλον της Ολυμπιακής μας κοινότητας με μεγάλη εμπιστοσύνη. Ενωμένοι σε όλη μας την ποικιλομορφία, ζούμε το Ολυμπιακό μας σύνθημα: πάμε ακόμα πιο γρήγορα, στοχεύουμε ακόμα πιο ψηλά, γινόμαστε ακόμα πιο δυνατοί – γιατί είμαστε ενωμένοι. Ταχύτερα, Ψηλότερα, Πιο Δυνατά – Μαζί.

Τι καλύτερο μέρος από το Παρίσι για να γιορτάσουμε αυτό το αληθινό Ολυμπιακό πνεύμα;
Παρίσι: η γενέτειρα του ιδρυτή μας, Πιερ ντε Κουμπερτέν

Παρίσι: Η Πόλη του Φωτός.
Παρίσι: η πόλη της αγάπης.
Παρίσι: η πόλη μιας νέας εποχής Ολυμπιακών Αγώνων.

Σε αυτό το Ολυμπιακό πνεύμα, σας εύχομαι τα καλύτερα για αυτό το Ολυμπιακό έτος, το 2024, και ανυπομονώ να σας δω σύντομα στο Παρίσι για μια αξέχαστη γιορτή της χαράς του αθλητισμού, για μια γιορτή της κοινής μας ανθρωπότητας.»

πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα