back to top
21.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

21.4 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 15:00

Διαβάστε επίσης

Στην κορύφωσή της βρίσκεται η αγοραστική κίνηση στο εμπορικό τρίγωνο της Αθήνας. Γεμάτοι κόσμο οι δρόμοι της πρωτεύουσας για τις τελευταίες αγορές της χρονιάς, αλλά και τις τελευταίες προμήθειες για το πρωτοχρονιάτικο τραπέζι.

Ανοικτά ως τις 6 μπορούν να είναι τα εμπορικά καταστήματα και ως τις 8 τα πολυκαταστήματα. Αύριο και την Τρίτη όλα τα καταστήματα θα είναι κλειστά.

Ημέρα που αντηχούν τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα σήμερα και παραδοσιακά τα άκουσαν η πρόεδρος της Δημοκρατίας και οι πολιτικοί αρχηγοί.

Στο Προεδρικό Μέγαρο, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, άκουσε τα κάλαντα από την μπάντα των Ενόπλων Δυνάμεων, την Προεδρική Φρουρά, αστέγους, άτομα με αυτισμό και παιδιά από την Ουκρανία.

Τα κάλαντα από το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων άκουσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τις ευχές του σε όλο τον ελληνισμό εντός και εκτός Ελλάδας απευθύνει με το πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανος Κασσελάκης.

Τα κάλαντα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη, έψαλε ο Σύλλογος Ποντίων Αγίας Βαρβάρας.

Ο γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, άκουσε τα πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από μέλη της Πανηπειρωτικής Συνομοσπονδίας Ελλάδας.

Πρωτοχρονιάτικα κάλαντα από τη Χίο και τη Μακεδονία έψαλαν μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αθηνών στον Δήμαρχο Αθηναίων Χάρη Δούκα, ενώ παραδοσιακά κάλαντα του είπαν επίσης και μέλη της Ένωσης Κρητών Κορινθίας.

Τροποποιήσεις απόψε στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Έως τις 11 το βράδυ θα λειτουργήσουν Μετρό και τραμ. Τα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ θα έχουν ολοκληρωθεί ως τις 11. Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Ανοιχτό κάλεσμα απόψε από τον Δήμο Αθηναίων στην Πλατεία Συντάγματος. Η πρωτοχρονιάτικη γιορτή θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ με εορταστικές μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Το 2024 θα υποδεχθούμε με τις συναυλίες του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Μαρίνας Σάττι, ενώ πρωτοχρονιάτικο πάρτι στήνεται παράλληλα, από τις 11, και στη Βαρβάκειο. “Καθώς υποδεχόμαστε το 2024, ανοίγουμε μαζί ένα νέο κεφάλαιο για την Αθήνα” δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος θα δώσει το σύνθημα για την παραδοσιακή αντίστροφη μέτρηση της αλλαγής του χρόνου.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε από τον εισαγγελέα σε βάρος του 35χρονου ο οποίος ομολόγησε ότι σκότωσε τον πατέρα του, τα ξημερώματα, στο σπίτι τους στο Περιστέρι. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε να απολογηθεί για την πράξη του στον ανακριτή από τον οποίο αναμένεται να λάβει προθεσμία.

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να επιτρέψει σε πλοία να παραδώσουν βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας «αμέσως» μέσω ενός προτεινόμενου θαλάσσιου διαδρόμου από την Κύπρο, δήλωσε σήμερα ο ισραηλινός υπουργός Εξωτερικών, κατονομάζοντας τέσσερις ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων την Ελλάδα, ως πιθανές συμμετέχουσες.

Αν το σχέδιο προχωρήσει, θα σηματοδοτήσει την πρώτη χαλάρωση του ισραηλινού ναυτικού αποκλεισμού που επιβάλλεται από το 2007 στη Γάζα αφότου οι ισλαμιστές της Χαμάς πήραν την εξουσία στον παλαιστινιακό θύλακα.

Έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 37 ετών, η πρωταθλήτρια της άρσης βαρών, Άρτεμις Θεριάκη. Η αθλήτρια νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο του Ρίου και έφυγε τα ξημερώματα μετά από μάχη που έδωσε με την λευχαιμία.

Και ο καιρός

Αραιές νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν στην Αττική. Θερμοκρασία από 8 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 16 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα