back to top
19.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

19.5 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 20:00

Διαβάστε επίσης

«Κανείς δεν επιτρέπεται να μένει εκτός του κοινωνικού μας συμβολαίου. Τα έθνη αντλούν τη δύναμή τους από την ενότητα, όχι από τους αποκλεισμούς και την εσωστρέφεια», τονίζει μεταξύ άλλων στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμα της η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Ως επίλογο μιας εποχής με στιγμές που μας πλήγωσαν, και πρόλογο μιας άλλης εποχής «με καλύτερους μισθούς, με υψηλότερες συντάξεις, από τις πρώτες εβδομάδες του νέου έτους», χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης το 2024 στο Πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ έχουμε χρέος ως Πολιτεία να οικοδομήσουμε τη συλλογική μας ευημερία σε πιο γερά θεμέλια για να αντέχουμε στις παγκόσμιες αναταράξεις. Όμως, για να πετύχουμε σε όλα αυτά απαιτείται αξιόπιστο προοδευτικό σχέδιο, που θα έχει ως πυξίδα την αλληλεγγύη και την κοινωνική δικαιοσύνη, τονίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νικος Ανδρουλάκης.

Ανοιχτό κάλεσμα απόψε από τον Δήμο Αθηναίων στην Πλατεία Συντάγματος.
Η πρωτοχρονιάτικη γιορτή θα ξεκινήσει στις 10 το βράδυ με εορταστικές μελωδίες από τη Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων. Το 2024 θα υποδεχθούμε με τις συναυλίες του Νίκου Πορτοκάλογλου και της Μαρίνας Σάττι, ενώ πρωτοχρονιάτικο πάρτι στήνεται παράλληλα, από τις 11, και στη Βαρβάκειο. “Καθώς υποδεχόμαστε το 2024, ανοίγουμε μαζί ένα νέο κεφάλαιο για την Αθήνα” δήλωσε ο Δήμαρχος Αθηναίων, Χάρης Δούκας, ο οποίος θα δώσει το σύνθημα για την αντίστροφη μέτρηση της αλλαγής του έτους.

Τροποποιήσεις απόψε στα δρομολόγια των μέσων μαζικής μεταφοράς. Έως τις 11 το βράδυ θα λειτουργήσουν Μετρό και τραμ. Λεωφορεία και τρόλεϊ θα αποσυρθούν μετά τις 11. Αναλυτικά οι τροποποιήσεις στον ιστότοπο του σταθμού μας www.athina984.gr

Αυστηρά μέτρα ασφαλείας έχουν λάβει οι αρχές σε Ευρώπη και ΗΠΑ για την Πρωτοχρονιά, εξαιτίας του τρομοκρατικού φόβου.

Σήμερα οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν τη σύλληψη τριών ισλαμιστών υπόπτων οι οποίοι σχεδίαζαν να επιτεθούν με αυτοκίνητο κατά του καθεδρικού ναού της Κολωνίας.
Σύμφωνα με τον τοπικό υπουργό Εσωτερικών Χέρμπερτ Ρόιλ οι ύποπτοι ανήκουν σε «οργανώσεις ισλαμιστών».

Μεγάλη διασπορά του κορονοϊού και αύξηση του ιικού φορτίου της γρίπης, τεκμηριώνουν οι μετρήσεις των τελευταίων εβδομάδων στα απόβλητα της Θεσσαλονίκης σύμφωνα με έρευνα που διεξάγει η Ομάδα Επιδημιολογίας Λυμάτων του ΑΠΘ.
Από την Πέμπτη 21 εως την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου κορονοιός και γρίπη παρουσίασαν αύξηση 45% σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Οι επιστήμονες επισημαίνουν πως «καθώς αυξάνεται η πιθανότητα λοίμωξης, είναι σημαντικό οι ομάδες υψηλού κινδύνου να λαμβάνουν μέτρα αυτοπροστασίας και να εμβολιαστούν».

Αυξήσεις στα διόδια φέρνει η νέα χρονιά, καθώς από τα μεσάνυχτα το κόστος μετακίνησης αυξάνεται κατά 7,6% ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο, μία το 2025 και δεύτερη το 2026. Δεν αλλάζουν τα κόστη διέλευσης της Αττικής και της Εγνατίας Οδού.

Στον εισαγγελέα Πειραιά οδηγήθηκε 20χρονος οδηγός ο οποίος εντοπίστηκε να οδηγεί τα ξημερώματα με ταχύτητα 199 χιλιόμετρα την ώρα, αντί για 50 που ήταν το όριο επί της Λ. Σχιστού, στο Κερατσίνι.

Ανεβαίνει η ένταση στην Ερυθρά θάλασσα, όπου δέκα αντάρτες Χούθι σκοτώθηκαν από τα αμερικανικά πυρά που βύθισαν τα σκάφη τους την ώρα που πραγματοποιούσαν επίθεση σε πλοίο μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων στο λιμάνι Χοντέιντα της Υεμένης.

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

92-79 νίκησε ο Παναθηναϊκός το Μαρούσι για τη 12η αγωνιστική της Basket League.
Νωρίτερα για την ίδια διοργάνωση ο Ολυμπιακός νίκησε 85-71 τον Άρη.

Και ο καιρός

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, προβλέπονται για αύριο Πρωτοχρονιά στην Αττική. ΟΙ άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 09 έως 18 βαθμούς Κελσίου. 14 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα