back to top
16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

16.5 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 09:00

Διαβάστε επίσης

Εκατομμύρια άνθρωποι σε όλον τον κόσμο αποχαιρέτησαν το ταραχώδες 2023 –που χαρακτηρίστηκε από τους αιματηρούς πολέμους στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή, την κλιματική κρίση και την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης – και υποδέχθηκαν με φαντασμαγορικές εκδηλώσεις το 2024, με την ελπίδα να φέρει ειρήνη και ευημερία.

Με λαμπρότητα γιορτάστηκε η αλλαγή του χρόνου στην Αθήνα. Για ακόμη μια φορά στην Πλατεία Συντάγματος στήθηκε το ιδανικότερο σκηνικό υποδοχής του νέου έτους, με τους ερμηνευτές Νίκο Πορτοκάλογλου και Μαρίνα Σάττι να ξεσηκώνουν τον κόσμο . Το εορταστικό πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων άνοιξε η φιλαρμονική του Δήμου.

«Να ξαναθυμηθούμε την αξία της κοινότητας και της αλληλεγγύης για να κάνουμε μια Αθήνα πιο δημιουργική χωρίς τις ανισότητες που μαστίζουν την κοινωνία», κάλεσε τους Αθηναίους ο νέος δήμαρχος της πόλης Χάρης Δούκας.

Σας καλώ να πιστέψουμε στα μικρά και μεγάλα θαύματα που μπορούν να γίνουν αν όλοι ενώσουμε τις δυνάμεις μας. Για να κάνουμε μία Αθήνα πιο πράσινη, πιο δημιουργική, για να μειώσουμε τις ανισότητες που μαστίζουν την κοινωνία μας για την Ελλάδα που αγαπάμε και ονειρευόμαστε», τόνισε μεταξύ άλλων ο κ Δούκας.

Μηνύματα ενότητας, κοινωνικής αλληλεγγύης και ανθρωπιάς από την ΠτΔ, τον πρωθυπουργό και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς.

Με δρομολόγια αργιών θα κινηθούν τα μέσα μαζικής μεταφοράς σήμερα Πρωτοχρονιά.

Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα και αύριο τα εμπορικά καταστήματα. Εν τω μεταξύ, για τις 8 Ιανουαρίου είναι προγραμματισμένη η έναρξη των χειμερινών εκπτώσεων που θα διαρκέσουν έως τις 29 Φεβρουαρίου.

Ξεπαγώνουν από σήμερα, οι τριετίες στον ιδιωτικό τομέα, που ήταν σε αναστολή από το 2012. Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Άδωνις Γεωργιάδης, είπε πως «κάποιοι θα δουν άμεσα αύξηση στον μισθό τους. Σύμφωνα με την “ΕΡΓΑΝΗ”, περίπου 100.000 άνθρωποι έχουν θεμελιώσει ή θα θεμελιώσουν δικαίωμα αύξησης 10% μέσα στο 2024.

Τις τιμές που θα ισχύσουν για την κατανάλωση ηλεκτρικού ρεύματος αναρτούν σταδιακά στις ιστοσελίδες τους οι πάροχοι. Κάθε πρώτη του μήνα οι προμηθευτές θα γνωστοποιούν τις χρεώσεις για την κατανάλωση των επόμενων 30 ημερών.

Πρώτη η ΔΕΗ ανάρτησε την τελική χρέωση του πράσινου τιμολογίου ρεύματος. Η τελική τιμή του διαμορφώνεται στα 13,635 λεπτά του για καταναλώσεις έως 500 κιλοβατώρες .

Σημαντικές αυξήσεις στα διόδια θα εντοπίσουν οι οδηγοί που θα επιστρέψουν από τις χριστουγεννιάτικες διακοπές Το κόστος μετακίνησης αυξάνεται κατά 7,6% ενώ θα ακολουθήσουν άλλες δύο, μία το 2025 και δεύτερη το 2026. Δεν αλλάζουν τα κόστη διέλευσης της Αττικής και της Εγνατίας Οδού.

Συναγερμός έχει σημάνει στις υγειονομικές αρχές της χώρας λόγω της αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού αλλά και των ιών της γρίπης και άλλων αναπνευστικών λοιμώξεων.

Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έχει εκδώσει ισχυρές συστάσεις για εμβολιασμό σε άτομα ηλικίας άνω των 60 ετών και στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού. Παράλληλα ο ΕΟΔΥ απηύθυνε σύσταση για χρήση της μάσκας από όλους μέσα σε κλειστούς χώρους.

Το Ισραήλ αναχαίτισε τουλάχιστον 12 ρουκέτες που εκτοξεύτηκαν από τη Γάζα λίγες ώρες μετά τον ερχομό του 2024. Σειρήνες ακούστηκαν σε όλες τις περιοχές του νότιου και κεντρικού Ισραήλ. Τουλάχιστον 100 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Γάζα τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς η τριών μηνών σύγκρουση μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς συνεχίζεται και το νέο έτος χωρίς να διαφαίνεται ένα τέλος.

Με αμείωτη ένταση συνεχίζονται οι εχθροπραξίες στην Ουκρανία τις πρώτες ώρες του 2024, όπου τουλάχιστον πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν από πλήγματα σε Ντονέτσκ και Οδησσό. Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι υπόσχεται πως θα αφανίσει τους Ρώσους εισβολείς.

ΚΑΙΡΟΣ

Λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα αυξημένες τις πρωινές ώρες, προβλέπονται για σήμερα Πρωτοχρονιά στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία έως 18 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα