back to top
37.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

37.5 C
Athens
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024

Μητσοτάκης: Το ανάκτορο του Φιλίππου Β’ επιβεβαιώνει την ελληνική διαχρονικότητα της Μακεδονίας

Διαβάστε επίσης

“Η κυβέρνηση θα συνεχίσει νυχθημερόν πρώτα απ’ όλα να αναμετριέται με τα πολλά προβλήματα, γιατί τα προβλήματα δεν σταματούν ποτέ”, τόνισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας νωρίτερα σε συγκέντρωση πολιτών στη Μελίκη Ημαθίας.

“Δεν τα κρύψαμε ποτέ κάτω από το χαλί, αλλά αποδείξαμε ότι με σκληρή δουλειά, με μεθοδικότητα, με αποτελεσματικότητα όλα τα προβλήματα μπορούν τελικά να λυθούν”, υπογράμμισε, ενώ εξέπεμψε μήνυμα αισιοδοξίας για την πορεία της χώρας με αφορμή την έλευση του νέου έτους.

“Καθώς ξημερώνει το 2024 πιστεύω ότι μετά από αρκετά δύσκολα χρόνια, για πρώτη φορά μπορούμε να δούμε το μέλλον με περισσότερη αισιοδοξία, με περισσότερο φως, με περισσότερο ήλιο, σε μία Ελλάδα η οποία θα αναπτύσσεται και θα αξιοποιεί τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στην επίσκεψή του στον αρχαιολογικό χώρο των Αιγών για να εγκαινιάσει “ένα από τα πιο σημαντικά πολιτιστικά μνημεία της πατρίδας μας, το αναστηλωμένο Παλάτι του Βασιλιά Φίλιππου της Μακεδονίας”.

Όπως τόνισε, η κίνηση αυτή “δεν έχει μόνο πολιτιστικό αλλά και εθνικό χαρακτήρα, καθώς επιβεβαιώνει τη διαχρονική ελληνικότητα της Μακεδονίας στο βάθος των αιώνων και μετατρέπει την περιοχή σε έναν πολιτιστικό πόλο παγκόσμιας εμβέλειας”.

“Τώρα πια που εγκαινιάσαμε το Μουσείο και ολοκληρώνουμε και την αναστήλωση του Παλατιού, θα υπάρχει ένας παραπάνω λόγος για επισκέψεις, όχι μόνο από όλη την Ελλάδα αλλά από όλο τον κόσμο: να έρχονται στην περιοχή σας και να συνδυάζουν τον πολιτιστικό τουρισμό με την εξερεύνηση της πανέμορφης φύσης, με τον γαστρονομικό τουρισμό”, σημείωσε και πρόσθεσε:

“Όλα αυτά συνδυάζονται σε ένα αναπτυξιακό μοντέλο το οποίο αξιοποιεί όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της πατρίδας μας. Και για εμένα είναι μεγάλη τιμή που ως πρωθυπουργός της πατρίδας μας θα έχω την ευκαιρία να συνδέσω το δικό μου όνομα και το όνομα της κυβέρνησής μας με αυτά τα εμβληματικά έργα αναστήλωσης που γίνονται στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας”.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα