back to top
14.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

14.9 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε Αθήνα και Πειραιά λόγω των προγραμματισμένων εκδηλώσεων για τον εορτασμό των Θεοφανείων στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου και στη Δεξαμενή του Δήμου Αθηναίων, καθώς και στον Κεντρικό Λιμένα Πειραιά.

Στη στάση «ΣΕΦ» θα τερματίζουν τη διαδρομή τους οι συρμοί του τραμ στη γραμμή 7, έως τη μία μετά το μεσημέρι.

Στο Ρέθυμνο σήμερα η πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου για τον εορτασμό των Θεοφανείων. Στα Χανιά ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στο Φανάρι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανος Κασσελάκης και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Σε επιφυλακή η πολιτική προστασία εν όψει του Έκτακτου Δελτίου Επιδείνωσης Καιρού που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Η αλλαγή του καιρού θα ξεκινήσει αργά το απόγευμα με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες και τους θυελλώδεις νότιους ανέμους. Βελτίωση αναμένεται από αύριο το βράδυ.

Στην Κωνσταντινούπολη, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών ‘Αντονι Μπλίνκεν, πρώτο σταθμό της περιοδείας του σε χώρες της Μέσης Ανατολής. Το θέμα της ένταξης της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, τα μαχητικά F-16 και οι εξελίξεις για τον πόλεμο στη Γάζα, μεταξύ των θεμάτων στην ατζέντα. Ο κ. Μπλίνκεν θα συναντηθεί με τον Τούρκο ομόλογο του Χακάν Φιντάν, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι θα έχει συνάντηση και με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ακολούθως ο κ. Μπλίνκεν θα μεταβεί στα Χανιά, όπου θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα από τη μεγάλη διασπορά του κορονοϊού, σε συνδυασμό με τις αναπνευστικές λοιμώξεις. Σύμφωνα με στοιχεία του ΕΟΔΥ, το τελευταίο διάστημα, καταγράφηκαν 1.818 εισαγωγές στα νοσοκομεία με κορονοϊό. Διασωληνωμένοι νοσηλεύονταν 70 ασθενείς, ενώ 57 έχασαν τη ζωή τους. Εν τω μεταξύ, από το υπουργείο Παιδείας, δημοσιοποιήθηκε η εγκύκλιος για το θέμα των απουσιών των μαθητών λόγω νόσησης από covid 19. Οι απουσίες από τα μαθήματα, έως πέντε εργάσιμες ημέρες, θα καταχωρίζονται, αλλά δεν θα προσμετρώνται. Το υπουργείο Παιδείας δημοσιοποίησε και την εγκύκλιο για τα μέτρα προστασίας για τη μείωση της μετάδοσης λοιμώξεων του αναπνευστικού στα σχολεία όλης της χώρας.

Η συζήτηση για το νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών “θα ξεκινήσει πολύ σύντομα”, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στον απόηχο της αναφοράς του πρωθυπουργού ότι θα προηγηθεί συζήτηση και μετά το χρονοδιάγραμμα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει εκ νέου την πρόταση νόμου για την ισότητα στον γάμο για όλα τα πρόσωπα με το άνοιγμα της Βουλής μετά την περίοδο των εορτών όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος του κόμματος, Στέφανος Κασσελάκης. – Τη δική της νομοθετική πρόταση θα καταθέσει και η Νέα Αριστερά.

“Ακατάλληλη για να κατοικεί κανείς” χαρακτήρισε τη Λωρίδα της Γάζας ο συντονιστής του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τις ανθρωπιστικές υποθέσεις, Μάρτιν Γκρίφιθς. “Τρεις μήνες μετά τις φρικιαστικές επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου, η Γάζα έχει μετατραπεί σε τόπο θανάτου και απελπισίας” τονίζει και σημειώνει ότι “οι κάτοικοί της είναι καθημερινά αντιμέτωποι με απειλές για την ίδια την ύπαρξή τους”.

Νίκη για τον Παναθηναϊκό στην Ισπανία, καθώς επικράτησε 82-81 επί της Βαλένθια για τη 19η αγωνιστική της Ευρωλίγκας.

Και ο καιρός

Νεφώσεις στην Αττική με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών. Τη νύχτα αναμένονται βροχές και πιθανώς καταιγίδες. Θερμοκρασία από 10 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα