back to top
31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

31.7 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Για “τις καταστροφικές επιπτώσεις” της συνέχισης των ισραηλινών στρατιωτικών επιχειρήσεων στη Λωρίδα της Γάζας προειδοποίησε τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν, ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα Β’, κατά τη συνάντηση που είχαν νωρίτερα.

Η Ιορδανία είναι ο πρώτος σταθμός της περιοδείας του κ. Μπλίνκεν στη Μέση Ανατολή, με στόχο να εξασφαλιστεί ότι η σύγκρουση Ισραήλ – Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας δεν θα εξαπλωθεί. Σε σύντομη δήλωσή του χθες το βράδυ από το αεροδρόμιο των Χανίων, έπειτα από συνάντησή του με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, ο κ Μπλίνκεν τόνισε ότι «μία από τις πραγματικές ανησυχίες είναι τα σύνορα μεταξύ του Ισραήλ και του Λιβάνου και επιθυμούμε να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι δεν θα υπάρξει κλιμάκωση».

Η επιδείνωση που παρουσιάζει ο καιρός θα συνεχιστεί έως και τις βραδινές ώρες της Κυριακής σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Κύρια χαρακτηριστικά οι ισχυρές βροχές, καταιγίδες και οι θυελλώδεις ανέμοι στα πελάγη, εντάσεως 7 με 8 μποφόρ.

Οι ισχυρές βροχές θα συνεχιστούν έως αργά το βράδυ στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και πιθανόν τη δυτική και τη νότια Πελοπόννησο. Κατά περιόδους θα επηρεάσουν τη Θράκη και πιθανώς την ανατολική Μακεδονία και τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου. Σταδιακή ύφεση των φαινομένων αναμένεται από το βράδυ και μετά.

Προβλήματα σε πολλές περιοχές της χώρας προκάλεσαν οι θυελλώδεις άνεμοι, συνοδεία ισχυρών βροχοπτώσεων και καταιγίδων. Συνολικά 337 κλήσεις έλαβε το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, κυρίως για κοπές δέντρων και παροχές βοήθειας, στη δυτική Ελλάδα, την Ήπειρο, την κεντρική και δυτική Μακεδονία, αλλά και την Αττική.

Στον Πύργο Ηλείας, ζημιές σε σπίτια και καταστήματα προκάλεσε ανεμοστρόβιλος. Υαλοπίνακες έσπασαν, ξηλώθηκαν στέγες και τέντες, ενώ αποκολλήθηκαν ακόμη και ηλιακοί θερμοσίφωνες». Σύμφωνα με τον δήμαρχο Πύργου, Στάθη Καννή, «από νωρίς σήμερα το πρωί συνεργεία έχουν ήδη ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών».

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου, καθώς ήρθη ο αποκλεισμός της κίνησης δικύκλων και φορτηγών, που είχε τεθεί σε ισχύ από χθες το βράδυ, λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων. Άνοιξε νωρίτερα η πορθμειακή γραμμή Ηγουμενίτσας – Κέρκυρας. Κλειστές παραμένουν οι πορθμειακές γραμμές Κυλλήνης Ζακύνθου Κεφαλονιάς. Σε ισχύ παραμένει η απαγόρευση απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Η Βόρεια Κορέα προχώρησε σήμερα για τρίτη συνεχή ημέρα σε γυμνάσια του πυροβολικού της με πραγματικά πυρά στις δυτικές ακτές της χώρας, κοντά στα θαλάσσια σύνορά της με τη Νότια Κορέα, όπως μεταδίδει το νοτιοκορεατικό πρακτορείο ειδήσεων.

Στην αθλητική επικαιρότητα και τους αγώνες της 17ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκ, παίζουν: Στις 3: Βόλος – Ατρόμητος και Πανσερραϊκός – Κηφισιά. Στις 5: Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός. Πέντε και μισή: ΠΑΣ Γιάννινα – Αστέρας Τρίπολης. Επτά και μισή: Άρης – ΠΑΟΚ και στις 9: Ολυμπιακός – ΑΕΚ.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με τοπικές βροχές στην Αττική. Από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Θερμοκρασία από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα