back to top
35.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

35.5 C
Athens
Τρίτη, 16 Ιουλίου, 2024

Δίκη για τη 12χρονη στον Κολωνό: Την Τέταρτη θα συνεχιστεί στο Εφετείο η διαδικασία

Διαβάστε επίσης

Την Τετάρτη το πρωί θα ξεκινήσει επί της ουσίας η δίκη για τον κατ’ εξακολούθηση βιασμό και σεξουαλική εκμετάλλευση της 12χρονης στον Κολωνό. Η δίκη για λόγους προστασίας της ανήλικης θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών. Πρώτη μάρτυρας αναμένεται να εξεταστεί η θεία της ανήλικης, η οποία τυχαία αποκάλυψε τις στιγμές της φρίκης που έζησε το παιδί στα χέρια των κατηγορουμένων.

Το πλήθος των αλληλέγγυων έμεινε μέχρι το τέλος της διαδικασίας φωνάζοντας συνθήματα κατά των κατηγορουμένων και υπέρ της αποφυλάκισης της μητέρας της ανήλικης η οποία είναι μεταξύ των κατηγορουμένων.

Αμέσως μόλις το δικαστήριο συγκροτήθηκε  σε σώμα, υπεβλήθη από την υποστήριξη της κατηγορίας της 12χρονης, το αίτημα για διεξαγωγή της δίκης κεκλεισμένων των θυρών, συναίνεσαν όλοι και το δικαστήριο το έκανε δεκτό. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η δίκη θα γίνει χωρίς ακροατήριο παρά μόνο με την παρουσία των κατηγορουμένων των δικηγόρων τους και των μαρτύρων που θα εξετάζονται σε κάθε συνεδρίαση.

Μέσα σε κλίμα έντασης με συνθήματα κατά των κατηγορουμένων έγινε η προσαγωγή τους κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας όπου εκδικάζεται η υπόθεση του Κολωνού με θύμα τη 12χρονη.

Είχε προηγηθεί η μεταγωγή της μητέρας της ανήλικης, επίσης κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας, η οποία μόλις αντίκρισε τον βασικό κατηγορούμενο Ηλία Μίχο του επιτέθηκε με φωνές και κατάρες επιχειρώντας ένα κινηθεί απειλητικά εναντίον του για όσα έκανε στο παιδί της με αποτέλεσμα οι αστυνομικοί να τη μεταφέρουν εκτός της δικαστικής αίθουσας.

Η μητέρα της ανήλικης, η οποία φέρεται όχι μόνο γνώριζε πως η 12χρονη κόρη της συνευρίσκονταν έναντι αμοιβής με ενήλικους άνδρες αλλά με την όλη στάση της διευκόλυνε το παιδί της στο κλείσιμο των ραντεβού. Η μητέρα της μάλιστα όλο αυτό το χρονικό διάστημα είναι προσωρινά κρατούμενη, ενώ η ανήλικη έχει κατ’ επανάληψη πει στις καταθέσεις της πως η μαμά της δεν έχει καμία ποινική ευθύνη.

Έξω από το ακροατήριο είναι συγκεντρωμένα δεκάδες άτομα, μέλη της επιτροπής αλληλεγγύης της 12χρονης οι οποίοι κατά τη μεταγωγή των κρατουμένων φώναζαν συνθήματα εναντίον τους.

Η δίκη ξεκίνησε στην αίθουσα του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας που μετά βίας χωράει κατηγορουμένους και δικηγόρους ενώ από την επόμενη δικάσιμο που αναμένεται να είναι μεθαύριο Τετάρτη θα μεταφερθεί όπως έχει ήδη αποφασιστεί σε μεγαλύτερη αίθουσα στο Εφετείο της Αθήνας που πληροί τις προϋποθέσεις για την απρόσκοπτη διεξαγωγή της δίκης.

Η αδερφή του θύματος, μετά από αρκετή ώρα διακοπής του δικαστηρίου εξαιτίας των συνθημάτων που φώναζαν συγκεντρωμένοι έξω από την αίθουσα του δικαστηρίου, βγήκε από το ΜΟΔ και ζήτησε από τους συγκεντρωμένους να αποχωρήσουν για να μπορέσει να ξεκινήσει η δίκη. Συγκεκριμένα, στάθηκε μπροστά από την ισχυρή αστυνομική δύναμη που χώριζε τους συγκεντρωμένους από την κλειστή πόρτα του δικαστηρίου και συναισθηματικά φορτισμένη ευχαρίστησε τους αλληλέγγυους για τη συμπαράστασή τους, ενώ τους παρακάλεσε να σταματήσουν να φωνάζουν συνθήματα και να απομακρυνθούν από τον χώρο, διαφορετικά, όπως ανέφερε, δεν θα εκκινήσει η δίκη.

«Ήρθαμε εδώ για να δικαιωθεί η μάνα και η αδερφή μου. Σας παρακαλώ πολύ, θα περάσει το 18μηνο και θα βγουν όλοι έξω από τη φυλακή, σας παρακαλώ πολύ για να ξεκινήσουμε και σας ευχαριστώ», τόνισε.

Αμέσως, πολλοί από τους παριστάμενους αποχώρησαν από τον χώρο, ενώ όσοι έμειναν σταμάτησαν να φωνάζουν συνθήματα.

Μετά από αυτό, αναμένεται να ανέβει το δικαστήριο στην έδρα.

Βασικός κατηγορούμενος στην υπόθεση, είναι ο 55χρονος Ηλίας Μίχος ο οποίος με βάση όσα αναφέρουν οι δικαστές που τον έστειλαν στο εδώλιο υποδυόταν την ανήλικη στις εφαρμογές viber, WhatsApp, blindchat ή χρησιμοποιούσε κατευθείαν το κινητό τηλέφωνό της και έστελνε βίντεο και γυμνές φωτογραφίες της σε άνδρες που θα συνευρίσκονταν ερωτικά μαζί της έναντι αμοιβής.

 

Με αυτό τον τρόπο ο κατηγορούμενος έκλεινε τα ραντεβού της φρίκης στο παιδί σε χώρο κοντά στο ψιλικατζίδικο που διατηρούσε, ενώ φέρεται ότι εκείνος ήταν που οδηγούσε τη 12χρονη στα συγκεκριμένα σημεία «και κατόπιν την παραλάμβαναν οι άγνωστοι άνδρες με το αυτοκίνητό τους και την πήγαιναν σε έτερη τοποθεσία επίσης πλησίον του καταστήματος του, την οποία αυτός είχε υποδείξει προκειμένου να συνευρεθούν ερωτικά εντός του οχήματός τους, έναντι χρηματικού ποσού 50 ευρώ συνήθως για κάθε συνεύρεση».

Σε διπλανές θέσεις στο εδώλιο της αίθουσας του Εφετείου της Αθήνας που επελέγη μετά από συγχρονισμένες ενέργειες του υπουργού Δικαιοσύνης και του προϊσταμένου του Πρωτοδικείου της Αθήνας Χριστόφορου Λινού καθώς πρόκειται για μία πολυπρόσωπη δίκη για την εξέλιξη της οποία δεν επαρκούν οι μικρές σε χωρητικότητα αίθουσες των Μεικτών Ορκωτών Δικαστηρίων της Αθήνας, θα βρεθούν όλα εκείνα τα πρόσωπα που κατονόμασε στις αλλεπάλληλες καταθέσεις που έχει δώσει η ανήλικη στην αστυνομία ζώντας και ξαναζώντας τον ίδιο εφιάλτη.

Η διαδικασία ήταν μακρά και επώδυνη για το παιδί που χρειάστηκε πολλές φορές να «σκαλίσει» την πληγή της για να αποκαλύψει την ταυτότητα των προσώπων που την κακοποίησαν περιμένοντας πια από τη δικαιοσύνη να τους τιμωρήσει . Σε όλη αυτή τη διαδρομή παρά το νεαρό της ηλικίας της μπήκε πολλές στο «δωμάτιο» της επαναθυματοίησης και δίνοντας με τον δικό της τρόπο ένα «μάθημα ζωής» έγινε «ασπίδα» και για άλλα ανήλικα παιδιά που πιθανώς να ζούσαν τον ίδιο εφιάλτη με εκείνη από τους κατηγορούμενους.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα