back to top
31.4 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

31.4 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Σ. Καφούνης: “Επιθετικές” προσφορές των εμπορικών επιχειρήσεων λόγω της οικονομικής δυσκολίας των καταναλωτών

Διαβάστε επίσης

Μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου θα διαρκέσουν οι χειμερινές εκπτώσεις στα καταστήματα του λιανικού εμπορίου ενώ τα καταστήματα μπορούν να παραμείνουν προαιρετικά ανοικτά τις Κυριακές 14 και 21 Ιανουαρίου 2024, με προτεινόμενο, από τον Εμπορικό Σύλλογο Αθηνών ωράριο λειτουργίας, 11:00 – 18:00.
Οι προσδοκίες είναι μεγάλες τούτη την εκπτωτική περίοδο και ελπίζω ότι τα αποτελέσματα, τα οποία θα αποτυπωθούν όπως πάντα στην μεγάλη έρευνα του ΕΣΑ στο τέλος της περιόδου, θα είναι καλά για όλους, δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου  ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών Σταύρος Καφούνης.
«Το λιανεμπόριο κάνει μια σοβαρή προσπάθεια να προσεγγίσει το καταναλωτικό κοινό με πολύ καλές τιμές» ανέφερε και πρόσθεσε ότι πρέπει να γίνει ένας ξεκάθαρος διαχωρισμός μεταξύ των τροφίμων και των καυσίμων οι τιμές των οποίων συνεχώς αυξάνονται, με το υπόλοιπο λιανεμπόριο: 
«Δυστυχώς υπάρχουν συνεχώς ανατιμήσεις στην ενέργεια και στα τρόφιμα, ωστόσο η υπόλοιπη αγορά καταβάλλει μια σοβαρή προσπάθεια. Είναι άδικη η συζήτηση που “τσουβαλιάζει” όλη την αγορά κάτω από  ένα τίτλο ακρίβειας ή αισχροκέρδειας».
 
Παράλληλα ο κ. Καφούνης επισήμανε ότι λόγω της οικονομικής δυσκολίας των καταναλωτών οι εκπτώσεις είναι ακόμα μεγαλύτερες.
«Υπάρχει σαφώς δυσκολία όταν έχεις λιγότερα  χρήματα στην τσέπη σου, λόγω λοιπόν αυτής της δυσκολίας οι εμπορικές επιχειρήσεις κάνουν ακόμα περισσότερο επιθετικές προσφορές, έχουν ακόμα καλύτερες τιμές.»
Τέλος κάνοντας έναν σύντομο απολογισμό της εορταστικής περιόδου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αθηνών, ανέφερε:«Τα μηνύματα που έχουμε πάρει από το κλείσιμο της εορταστικής περιόδου είναι μάλλον θετικά. Είχαμε βάλει στόχο να φτάσει ο τζίρος, το τελευταίο τρίμηνο, τα 11 δισ. Χωρίς να έχουμε ακόμα επίσημα στοιχεία εκτιμώ ότι πιάσαμε το στόχο μας». 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα