back to top
26.5 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

26.5 C
Athens
Τρίτη, 2 Ιουλίου, 2024

Α. Ραυτόπουλος: Να ελεγχθεί η “αλυσίδα” πριν φτάσει το προϊόν στο ράφι, γιατί όταν φτάσει θα είναι αργά

Διαβάστε επίσης

Στη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση των αθέμιτων εμπορικών πρακτικών και της αισχροκέρδειας προχώρησε η κυβέρνηση. Από το νέο πακέτο μέτρων ξεχωρίζουν το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους του βρεφικού γάλακτος και η μείωση κατά 30% των εκπτώσεων και πιστωτικών των προμηθευτών προς τα Super Market ώστε να μειωθεί η τιμή στο ράφι.
 
«Φωνάζουμε εδώ και χρόνια να δουν τις τιμές των προϊόντων που  “φεύγουν”  από το χωράφι και τις τιμές που καταλήγουν στο ράφι», δήλωσε στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου ο Απόστολος Ραυτόπουλος, Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών.
“Αντί να ελέγξουν το ράφι να ελέγξουν το χωράφι” είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:
«Τα μήλα για παράδειγμα φεύγουν από το χωράφι 40 λεπτά και φτάνουν στο ράφι 1 ευρώ και 50 λεπτά. Μεσολαβεί ο χονδρέμπορος, ο λιανέμπορος.  Αυτή η αλυσίδα πρέπει να ελεγχθεί και όχι το ράφι, να ελεγχθεί το κακό στη πηγή του και όχι στον τελικό αποδέκτη γιατί πλέον θα είναι αργά».
 
Σχολιάζοντας το πλαφόν στο περιθώριο κέρδους του βρεφικού γάλακτος ο κ. Ραυτόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: « Η κυβέρνηση βάζει  πλαφόν στο περιθώριο του εμπορικού κέρδους στο 7%, ωστόσο εκείνο όμως που δεν είπε είναι ποιο ήταν το πλαφόν στο περιθώριο του εμπορικού κέρδους μέχρι τώρα».
 
Επισήμανε την ανάγκη ενός ισχυρού καταναλωτικού κινήματος: «Δεν έχουμε ένα διακόπτη που γυρνάει, δεν έχουμε ως χώρα και ως καταναλωτές, καταναλωτική συνείδηση όπως έχει ο Γάλλος ή ο Γερμανός, συνεπώς χρειαζόμαστε ένα ισχυρό καταναλωτικό κίνημα» και
εξήγγειλε δράσεις σε 20 πόλεις της χώρας.
«Θα κάνουμε διάφορες συσκέψεις και ομιλίες σε πλατείες, από την Αλεξανδρούπολη έως την Κρήτη, ώστε να επικοινωνήσουμε με τους καταναλωτές, τους κτηνοτρόφους, τους παραγωγούς, να ακούσουμε τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και να μπει ένα “στοπ” στην αισχροκέρδεια, στην κερδοσκοπία και στην ακρίβεια που μαστίζει τη χώρα μας.
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα