back to top
17.8 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

17.8 C
Athens
Κυριακή, 12 Μαΐου, 2024

Εκκίνηση του διαλόγου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών – Συνέντευξη Μητσοτάκη

Διαβάστε επίσης

Εκκίνηση του διαλόγου για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία αποτελεί η συνέντευξη που αναμένεται να δώσει απόψε στην ΕΡΤ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Εν αναμονή του πλαισίου θέσεων που θα θέσει ο πρωθυπουργός βρίσκονται , οι κοινωνικοί φορείς, τα κυβερνητικά στελέχη που έχουν εκφράσει των αντίθεση ή τις επιφυλάξεις τους ακόμη και η Εκκλησία . Υπενθυμίζεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ κατέθεσε πρόταση νόμου στη Βουλή για την ισότητα στον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, στην οποία προβλέπεται τόσο η υιοθεσία, όσο και η ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή.

Ο πρωθυπουργός σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, θα αναφερθεί στο σχέδιο νόμου που θα προβλέπει, την ισότητα στον γάμο και το δικαίωμα στην τεκνοθεσία. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στόχος της κυβέρνησης είναι όσον αφορά την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια η προστασία των δικαιωμάτων των παιδιών. Κατά την άποψη κυβερνητικών πηγών δεν θα προβλεφθεί ιατρικώς υποβοηθούμενη αναπαραγωγή, (π.χ. μέσω παρένθετης μητέρας)αλλά θα θεσμοθετηθεί το δικαίωμα των ομόφυλων ζευγαριών σε υιοθεσία.

“Η απόφαση για το εάν θα επιβληθεί κομματική πειθαρχία στην ψήφιση του νομοσχεδίου ανήκει στον πρωθυπουργό” επανέλαβε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης.

Για το θέμα μίλησε εχθές στο αναλυτικό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ ο υπουργός Επικρατείας, Άκης Σκέρτσος ο οποίος θα είναι και ο εισηγητής του νομοσχεδίου .

Ο κ. Σκέρτσος δήλωσε, μεταξύ άλλων: « Είναι μία πρωτοβουλία που έχει στόχο να ενωθεί η ελληνική κοινωνία και όχι να την διχάσει. Δεν θέλουμε να επικρατήσει κλίμα κοινωνικού διχασμού ούτε εντάσεων. Οι ρόλοι είναι διακριτοί ανάμεσα σε Εκκλησία και Κράτος. Τα Καίσαρος Καίσαρι και τα του Θεού τω Θεώ» τόνισε ο κ. Σκέρτσος.

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα