back to top
28.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

28.5 C
Athens
Τρίτη, 20 Αυγούστου, 2024

Τα ιατροδικαστικά ευρήματα για τον θάνατο του βρέφους – Δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο στη μητέρα

Διαβάστε επίσης

Κάταγμα κρανίου και πολλαπλές θλαστικές κακώσεις τόσο στο πρόσωπο όσο και στην ατομική κοιλότητα «έδειξε» η ιατροδικαστική έρευνα στο 6 μηνών βρέφος από το Μακροχώρι Ημαθίας, το οποίο ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από την 37χρονη μητέρα του.

Σύμφωνα με τα ευρήματα της νεκροψίας – νεκροτομής που διενεργήθηκε νωρίτερα στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ο θάνατος προήλθε συνδυαστικά από τις κακώσεις κεφαλής και τα θλαστικά τραύματα. Κατά πληροφορίες, εκτός από τα χέρια η κατηγορούμενη φαίνεται ότι χτυπούσε το βρέφος ακόμα και με το μπιμπερό στο στόμα.

Στο μεταξύ, η 37χρονη οδηγήθηκε το μεσημέρι στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Βέροιας. Κατά τη μεταγωγή της στο Δικαστικό Μέγαρο φορούσε αλεξίσφαιρο γιλέκο, ενώ ο εισαγγελέας τής απήγγειλε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Παραπέμφθηκε να απολογηθεί σε ανακριτή, από τον οποίο πήρε προθεσμία για την Παρασκευή και παραμένει υπό κράτηση.

Ενώπιον της εισαγγελική αρχής, η κατηγορούμενη φέρεται να είπε ότι δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει το βρέφος κι ότι όλα συνέβησαν στην προσπάθειά της να το ταΐσει. Η ίδια, όπως αναφέρουν μαρτυρίες, αντιμετωπίζει προβλήματα ψυχιατρικής φύσεως. Διά του συνηγόρου της αναμένεται να υποβάλει αίτημα για διενέργεια ψυχιατρικής πραγματογνωμοσύνης.

Η 37χρονη κρατείται στη Αστυνομική Διεύθυνση Βέροιας και σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για ανθρωποκτονία με δόλο.

Τα στοιχεία που προκύπτουν για τις συνθήκες θανάτου του βρέφους οδηγούν  στην αποκάλυψη μιας κλιμακούμενης τραγωδίας.

Η μητέρα σκότωσε το βρέφος χτυπώντας το με μανία εμπρός στα μάτια των δυο άλλων ανήλικων παιδιών της που κάλεσαν σε βοήθεια τον παππού και τη γιαγιά, γονείς της μητέρας τους. Το βρέφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Βέροιας, όπου κατέληξε.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας από τον τοπικό τύπο η 37χρονη έπασχε από επιλόχεια κατάθλιψη αλλά και από υποκείμενη σοβαρή ψυχική νόσο

Κλιμάκιο της Ασφάλειας του Αστυνομικού Τμήματος Βέροιας συνέλεξε αντικείμενα και άλλα στοιχεία από το σπίτι που έγινε το φονικό, για να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες του συμβάντος. Φως στην τραγική υπόθεση αναμένεται να δώσουν οι καταθέσεις των γειτόνων
Οι οποίοι παρενέβησαν και επιχείρησαν να σώσουν το μωρό, όπως και των συγγενών από το στενό οικογενειακό περιβάλλον, οι οποίοι και το μετέφεραν χωρίς τις αισθήσεις του στο νοσοκομείο της Βέροιας.

Η 37χρονη κατηγορούμενη είναι μητέρα άλλων δύο παιδιών από πρώτο γάμο , δυο κοριτσιών 6 και 7 ετών, από τα οποία φέρεται να ήταν παρόντα τη στιγμή τη στιγμή του δράματος . Το βρέφος είχε αποκτήσει με τον δεύτερο σύζυγό της, ο οποίος φέρεται να την είχε εγκαταλείψει πριν από περίπου ένα μήνα , μετα από επεισόδια ενδοοικογενειακής βίας, με αποτέλεσμα εκείνη να μετακομίσει με τα τρία παιδιά σε σπίτι απέναντι από αυτό που κατοικούν μέλη της οικογένειάς της .

Και μια ακόμη τραγική λεπτομέρεια. Η 37χρονη μητέρα ήταν μαθήτρια της τάξης που είχε αποδεκατιστεί στην τραγωδία των Τεμπών τον Απρίλιο του 2003. Δεν είχε επιβιβαστεί την τελευταία στιγμή στο λεωφορείο . Ωστόσο από εκείνη τη περίοδο απέκτησε σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα