back to top
20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

20.3 C
Athens
Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου, 2024

Χρ. Τριαντόπουλος: Η στήριξη των πληγέντων της Θεσσαλίας συνεχίζεται

Διαβάστε επίσης

Ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, αρμόδιος για την αποκατάσταση από φυσικές καταστροφές και την κρατική αρωγή, κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, μίλησε στον Αθήνα 9.84 και στον Γιώργο Αποστολίδη για την πορεία υλοποίησης του σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης της Θεσσαλίας, μετά από τις καταστροφικές πλημμύρες του περασμένου Σεπτεμβρίου.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Τριαντόπουλος, υπογράμμισε την ανάγκη συνεργασίας των εμπλεκόμενων φορέων για την αποκατάστασης της περιοχής, τονίζοντας ότι η στήριξη των κατοίκων αλλά και της γεωργίας και της κτηνοτροφίας στον θεσσαλικό κάμπο παραμένουν απαρέγκλιτα προτεραιότητα για την κυβέρνηση.

«Επισκέπτομαι σε εβδομαδιαία βάση τη Θεσσαλία ενώ τουλάχιστον δύο φορές το μήνα πραγματοποιούμε συσκέψεις με τοπικούς φορείς. Υλοποιούμε ένα σχέδιο αποκατάστασης των περιοχών που επλήγησαν από την κακοκαιρία «Daniel», σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε να μέτρα που λαμβάνονται να είναι εναρμονισμένα με τις ανάγκες που έχουν προκύψει», ανέφερε, κάνοντας παράλληλα λόγο για μια «πολυδιάστατη και πολυδιάσπαρτη φυσική καταστροφή».

Σχετικά με τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η κυβέρνηση προκειμένου να υποστηρίξει τις συνεχιζόμενες ανάγκες των κατοίκων, επισήμανε ότι «μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί στη Θεσσαλία για αποζημιώσεις αγροτών και κτηνοτρόφων, για οικοσκευή και πρώτη αρωγή σε σπίτια και επιχειρήσεις πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ από την κυβέρνηση», ποσό το οποίο σε συνδυασμό με τη συνδρομή στην αυτοδιοίκηση σε Δήμους και Περιφέρεια , ανέρχεται αθροιστικά στα 450 εκατομμύρια ευρώ για το 2023.

«Η στήριξη των πληγέντων συνεχίζεται καθώς τα προβλήματα είναι πολλά. Είμαστε εδώ για να επουλώσουμε τις πληγές αλλά και να ετοιμάσουμε την επόμενη μέρα. Γίνονται έλεγχοι και διασταύρωση για να δούμε ποιοι δικαιούνται αποζημίωση ώστε να μην πετάμε λεφτά από το ελικόπτερο», συμπλήρωσε, προσθέτοντας ότι στόχος είναι να συνεχιστούν με ταχείς ρυθμούς οι επιπλέον διαδικασιών που θα οδηγήσουν στην ριζική αναγέννηση της περιοχής.

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα