back to top
36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Αναφορά στο θέμα του γάμου των ομοφύλων έκανε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη.

Όπως είπε, “είναι επιφυλακτικός, όπως και ο κ. Κασσελάκης” και χρειάζονται πρώτα κάποιο νόμο, κάποιο κείμενο να το μελετήσουν. “Οι αξίες της Αριστεράς και του ΣΥΡΙΖΑ συνάδουν πλήρως με τις αξίες της Εκκλησίας”, τόνισε από την πλευρά του ο Στέφανος Κασσελάκης.

Στο μεταξύ, συνεδριάζει το Σαββατοκύριακο η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Οι εργασίες θα ξεκινήσουν σήμερα με ομιλία του Προέδρου του κόμματος, Στέφανου Κασσελάκη. Ασάφεια υπάρχει αναφορικά με την κομματική πειθαρχία για το γάμο ομόφυλων ζευγαριών. Σε ανάρτησή του ο κ. Κασσελάκης τονίζει ότι δεν νοείται βουλευτής αριστερού κόμματος να στέκεται ενάντια στα ανθρώπινα δικαιώματα και την κοινωνική πρόοδο. Αποσαφηνίζει πως όταν δει το νομοσχέδιο της ΝΔ, και εάν αυτό προωθεί ουσιαστικά την ισότητα, ακόμα και ατελώς, τότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα το υπερψηφίσει. Σε αυτό το σενάριο, προσθέτει, εάν παρεκκλίνει ένας βουλευτής από τον δρόμο της προόδου και της ισότητας, θα πάρει τις ανάλογες αποφάσεις.

Χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα σήμερα με βροχές, καταιγίδες και χιόνια σε πολλές περιοχές. Στην Αττική κλειστή είναι η Λεωφόρος Πάρνηθος από το τελεφερίκ και πάνω λόγω χιονόπτωσης.

Σε επιφυλακή το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων για την προστασία των ευάλωτων πολιτών από τις χαμηλές θερμοκρασίες. Σε 24ωρη λειτουργία βρίσκονται το Υπνωτήριο, στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων επί των οδών Αχαρνών και Λιοσίων, όπως και το πρόγραμμα Street Work. Αναφορές για ανθρώπους που έχουν ανάγκη, στον τετραψήφιο αριθμό 1595. Όλες οι λεπτομέρειες στην ιστοσελίδα του σταθμού μας www.athina984.gr

Στον ανακριτή αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα οι δύο κατηγορούμενοι για τη δολοφονία της 41ενός ετών εγκύου στη Θεσσαλονίκη. Σε βάρος τους έχει ασκηθεί μεταξύ άλλων ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία με δόλο σε ήρεμη ψυχική κατάσταση, διακοπή κύησης και ληστεία, κατά συναυτουργία.

“Τα αμερικανικά πλήγματα στην Υεμένη, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου σε στρατιωτική βάση στη Σαναά σήμερα τα ξημερώματα, δεν έχουν σημαντικό αντίκτυπο στις ικανότητες των Χούθι να συνεχίσουν να εμποδίζουν τη διέλευση πλοίων που συνδέονται με το Ισραήλ από την Ερυθρά και την Αραβική Θάλασσα” δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος των ανταρτών Χούθι στην Υεμένη Μοχάμεντ Αμπντουλσαλάμ. Παράλληλα ο αξιωματούχος της οργάνωσης των ανταρτών Χούθι Νασρουλντίν Ανσαρουλάχ δήλωσε σήμερα στο Αλ Τζαζίρα, ότι δεν προκλήθηκαν τραυματισμοί από το τελευταίο πλήγμα των ΗΠΑ και δεσμεύτηκε για “ισχυρή και αποτελεσματική” απάντηση του σιιτικού κινήματος σε αυτό.

Έκτακτο κυβερνητικό συμβούλιο ασφαλείας συγκαλεί για σήμερα, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μετά την κλιμάκωση των συγκρούσεων του τουρκικού στρατού με μέλη του Κουρδικού Εργατικού Κόμματος (ΡΚΚ) στο βόρειο Ιράκ. Αργά χθες βράδυ είχε ανακοινωθεί αρχικά ο θάνατος πέντε στρατιωτών και ο τραυματισμός άλλων οκτώ, ωστόσο στη διάρκεια της νύχτας ο αριθμός των νεκρών στρατιωτών αυξήθηκε στους εννέα. Το τουρκικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στην περιοχή και ότι σε αυτές σκοτώθηκαν 20 μέλη του ΡΚΚ.

Στην αθλητική επικαιρότητα

και την 18η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ στις 7 παίζουν: Ατρόμητος- ΟΦΗ και στις 8: Λαμία- Πανσερραϊκός.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με ασθενείς βροχές ή χιονόνερο έως το μεσημέρι στην Αττική και χιονοπτώσεις κυρίως στα δυτικά και βόρεια ορεινά του νομού. Θερμοκρασία από 3 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα