back to top
30.4 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

30.4 C
Athens
Σάββατο, 17 Αυγούστου, 2024

Δολοφονία Ζαμπούνη: Ο πόλεμος στη Greek Mafia και το παρασκήνιο της εκτέλεσης

Διαβάστε επίσης

Το δρομολόγιο των δραστών που εκτέλεσαν τον 44χρονο Βαγγέλη Ζαμπούνη έξω από το πρατήριο καυσίμων που διατηρούσε στον Νέο Κόσμο προσπαθεί να χαρτογραφήσει η Αστυνομία συλλέγοντας βιντεοληπτικό υλικό από την ευρύτερη περιοχή.

Οι έρευνες εκτός από το επίμαχο χρονικό διάστημα της μαφιόζικης εκτέλεσης επεκτείνονται χρονικά και τις προηγούμενες ημέρες αφού θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι οι δράστες παρακολουθούσαν το θύμα και είχαν μελετήσει τον χώρο της επίθεσης.

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των ερευνών έχουν μπει και τα δύο κινητά τηλέφωνα του θύματος.

Το συμβόλαιο θανάτου και η μαφιόζικη εκτέλεση του 44χρονου φαίνεται να σχετίζεται με τον πόλεμο που μαίνεται τα τελευταία χρόνια στον χώρο της νύχτας και στο ποιος θα επικρατήσει στο λαθρεμπόριο καυσίμων.

Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται το ενδεχόμενο η δολοφονία Ζαμπούνη να σχετίζεται με την προηγούμενη μαφιόζικη εκτέλεση που είχε σημειωθεί τον Ιούνιο του 2023 με θύματα τον λεγόμενο «Ράμπο» και τον κουμπάρο του στον Κορυδαλλό.

Την επόμενη ημέρα εκείνης της διπλής δολοφονικής επίθεσης είχε βρεθεί ένα κλεμμένο όχημα 300 μέτρα μακριά από το σημείο δολοφονίας του Ζαμπούνη στον Νέο Κόσμο με δύο καλάσνικοφ, σφαίρες, μπιτόνι με βενζίνη και άλλα υλικά που παρέπεμπαν σε προετοιμασία κάποιου χτυπήματος.

Σε εκείνα τα όπλα είχε εντοπιστεί γενετικό υλικό των δύο θυμάτων από τον Κορυδαλλό.

Το σενάριο που εξετάζει η Αστυνομία είναι ο 44χρονος τότε να είχε προλάβει τους επίδοξους δολοφόνους του κάτι που δεν κατάφερε τα ξημερώματα της Κυριακής.

Ο 44χρονος συγκαταλεγόταν στα βαριά ονόματα της νύχτας και τα τελευταία χρόνια είχε ανέλθει στην άτυπη ιεραρχία των ατόμων της παρανομίας και γι’ αυτό από την ΕΛ.ΑΣ. εκτιμούν ότι το συμβόλαιο θανάτου που εκτελέστηκε ίσως να είναι από τα πιο ακριβά των τελευταίων ετών.

Ο 44χρονος απασχολούσε τις διωκτικές αρχές εδώ και χρόνια ενώ το όνομά του εμφανιζόταν ψιλά και στην ιεραρχία της λεγόμενης Greek Mafia ενώ συμπεριλαμβάνεται στις δύο μεγάλες δικογραφίες για το χώρο της νύχτας, το 2012 και το 2015.

Στο παρελθόν είχε κατηγορηθεί για ληστείες, απόπειρα δολοφονίας, ενώ το όνομα του είχε εμπλακεί και σε ένοπλες επιθέσεις.

Το 2018 είχε δεχτεί και πάλι επίθεση στον Πειραιά. Τον είχαν πυροβολήσει τρεις φορές, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά, αλλά γλύτωσε, γιατί μπλόκαρε το πιστόλι του δράστη.

Δημήτρης Πέρρος

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα