back to top
26.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

26.9 C
Athens
Πέμπτη, 15 Αυγούστου, 2024

Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα σε αυτή τη συζήτηση απαντούν κυβερνητικές πηγές στους συνεργάτες Σαμαρά

Διαβάστε επίσης

Νέες διαστάσεις σε ότι αφορά την διαφωνία του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με την προτροπή του Κυριάκου Μητσοτάκη προς όσους βουλευτές της ΝΔ δεν πεισθούν να υπερψηφίσουν το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, να προτιμήσουν την αποχή.

Δεν έχουμε να προσθέσουμε τίποτα σε αυτή τη συζήτηση», απαντούν κυβερνητικές πηγές στους συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά οι οποίοι αντέδρασαν σκληρά στις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου. 

Συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού απάντησαν αιχμηρά στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος είχε τονίσεις κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών πως «ούτως ή άλλως η αποχή είναι μία στάση κοινοβουλευτική», προσθέτοντας ότι «ο κ. Σαμαράς το γνωρίζει, πέραν από πρώην Πρωθυπουργός, ως έμπειρος κοινοβουλευτικός, ο ίδιος στην ψηφοφορία για το Σύμφωνο Συμβίωσης, ούτως ή άλλως, είχε επιλέξει την αποχή».
«Το κάνουν κατά καιρούς βουλευτές αυτό, αλλά επιμένουμε ότι εμείς εισηγούμαστε ένα νομοσχέδιο και προφανώς θέλουμε να υπερψηφιστεί το νομοσχέδιο αυτό», πρόσθεσε ο κ. Μαρινάκης.
«Σήμερα, ημέρα έναρξης των υποχρεωτικών “φροντιστηρίων” του κ. Σκέρτσου στους βουλευτές της ΝΔ για τον γάμο ομοφυλοφίλων και την τεκνοθεσία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επέλεξε να “επιτεθεί” στον κ. Αντώνη Σαμαρά, επειδή απουσίαζε στην ψηφοφορία τον …Δεκέμβριο του 2015, επί κυβέρνησης Αλέξη Τσίπρα – ΣΥΡΙΖΑ κι επί μεταβατικής προεδρίας της ΝΔ, για το σύμφωνο συμβίωσης ομοφυλοφίλων», σχολίασαν συνεργάτες του πρώην πρωθυπουργού.
«Δεν αντιλαμβανόμαστε το “μάθημα” που θέλησε να δώσει σήμερα ο κ. Παύλος Μαρινάκης στον πρώην πρωθυπουργό και πρώην πρόεδρο της ΝΔ», υπογράμμισαν και πρόσθεσαν: «Επί της ουσίας: πιστεύει η κυβέρνηση ότι το σύμφωνο συμβίωσης και ο γάμος είναι το ίδιο πράγμα;  Δεν γνωρίζει ότι το σύμφωνο συμβίωσης αφορά σε νομικά ζητήματα για τα ομόφυλα ζευγάρια, ενώ ο γάμος αφορά στην τεκνοθεσία, δηλαδή  στα παιδιά, στη μητέρα και στον πατέρα; Επί της διαδικασίας: ο Αντώνης Σαμαράς ως πρωθυπουργός ουδέποτε προέτρεψε, ούτε υπέδειξε στους βουλευτές του την “αποχή”. Κι ως πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας σεβάστηκε απολύτως το “ζήτημα συνείδησης” που του έθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εκλογή του Προκόπη Παυλόπουλου ως Προέδρου της Δημοκρατίας».
«Γι’ αυτό, ας είναι πιο προσεκτικός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κι ας συνειδητοποιήσει ότι ο πολιτικός αντίπαλος της Νέας Δημοκρατίας είναι ο  ΣΥΡΙΖΑ κι όχι ο Αντώνης Σαμαράς», κατέληξαν οι  συνεργάτες του κ. Σαμαρά.
Απόστολος Χονδρόπουλος
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα