back to top
21.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

21.2 C
Athens
Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Η ΝΔ για τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Συνεχίζουν να διαφοροποιούνται 25-30 βουλευτές

Διαβάστε επίσης

Στον χρόνο κατάθεσης του νομοσχεδίου για την ισότητα του γάμου στρέφεται πλέον το ενδιαφέρον μετά και την ολοκλήρωση των διήμερων ενημερωτικών συζητήσεων στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Η χθεσινή, δεύτερη εσωκομματική συζήτηση διήρκεσε περίπου τρεις ώρες και σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις στο κυβερνών κόμμα υπάρχει ένας αριθμός 25 έως 30 βουλευτών που παραμένουν σε τροχιά διαφοροποίησης χωρίς να είναι σαφές πόσοι από αυτούς θα καταψηφίσουν και πόσοι θα επιλέξουν την αποχή.

Παράλληλα, ένας σημαντικός αριθμός βουλευτών της ΝΔ εξακολουθούν να εκφράζουν προβληματισμούς χωρίς όμως να έχουν λάβει οριστική απόφαση για την στάση που θα τηρήσουν στην ψηφοφορία, ενώ περίπου δέκα βουλευτές που δεν είχαν τοποθετηθεί το προηγούμενο διάστημα, γνωστοποίησαν στην διάρκεια του διημέρου ότι θα υπερψηφίσουν το νομοσχέδιο.

Η ηγεσία του κυβερνώντος κόμματος εκφράζει ικανοποίηση για τον εσωκομματικό διάλογο που διεξήχθη, ενώ το μήνυμα που έστειλε και στην διάρκεια των συζητήσεων ήταν ότι οι βουλευτές θα ψηφίσουν κατά συνείδηση.

«Καθένας ψηφίζει με βάση την συνείδησή του», δήλωσε  ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας και αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης και μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής συζήτησης στα κεντρικά γραφεία της ΝΔ.

Τα βλέμματα θα παραμείνουν πάντως στραμμένα τόσο στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά όσο και στον υπουργό Επικρατείας, Μάκη Βορίδη δεδομένου ότι δεν είναι σαφές εάν η εναλλακτική της αποχής που έχει δοθεί από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για τους βουλευτές, μπορεί να αφορά και περιπτώσεις μελών της κυβέρνησης για τους οποίους τονίζεται ότι έχουν αυξημένη ευθύνη καθώς τα νομοσχέδια εγκρίνονται συλλογικά από το υπουργικό συμβούλιο.

Υπέρ και της παρένθετης μητρότητας, η οποία δεν περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, τάχθηκε στην διάρκεια της χθεσινής συζήτησης ο βουλευτής Επικρατείας, Γιώργος Σταμάτης.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως η συγκεκριμένη διαδικασία διαλόγου γίνεται συχνά στη ΝΔ και η κυβέρνηση ακούει την κοινωνία μέσω των βουλευτών.

Μετά το τέλος της χθεσινής συζήτησης η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη δήλωσε ότι περίπου τον Μάιο θα παρουσιαστεί στον πρωθυπουργό το Σχέδιο Δράσης για το Δημογραφικό, ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκαν τόσο κατά την εσωκομματική συζήτηση όσο και σε δηλώσεις τους αρκετοί βουλευτές της ΝΔ.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα