back to top
27.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

27.4 C
Athens
Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Έφυγε από τη ζωή ο πρώην βουλευτής Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ Νίκος Τσούκαλης

Διαβάστε επίσης

Έφυγε σήμερα από την ζωή, σε ηλικία 67 ετών, έπειτα από μάχη με ασθένεια, ο πρώην βουλευτής Αχαΐας του Συνασπισμού της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και της ΔΗΜ.ΑΡ., Νίκος Τσούκαλης.

Ο Νίκος Τσούκαλης σπούδασε στην Νομική σχολή του Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης , από την οποία αποφοίτησε το 1981. Στην συνέχεια επέστρεψε στην Πάτρα, όπου άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου.

Εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής Αχαΐας το 2007 με τον Συνασπισμό της Ριζοσπαστικής Αριστεράς και επανεκλέχθηκε βουλευτής με τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α στις εκλογές του 2009, ενώ το 2012 εκλέχθηκε βουλευτής Αχαΐας με την Δημοκρατική Αριστερά.

Επίσης, ο Νίκος Τσούκαλης ήταν μέλος της «Ελληνικής Ένωσης για τα δικαιώματα του ανθρώπου», καθώς και συνιδρυτής της Οικολογικής Κίνησης Πάτρας.

Ακόμη, είχε υπηρετήσει και την τοπική αυτοδιοίκηση, ως νομαρχιακός σύμβουλος Αχαΐας από το 1999 έως το 2007 και επικεφαλής της παράταξης, “Αχαϊκή Συμπολιτεία”.

Ανακοίνωση Ανανεωτικής Αριστεράς για τον Νίκο Τσούκαλη

Έφυγε από τη ζωή μετά από μακρά μάχη για την υγεία του ο πρώην βουλευτής Νίκος Τσούκαλης.
Σε όλη του τη διαδρομή υπήρξε προσηλωμένος στις ιδέες και στις αρχές της ανανεωτικής αριστεράς και της σοσιαλδημοκρατίας τις οποίες υπηρέτησε από νεαρή ηλικία με την πολιτική και κοινοβουλευτική του δράση.
Υπήρξε μετριοπαθής και συναινετικός πολιτικός αλλά ταυτόχρονα αταλάντευτος υπερασπιστής των δημοκρατικών θεσμών, της ευρωπαϊκής πορείας της χώρας και των κοινωνικών δικαιωμάτων.
Διακρινόταν για το πάθος του λόγου του, τις ρητορικές του ικανότητες και την προσήλωση του στον διάλογο στη βάση αρχών και επιχειρημάτων.
Γεννήθηκε στην Πάτρα το 1957 και σπούδασε στη Νομική Σχολή Θεσσαλονίκης απ΄ όπου αποφοίτησε το 1981. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ. του συλλόγου φοιτητών της Νομικής σχολής Θεσσαλονίκης (1978-1979). Άσκησε το επάγγελμα του δικηγόρου στην Πάτρα από το
1983 μέχρι την εκλογή του ως Βουλευτή έως το 2007, οπότε εκλέχθηκε για πρώτη φορά βουλευτής με τον ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Επανεξελέγη βουλευτής με την Δημοκρατική Αριστερά το 2010 και το 2012. Ακολούθησε την διαδρομή για την δημιουργία της μεγάλης Κεντροαριστεράς με το ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ. Ήταν μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής της πολιτικής κίνησης της Ανανεωτικής
Αριστεράς.
Ήταν παντρεμένος με τη Μιράντα Πολύχρου με την οποία απέκτησαν ένα γιο τον Κωνσταντίνο, δικηγόρο.
Η Ανανεωτική Αριστερά αποχαιρετά με συγκίνηση και οδύνη ένα πολυαγαπημένο σύντροφο και ακριβό φίλο. Θα μας λείψουν το ήθος, η μαχητικότητα του και κυρίως η ανθρωπιά με την οποία προσέγγιζε την πολιτική.

ΑΠΕ-ΜΠΕ, Κατερίνα Παπαβασιλείου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα