back to top
28.1 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

28.1 C
Athens
Δευτέρα, 19 Αυγούστου, 2024

Το πρόγραμμα Μητσοτάκη μετά το Νταβός – Ψηλά στην ατζέντα το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια

Διαβάστε επίσης

Το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο αναμένεται να κυριαρχήσει και τις επόμενες ημέρες στην κυβερνητική ατζέντα καθώς με την ολοκλήρωση της διήμερης παρουσίας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός και την επιστροφή του στην Αθήνα, θα ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις σχετικά με τον χρόνο παρουσίασής του στο Υπουργικό Συμβούλιο, η επόμενη συνεδρίαση του οποίου είναι προγραμματισμένη για τις 30 Ιανουαρίου, είναι πολύ πιθανό όμως να πραγματοποιηθεί τελικά νωρίτερα, πριν την μετάβαση του κ. Μητσοτάκη στις ΗΠΑ, την προσεχή Τετάρτη.

Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στο ζήτημα αυτό- για το οποίο εξακολουθούν να καταγράφονται διαφοροποιήσεις στο εσωτερικό της ΝΔ με τελευταία την χθεσινή γνωστοποίηση από τον βουλευτή Γ. Καλλιάνο ότι θα απέχει από την ψηφοφορία- και από το Νταβός, αναδεικνύοντας, στο πλαίσιο συζήτησης στην οποία συμμετείχε, την συγκεκριμένη νομοθετική πρωτοβουλία ως δείγμα του προοδευτικού χαρακτήρα της κοινωνικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Όπως χαρακτηριστικά, μάλιστα, ανέφερε «δεν θα περιμένατε απαραίτητα ένα κεντροδεξιό κόμμα να είναι πρωτοπόρο σε αυτή την μεταρρύθμιση».

Ο κ. Μητσοτάκης, που σήμερα το πρωί θα παραχωρήσει συνέντευξη στην τηλεόραση του Bloomberg, μιλώντας στο CNN αναφέρθηκε και στην επερχόμενη έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 1ης Φεβρουαρίου με βασικό θέμα την αναθεώρηση του Πολυετούς Δημοσιονομικού Πλαισίου, το οποίο συζήτησε και κατά την χθεσινή συνάντηση που είχε με την πρόεδρο της Κομισιόν, Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν.

Ερωτηθείς για το ζήτημα αυτό και συγκεκριμένα για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία, ο κ. Μητσοτάκης εκτίμησε κατά την συνέντευξη στο CNN ότι «υπάρχει τρόπος να αντιμετωπιστούν ορισμένες από τις ανησυχίες των Ούγγρων και μία γενική κατανόηση ότι η συμφωνία πρέπει να γίνει τώρα και θα γίνει την 1η Φεβρουαρίου».

Πριν την έκτακτη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο κ. Μητσοτάκη θα βρεθεί στη Νέα Υόρκη όπου θα λάβει μέρος την ερχόμενη εβδομάδα σε μεγάλο επενδυτικό φόρουμ και στην συνέχεια θα μεταβεί στο Σικάγο όπου θα έχει επαφές με εκπροσώπους της ομογένειας, με επίκεντρο την επιστολική ψήφο στις ευρωεκλογές η οποία συζητείται στην Βουλή και αναμένεται να ψηφιστεί από την Ολομέλεια την επόμενη εβδομάδα.

Στην διάρκεια της παραμονής του στο Νταβός ο κ. Μητσοτάκης είχε συναντήσεις και με ανώτατα στελέχη μεγάλων επιχειρήσεων στον τομέα της τεχνολογίας (Intel, Alphabet, Google) με τους οποίους συζήτησε τις επενδυτικές ευκαιρίες που προσφέρει η Ελλάδα, τις θετικές οικονομικές επιδόσεις της χώρας, αλλά και τις εξελίξεις στην τεχνητή νοημοσύνη.

Συνολικά στις επαφές του στην διάρκεια του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουν ο κ. Μητσοτάκης ανέδειξε, όπως τονίζουν κυβερνητικές πηγές, την εικόνα της Ελλάδας ως δύναμης αξιοπιστίας και ως πυλώνα σταθερότητας στην Ευρώπη και στην ευρύτερη περιοχή σε μία συγκυρία που χαρακτηρίζεται από συγκρούσεις, αβεβαιότητα και νέες υπό διαμόρφωση γεωπολιτικές πραγματικότητες.

Απόστολος Χονδρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα