back to top
36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

36.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού συνεχίζεται και σήμερα σε όλη τη χώρα, με την Αττική να επηρεάζεται από νωρίς το πρωί με ισχυρότατους ανέμους έως και εννέα μποφόρ.

Οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν προβλήματα στα βόρεια τμήματα του νομού, καθώς ξεριζώθηκαν τεράστια δέντρα. Περιορισμένο αριθμό κλήσεων έχει δεχτεί για την Αττική το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος, κυρίως για πτώσεις δέντρων σε περιοχές όπως το Νέο Ηράκλειο, η Παλλήνη, η Ιπποκράτειος Πολιτεία, η Αγία Παρασκευή.

Χιονοπτώσεις και κάθετη πτώση της θερμοκρασίας στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά της χώρας. Από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας συστήνεται στους πολίτες και ιδιαίτερα στους οδηγούς, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί στις μετακινήσεις τους και να είναι εφοδιασμένοι με αντιολισθητικές αλυσίδες. Περαιτέρω πτώση θα παρουσιάσει η θερμοκρασία και στα νότια τμήματα της χώρας.

Θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι 8 και τοπικά 9 μποφόρ πνέουν σήμερα σε ολόκληρο το Αιγαίο. Απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια Βόλος – Σποράδες και Αλεξανδρούπολη – Σαμοθράκη. Κλειστό και το Ρίο- Αντίρριο, όπως και άλλα πορθμεία.

Συνελήφθη από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής 56χρονος στα Πατήσια, κατηγορούμενος για βιασμό ανηλίκου, κατάχρηση ανηλίκου και πορνογραφία ανηλίκων κατ’ εξακολούθηση. Όπως προέκυψε από την έρευνα, ο 56χρονος, τουλάχιστον τα τελευταία -7- έτη, προέβαινε σε γενετήσιες πράξεις σε βάρος ανήλικης, εκμεταλλευόμενος τη συντροφική σχέση που είχε αναπτύξει με τη μητέρα της, ενώ παράλληλα, μέσω διαδικτυακών εφαρμογών, είχε αποκτήσει από το θύμα φωτογραφικό υλικό, πορνογραφικού περιεχομένου. Σε έρευνα που διενεργήθηκε στην οικία του 56χρονου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πλήθος ψηφιακών πειστηρίων καθώς και αεροβόλο όπλο. Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στον αρμόδιο Ανακριτή.

Προθεσμία για να απολογηθεί την προσεχή Τετάρτη πήρε η 39χρονη, η οποία κατηγορείται ότι δολοφόνησε χθες στην Χαλκίδα έναν 43χρονο άνδρα με πολλαπλές μαχαιριές, την ώρα που επιχειρούσε να μπει στο αυτοκίνητό του.

Επεισόδιο με συμπλοκή 34 ατόμων νεαρής ηλικίας σημειώθηκε χθες βράδυ στη 2η Μαρίνα Γλυφάδας. Σύμφωνα με την αστυνομία, 30 άτομα προσέγγισαν και επιτέθηκαν σε 4 νεαρούς ηλικίας 16 με 22 ετών που κάθονταν σε ένα παγκάκι. Από την επίθεση τραυματίστηκαν ελαφρά οι τρεις εκ των τεσσάρων νεαρών, ηλικίας 16, 18 και 19 ετών, ένας εκ των οποίων στο κεφάλι από αιχμηρό αντικείμενο. Σχηματίστηκε δικογραφία κατά αγνώστων για πρόκληση επικίνδυνης σωματικής βλάβης και κλοπής, καθώς κλάπηκε το πορτοφόλι ενός από τα θύματα.

Στην ιστορική, όπως την χαρακτηρίζει, μεταρρύθμιση της θεσμοθέτησης της επιστολικής ψήφου που εισάγεται αύριο Δευτέρα στη Βουλή, αναφέρεται στον εβδομαδιαίο απολογισμό του κυβερνητικού έργου ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Επίσης μιλά για την «Ενιαία Ψηφιακή Λίστα Χειρουργείων» που θα εφαρμοστεί από την 1η Φεβρουαρίου, με στόχο τη μείωση του χρόνου αναμονής των ασθενών και την λειτουργία πλατφόρμας για τον έλεγχο των ελλείψεων στα φάρμακα. Για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν θα διστάσει να πάρει και άλλα μέτρα αν χρειαστεί ώστε να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

Ανοιχτά σήμερα τα καταστήματα στο πλαίσιο των χειμερινών εκπτώσεων. Τα εμπορικά μπορούν να λειτουργούν ως τις 6 το απόγευμα και ως τις 8 το βράδυ τα πολυκαταστήματα.

Στην αθλητική επικαιρότητα και την 19η αγωνιστική της Σούπερ Λιγκ, παίζουν στις 4: Βόλος – ΠΑΟΚ. Πέντε και μισή: Ατρόμητος – ΑΕΚ. Επτά και μισή: Παναθηναϊκός – Αστέρας Τρίπολης. Οκτώ και μισή: Άρης – Ολυμπιακός.

Και ο καιρός

Νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ως το απόγευμα στην Αττική. Θερμοκρασία από 6 έως 12 βαθμούς Κελσίου.

Αυτή την ώρα, η θερμοκρασία στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι, είναι 10 βαθμοί.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα