back to top
24.9 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

24.9 C
Athens
Παρασκευή, 7 Ιουνίου, 2024

Γ. Τσίπρας: Αν κάτι μας διακρίνει είναι η μικρή έως ανύπαρκτη ομοφοβία και η ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα ισονομίας

Διαβάστε επίσης

Παραγωγική χαρακτήρισε την συνάντηση εργασίας των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στις Σπέτσες με πολιτικά αποτελέσματα τα οποία θα βγουν προσεχώς στη δημόσια σφαίρα, όπως χαρακτηριστικά είπε, μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου, ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου. Όπως τόνισε έγινε ανακεφαλαίωση έργου από τους τομεάρχες αλλά συζητήθηκε και η πολιτική κατεύθυνση για μείζονα ζητήματα όπως οικονομία, εξωτερική πολιτική, ενέργεια, αγροτική ανάπτυξη κλπ.

Απαντώντας για την ενδεχόμενη κατάθεση νομοθετικής πρότασης για τον χωρισμό Εκκλησίας κράτους από τον ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Τσίπρας είπε πως ακόμα δεν έχει αποφασιστεί: «’Έχουν τροποποιηθεί πράγματα από τη συμφωνία επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα. Δεν έχει γίνει ακόμα το βήμα εκείνο που θα είναι προς όφελος και της κοινωνίας και της Εκκλησίας».
Αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο ο διευθυντής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως «αν κάτι μας διακρίνει είναι η μικρή έως ανύπαρκτη ομοφοβία και μια ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα ισονομίας, να υπάρχει ισότητα απέναντι στο νόμο ανεξάρτητα από τον σεξουαλικό προσανατολισμό. Δεν θεωρώ ότι υπάρχει αντίθετη άποψη από ρατσιστικής φύσεως ζητήματα, όπως για πχ συμβαίνει στην ακροδεξιά της ΝΔ. Σε εμάς δεν υπάρχουν.  Η συζήτηση γίνεται για ένα νομοσχέδιο το οποίο δυστυχώς δεν έχει έρθει ακόμα από την κυβέρνηση, δηλαδή εξελίσσεται μια συζήτηση χωρίς βάση. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι είναι άλλη η πρόταση η δική μας- η οποία εξισώνει πραγματικά όλο τον κόσμο- με αυτό το οποίο θα φέρει η ΝΔ, το οποίο θα είναι κάτι μισό.Πρέπει δε ο πρωθυπουργός να χρεωθεί το γεγονός ότι κάλεσε υπουργούς και βουλευτές σε αποχή καλώντας την αντιπολίτευση να το ψηφίσει».
Τέλος ο κ Τσίπρας εξέφρασε την άποψη πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να παραμείνει στην Ευρωομάδα της Αριστεράς και να επιχειρηθεί η περισσότερη συνεργασία με την ομάδα των ευρωσοσιαλιστών κάτι που είχε ξεκινήσει ήδη από τον Αλέξη Τσίπρα:
«Είχαν γίνει σοβαρά βήματα επί Τσίπρα  πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία μεταξύ των δύο ομάδων του ευρωκοινοβουλίου στο πλαίσιο και της ανασύνθεσης της Κεντροαριστεράς Ο Τσίπρας είχε φέρει πιο κοντά την ευρωπαϊκή Αριστερά και την ομάδα των ευρωσοσιαλιστών».
  
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα